Konzolon is lopakodik a Shadow Tactics

  • Írta: gabeee
  • 2017. augusztus 2.
  • Megjelenés
Link másolása
A tavaly decemberben kizárólag PC-re megjelent lopakodós taktikai stratégia, a Shadow Tactics: Blades of the Shogun immár minden jelentős platformon elérhető. És ennek mi nagyon örülünk.

Annak idején, 2016 decemberében PC-re jelent meg a játék és rendkívül jó kritikákat kapott, mind a játékosok, mind pedig a szakértők körében. A taktikára és lopakodásra, avagy a csendes gyilkolásra kihegyezett stratégiai játék ezen a nyáron ellátogatott konzolokra is, így nemcsak a PC-sek kóstolhatnak bele a műfaj szépségeibe.



A történet egyébként Japán Edo-korszakában játszódik, ahol öt karakter közül választva vághatunk bele a lopakodással fűszerezett leszámolásba. Taktikai repertoárunk impozáns, és minden karakternek egyéni képességei vannak, amelyekkel megspékelhetjük az ütközeteket. Lehetőségünk van például közel csalogatni az őröket, hogy aztán észrevétlenül tegyük el őket láb alól, vagy éppen nagy forgószelet csaphatunk, amivel mindenkit kiiktatunk az adott csoportban. Használhatjuk továbbá a Shadow módot, amellyel összes karakterünket egyidejűleg irányíthatjuk egy összehangolt támadás érdekében. Ki-ki maga döntheti el, hogy a Ninja, a Samurai, a Gésa, a Sniper vagy éppen a Trapper bőrében szeretné kipróbálni magát és a karakterek egyéni módszereit.

Európában egyébként már kapható a játék PlayStation 4-es és Xbox One-os változata, de aki csak belekukkantani szeretne a cuccba, mielőtt pénzt költene rá, annak lehetősége van mindkét platformon kipróbálni demóváltozatban is.

9.
9.
Őrnagy
De miért egy ír népdal az aláfestő zene?
8.
8.
Őrnagy
Hétvégén megkukkantom a pozitív hozzászólások miatt.
7.
7.
Shannaro
#3: Egyet értek mindennel.

Remek játék lett tényleg, mertek bele olyan csavart tenni, amit másik, pénztárcájukat féltő nagy vállalatok nem mernének megtenni a játékukkal. Komoly kihívást állít a játékos elé, és kreatív megoldásokat is kínál. Megdolgoztatja az ember agyát, de nincsenek lehetetlen feladatok. A történet nem a legeredetibb, de tudják úgy tálalni, hogy élvezze az ember. Én is csak ajánlani tudom.
6.
6.
shatterhand
Na végre. Már el is felejtettem,hogy konzolra is várható.
5.
5.
Gykrizsi
#3: Köszi. Biztos rá fogok akkor nézni.
3.
3.
Gorrister
Nálam tavaly ez volt az év játéka. Akinek eddig kimaradt az mindenképpen pótolja!
Amúgy is remek iskolapéldája ez annak, hogy hogyan kell játékot készíteni. Egy kis csapat összedob egy AAA játékok minőségével vetekedő cuccot. Kiadják közel bugmentesen (én pl eggyel sem találkoztam pedig végigtoltam párszor és mindent kimaxoltam ami közel 100 óra volt). Teljesen DRM mentesen elérhető a GOG-on. És mindemellett még a megjelenés előtt mind Steam-en, mind GOG-on, volt belőle demó verzió, szóval aki kételkedne az próbálja ki a demót és akkor biztos nem vesz zsákbamacskát.
És nem meglepő módon anyagilag is sikeres lett és a srácok már dolgoznak a folytatáson.
Az összes nagy kiadó aki meg rinyál állandóan, hogy nem fogy eléggé a fostalicska bughalmaz DLC-ké szétaprított mikrotanzakciós szarja elmehet a búsba és inkább példát vehetne a becsületes fejlesztőkről akik nem akarják átvágni a játékosokat miközben a pénztárcájukra utaznak
2.
2.
Gykrizsi
Vélemény? Megéri az árát?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...