Töretlenül növekszik a Steam játékostábora

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
Egy rendezvényen bemutatott prezentáció szerint az elmúlt tizennyolc hónapban átlagosan 1,5 millió játékossal hízott a Steam felhasználótábora, és az aktív júzerszám is látványosan növekedett.

Habár a Valve-nak jóval erősebb konkurenciával kell szembenéznie manapság, mint évekkel ezelőtt, a PC-sek első számú platformja még mindig a Steam. A héten tartották meg Seattle-ben a Casual Connect nevet viselő rendezvényt, itt tartott előadást a Valve egyik munkatársa, Tom Giardino, amiből kiderült, hogyan állnak mostanság felhasználók terén.

A GeekWire jelentése szerint a Steam havi szinten 67 millió aktív játékosnál jár, és bár ritka, hogy a konkurencia ehhez hasonló számokat lebegtessen, viszonyítási alapként érdemes ránézni a Microsoft jelentésére, miszerint az Xbox Live 53 millió játékost tudhat maga mögött. Giardino szerint az elmúlt tizennyolc hónapban 27 millió új felhasználót sikerült összehozniuk, ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan 1,5 millió fővel bővült a táboruk.

Napi szinten 33 millió játékos fordul meg a rendszerben egyébként, az átlagos csúcsforgalom pedig 14 millió fő körül van - érdekesség, hogy 2015-ben ez a szám még 8,4 millió volt.

Habár a bevételeket elsősorban Észak-Amerika és Nyugat-Európa hozza az előadás szerint, egy ideje Ázsia is rákapcsolt, idén már a forgalom 17 százalékáért felelt a régió Dél-Korea, Kína és Japán vezetésével.

11.
11.
user101
Nyilván a Valve érdekelt a minél pörgőbb piactér fenntartásában, pedig egy 5000$-os belépővel és időhöz kötött eladási limittel + minősítéssel ki lehetne a picsába szórni az ilyen fosokat. Persze az sem lenne baj, ha lenne egy "manuális minőség ellenőrzési / auditálási folyamat" , de ne álmodjunk túl nagyot ! :DDD
10.
10.
crytek
#8: Tonnányi olyan indie van ami minőségi...... Igaz ezek kis költségvetésűek és rendre rövidek ,de hogy nincs egyedi ötlet az nem helytálló.

Ezekért a 3!!!!!!! igen 3 perces meg 7-10 perces fake szarokért nem lenne kár amiről szó van...ilyenből min van vagy 1500-2000db...
Indiegala ezeknek a gyűjtőhelye...a sok bírkafejű meg veszi őket a kártyázás miatt.És ezmiatt ömlik egyre több fos....
9.
9.
Extol
Sztem a Steam marad a vezető, sok eredeti ötlet a csúcsra vitte őket, tudnak koncentrálni arra, hogy minden igényt kielégítsenek, lásd megjelent pl a sok VR támogatás. Nekünk is addig jó míg nekik jó. Half Life3-hoz nem fűznék nagy reményeket, hacsak el nem passzolják a jogokat. Sajnos a minőségi egyjátékos programok ritkák manapság, mert nem éri meg fejleszteni. Bethesda csinál hasonlókat ami érdekel is.
8.
8.
CitromH
#4: Aztán, ha eltakarítják mi marad? Nincsenek új játékok, nincsenek eredeti ötletek, csak folytatások. Még ha azt mondom megelégszem a sokadik ripoffal, akkor sincs nagy merítés... néha felnézek steamre, mert játszanék valami újjal, költenék egy kis pénzt, de nincs mire elszórni sem, annyira kevés a felhozatal.
7.
7.
crytek
#6: Amíg a kártyázásból és különbözö skinek itemek eladásából NAPI SZINTEN több MILLIÓ $ bevételük van hova fejlesszenek bármit is? :) Szerintem te se mozdulnám már ennyi pénzzel...
6.
6.
Jhonyy
Adják -már ki half life3-at konzolokra és akkor majd más lesz a helyzet.....jelentsek már be.
5.
5.
fearer
#3: Hát azért a Valve szerintem annyira nem akarja ezt szűrni, mivel akármilyen fiókból jönnek a kártyaeladások, az nekik (meg a fejlesztőnek is egyébként) plusz pénz. Szóval azért nem olyan sürgős ez nekik.
4.
4.
Bauff
a sok semmire kello jatekot takaritanak mar el, mert van par ezer szerintem

amikor azt latom, hogy abbol all az egesz "jatek", hogy harom pontot nyomogatsz egy fekete kepernyon :) csodalatos
3.
3.
crytek
#2: Több millió fake account lehet sőt 100%, hogy van.

Én nem vagyok híve ennek ,mert minek?

Amiért ezek létrejönnek csalások...only indie cuccok aktiválása farmolo progi futtatással pénzszerzésre majd az azon vett cuccokat saját "fő" accountra giftelése stb.
Belegondolok ha ilyet csinálnék mennyi pénzem lehetne ebből ~ 1000 game-et pakoltam már fel steamgiftre..nos ha ezeket egy fake accounton kifarmolom min 3-4 top AAA full áras game-et tudtam volna venni ugye totál ingyen (mondjuk enélkül is ingyen vannak nekem a bizniszek miatt)
Lényeg a lényegben rengeteg az ilyen.

Mondjuk érdekesnek tartom ,hogy ezt nem tudja szűrni a steam ,hogy progi futtatja a game-et és farmolás megy és nincs játssza. Volt erről valami hír ,hogy valami modon majd kiiktatják ezt, de mivel én nem farmolok nem követtem figyelemmel mi lett ebből..
2.
2.
mestermagyar
#1: Fake account alatt mit értesz? Nekem van 2 accom ugyanazzal a névvel, akkor most az egyik fakebb mint a másik? Vagy mindkettő?


Igen, valszeg van olyan aki több accot használ egyszerre hogy több profilnál is aktívnak titulálja. De annyira nem rettenetesen sok az ilyen eset hogy mérvadó legyen. Mellesleg a steam leköveti hogy egy hardver+oprendszerről hányan jelentkeztek be és használnak steamet, hisz van szolgáltatásuk ami erre épül. Valószínűleg tudják mit csinálnak.
1.
1.
crytek
Ebből kíváncsi vagyok mennyi a fake account   + Jó lenne végre valami gagyi szűrés is ,mert rengeteg hulladék van fent.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...