Game of the Year kiadást kap a Fallout 4

  • Írta: gabeee
  • 2017. augusztus 10.
  • Hír
A következő hónapban, egészen pontosan szeptember 26-án új Fallout-kiadással leszünk gazdagabbak. Nem, ne egy teljesen új játékra gondoljatok, csupán a negyedik felvonás kapja meg a Game of the Year változatát.

Ha azt kérdeznék tőlem ebben a szent pillanatban, hogy van e olyan játékos a bolygón, aki nem próbálta még a Falloutot, vagy soha nem vonzotta a világa, vagy netán nem is hallott róla, egészen biztosan azt válaszolnám: nincs. Egyszerűen nem lehet kikerülni a Bethesda kincsének vonzerejét.

A negyedik epizód csak nemrég csúszott le a Steam toplistájának dobogójáról, a rajongók számtalan modot készítettek már a játékhoz, a legnagyobb videómegosztókra naponta kerülnek fel újdonságokat tartalmazó, vagy szimplán csak vicces felvételek a játékmenetet illetően, hamarosan érkezik a VR-változata a cuccnak, amelyről már mi is többször írtunk.

Most ismételten bejelentettek valamit a programmal kapcsolatosan. Szeptember 26-án érkezik a játék Game of the Year kiadása, amely minden olyan nyalánkságot tartalmazni fog, ami az eredeti kiadásban még nem volt elérhető. Természetesen az összes eddigi frissítést, az új Survival módot és a modtámogatást is felvonultatja a jelen változat. Ezenfelül ingyen kapjuk hozzá az eddigi hat kiegészítőt is: a Nuka-Worldöt, a Vault-Tec Workshopot, a Contraptions Workshopot, a Wasteland Workshopot, az Automatront és a mind közül leghangulatosabb Far Harbort. 

A G.O.T.Y. - Pip-Boy Collector Edition néven felbukkanó felturbózott változat korlátozott számban, csak Észak-Amerikában lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. A Fallout 4 - Game of the Year Edition 59,99 dollárt fog kóstálni, de aki még nem ruházott be az eredeti kiadásba, az ne hagyja ki ezt a lehetőséget, egészen biztosan nem fogja megbánni.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
56.
Mr.Dead
#52: Az egy dolog, hogy minden mellékküldetésnek volt külön története ésatöbbi, de a legtöbb követte a "tábla-duma-nyomozás-harc-duma" vonalat. Nekem is top3 játék, de újrakezdeni már nem bírnám(egy hónapja vehettem meg a gotyt, kb 5 óra után feladtam)
55.
br1Koo
#49: *A mai Bethesda játékokat.

Ha leülsz egy Morrowind elé meglátod hogy miért is Jani a TES.
54.
br1Koo
#48: Nem a modern köntös ellen lázadok, nem érzed a lényegét a mondandómnak. A lebutított RPG játékmenetet becsméreltem, amiben csekélyke a ténylegesen lebilincselő momentum. A VATS egy baromi forradalmi és egyedi újítás volt, ami többnyire vitte is a harmadik részt, mert a többi pont elég volt mellette. Aztán jött az Obsidian cucca, ami az alap játékmenet mellett ténylegesen komolyra fordította a sztorit, mellék szálakat, frakciókat, a puzzle elemeket, a rejtett lootokat, a map felépítését, és a cuccok sokszínűségét, mellette biztosítva egy survival módot, amivel dupla akkora élmény volt a játék. Megmutatta, hogy ezt így is lehet. Erre a Bethesda kijön a negyedikkel, ami persze legtöbbünknek baromi nagy dolog volt, csak azt nem vártam hogy egy Sims-nél is fapadabb dialóguskereket, meg egy beszélő karaktert kapok attól a címtől, aminek kb egy kibaszott vaskos könyvet kellene elémpakolnia a mai játékfejlesztés lehetőségeit szemlélve, amikor egy legutolsó szutykos ghoult szólítok le az utcán, halál bejetelve. Ez a bajom
53.
Firsttime
#52: Srácok! Én ezt senkivel nem akarom elhitetni, senkit nem akarok hitteriteni, se rá se lebeszélni nem akarok senkit a játékra - ról. Én a vége felé ilyennek éltem meg. Nekem, újfent kihangsulyoznam, NEKEM ez ilyen érzés volt.
Fallout 4 is monoton volt a végére.
Another settlement needs your help. Nem vagyok rasszista, de azt a niggert lelőttem volna már a végén. Amúgy a falloutban is volt ám egy két jó mellékszál.
52.
Tuco
#51: Azért ez nem egészen így volt! Ezt csak azzal tudod elhitetni aki nem játszott a játékkal! Minden ilyen küldetésnek meg volt a külön kis sztorija. És nem nagyon volt két egyforma!!!! De ha a witcher3 monotonná vált neked akkor a Fallout4-el ahol tényleg tök ugyanaz volt minden milyen volt?
51.
Firsttime
#49: Pedig nekem azzá vált. Szokták mondani jóból is megárt a sok. Velem ez volt. Már sok volt. Menj el a faluba vagy városba. Nézd meg a táblát. Menj át másik faluba. Keresd meg a szörnyet, old meg. Vissza megbízohoz, add oda a pénzt. Aztán Menj át másik faluba. Keresd meg a szörnyet, old meg. Vissza megbízohoz, add oda a pénzt. Aztán Menj át másik faluba. Keresd meg a szörnyet, old meg. Vissza megbízohoz, add oda a pénzt. Aztán Menj át másik faluba. Keresd meg a szörnyet, old meg. Vissza megbízohoz, add oda a pénzt. Aztán monoton lett aztán...
50.
Fakjee
A témához:
Korrekt ez a pakk, de majd egy újabb rókabőrt akarnak pénzben lehúzni a VR változattal? Nyilván ezért nem lehetett megvárni annak megjelenését és úgy kiadni egy full pakkot. Majd vegyék azt is külön a népek.
49.
Fakjee
#42: Ha azok repetitívvé kezdtek válni akkor nem tudom mik nem kezdenek azzá válni egy rpg-ben.
A Witcher 3 egyik legnagyobb erőssége a küldetések sokszínűsége,még a mellékküldetések is sokszor olyan feladatokkal és sztorival rendelkeznek mint más játékok fő vonala....
Ilyen téren a Bethesda játékokat egy lapon sem lehetne említeni vele annyira egykaptafa az összes...
48.
Firsttime
#47: Nem értem miért lenne hülye példa. Ezzel arra céloztam, hogy változnak az idők, változnak az igények. Lehet csinálni olyan játékot, mint a Fallout 2 volt, körökre osztott harcrendszerrel és a többi. De garantálom a kutya nem játsza a ma vele. Annyira réteg játék lenne. A készítők pénzből élnek , olyan produktumot kell eladniuk, amit vesznek is. Mert arra van igeny. Lehet nosztalgiázni , de kár szerintem ezen rugózni. Soha semmi sem lesz olyan mint régen. Aztán, hogy kinek mi tetszik, azt meg döntse el maga. A Fallout 4 nagy többségben tetszik a játékos társadalomnak. Ezvan.
47.
br1Koo
#46: Nagyon hülye példa. Én két éve játszottam elōször az első résszel, és a Bethesda verziók meg sem közelítik azt a fallout nívót, amit az első két rész teremtett.
A New Vegas a tökéletes példa milyennek kellene lenniük az origi falloutoknak.
46.
Firsttime
#45: Lehet isteniteni a trabantot meg a zsigulit micsoda csoda autók azok. Mindenki meg tudta szerelni ha baj volt veluk, egyszerűek voltak, mentek, működtek szépen. De azért ma már nem mennék fel egyikkel sem egy autópályára se.
45.
br1Koo
A Fallout 4 egy fallout univerzumot utánzó felfújt lufi, ami fontosabbnak tartja az új generációs kocajátékosok szokásait(agyatlan lövölde; crafting; baromi nagy, lélektelen játéktér, baromi sok unalmas karakterrel) mint a saját hovatartozását(mély dialógus rendszer, tényleges következményekkel; összetett puzzle-ök; folyamatosan érdekes helyszínek, karakterek; skillrendszer aminek van jelentősége is). Mondom ezt úgy, hogy a játékot oda-vissza lootoltam vagy hatszor, lévén imádom a világát magát, de be kell látni, hogy sehol nincs az első két Fallout-hoz és a New Vegas-hoz képest.
Rettentően sajnálom, hogy a leveldizájnerek, grafikusok akik a játék megjelenéséért felelősek, zseniális munkát végezve egy ennyire silány és lapos játékmenetnek nevezett maszlagot kaptak a megkreált világuk mellé. Na meg a soundtrack.. Amikor nem a képernyőre figyeltem sokszor azt gondoltam hogy most épp a Skyrim fut, a kellemes fantasy zenéjével, miközben egy olyan helyre nyitok épp ajtót ahol kibaszott atombombák robbantak fel.

Na majd a Fallout Cascadia!
44.
Tuco
#42: Így van. Tökéletes játék nincs! Csak olyan amelyik annyira be tud szippantani,hogy a hibái jelentéktelenné válnak az erényei mellett! Számomra a Witcher3 ilyen volt!
43.
Unravel
42.
Firsttime
#36: Jó játék a witcher3 szó se róla. De pl mire végeztem vele, bizony a mellékkuldetesek nekem pl kezdtek repetitíve válni. Plusz megvan annak is a baja. Mint minden másnak. Sokszor ott is téptem a hajam.
41.
Tuco
#38: Tökéletesen igazad van! Az igazi rpg-k nem mostanában készültek!
40.
Tuco
#39: Ez igaz! De ettöl még minden téren jobb mint a fallout4. Az izlésröl meg ugye nem érdemes vitázni.
Mindenesetre ha szereted az rpg-t és a jó sztorit és a középkort meg esetleg a fantasyt egy játékban akkor egy próbát mindenképpen megér sztem.
39.
Unravel
#38: Szerintem sem egyértelmű, hogy ha nekem bejön a F4, akkor a W3 meg mégjobban bejön majd nekem. Annyira különbözik a két játék, közel sem biztos, hogy ez így lesz.
38.
Formula1fanatic
#36: Oké, de a Falloutnak és a Witchernek is van egy egyedi atmoszférája, ezt egyik sem tudja a másikkal szemben :) Nekem a Fallout 4 jobban bejön mint a W3, már csak az alap koncepció miatt is, gyűlölöm a külső nézetet és az antifizika harcot. Próbáltam a witcher 3-at(erőltettem hátha megjön a hangulat) de nagyon nem tudott lekötni. Rengeteget játszottam a későbbi TES és Fallout részekkel is amik komolyan oda tudtak ragasztani a képernyő elé. Viszont ha igazi rpg-t akar az ember ami még hangulatos is, akkor nem árt ha visszamegy egy kicsit a múltba az ember úgy 20 évet legalább.
37.
Unravel
#36: Már leírtam itt valahol, hogy kipróbáltam az Uncsit, haverom gépén. :) Most tolom a F4-et. Ez úgy néz ki, kitart a FM7-ig. Utána COD WW2 rakódik rá.
Egyébként aranyos, hogy nekem írod, korlátolt vagyok. :)
36.
Tuco
#35: Nekem sincs bajom a fallout4-el. Eljátszogattam vele és nem rossz de nem lehet egy lapon említeni a witcher3-al semmilyen téren sem! Próbáld csak ki nyugodtan,nem hiszem,hogy csalódni fogsz benne. Ha a fallout-al elmolyoltál akkor ezzel baromi jól el fogsz lenni mert sokkal több lehetőség van benne mint a falloutban a szuper sztoriról nem is beszélve!
Az mgs-nél sztem.sokkal jobb sztorija van egyébként!
A final fantasyt nem ismerem úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni de nem véletlenül tartják Andrzej Sapkowski-t napjaink egyik legjobb írójának!
Az meg,hogy az Unchartedet megveted úgy,hogy még csak nem is játszottál vele csak a te korlátoltságodat tükrözi...
35.
Unravel
#33: Én a Falloutokat nem a story miatt játszom. Hanem azért, mert szeretek abban a világban lenni, molyolni, ügyködni. Nem játszottam a Witcher 3-mal, de kizárt, hogy a story-ja jobb legyen, mint mondjuk a MGS1 vagy MGS3, illetve FFX. Egyébként nekem már nem igazán tudnak újat, meglepőt mutatni, ha a történetet nézzük. Egyébként kíváncsi vagyok, egy kicsit a W3-ra, hogy valóban akkora ász e, mint azt sokan állítják. Viszont annyira nem vonz, szóval valami nagy akció keretei között fogom csak megvenni. Valamikor. Az Uncsi meg igazán hidegen hagy, szinte megvetem. :)
33.
Tuco
#32: A helyzet az, hogy a fallout 4-el pont ugyanaz a gond mint a skyrimmel. A közepes sztori és az egykaptafa mellékküldetések. A Witcher 3 megjelenése meg különösképpen kidomboritotta ezeknek a játékoknak a hiányosságait! Sztem a witcher3 bármelyik dlc-je komolyabb sztorival rendelkezik mint a komplett skyrim vagy épp fallout4. Ettöl még azok sem rossz játékok de ha a witchert vesszük etalonnak 10ponttal akkor ezek nagy jóindulattal max.:8pontos játékok.
Az unchi meg a maga kategóriájában ugyanúgy az etalon akárcsak a witcher3 a sajátjában.
32.
Unravel
Én toltam a Fallout 3-at is, a New Vegast-is, a Skyrim-et is, és azt kell mondjam, a Fallout 4 is van olyan jó, ha nem jobb, mint az előbb felsoroltak. Persze megértem, ha valakinek nem erre van igénye, de azért nem kell lehordani a sárga földig. Ha nagyon kritikus szemmel tekintek rá, akkor is 8 pontot ér, egy 10-es skálán. Én simán lökök rá egy 10-est. Üresnek pedig semmiképp nem nevezném, hisz ez sűrűbb, mint az eddigiek. Kevesebb az üresjárat. Szinte mindig történik valami. Szórakoztató. A megalkotott világ pedig lenyűgüző. Érdemes elveszni benne.
Akinek nem jön be, az menjen Uncsizni, majd ott megtalálja a számításait. :)
31.
ADMlN
95 órát toltam vele, DLC-k nélkül, de az is sok volt. A vége fele már csak az vitt előre, hogy a főszál végére érjek ha már fizettem érte. Az egész olyan mint a Skyrim: egy nagy üres homokozó, ahol tulajdonképpen magadat kell szórakoztatnod. Persze mint látszik van akinek erre van igénye, de én ezt csak egy gyenge kifogásnak tartom a game designerek fantáziatlanságára.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...