Game of the Year kiadást kap a Fallout 4

  • Írta: gabeee
  • 2017. augusztus 10.
  • Hír
Link másolása
A következő hónapban, egészen pontosan szeptember 26-án új Fallout-kiadással leszünk gazdagabbak. Nem, ne egy teljesen új játékra gondoljatok, csupán a negyedik felvonás kapja meg a Game of the Year változatát.

Ha azt kérdeznék tőlem ebben a szent pillanatban, hogy van e olyan játékos a bolygón, aki nem próbálta még a Falloutot, vagy soha nem vonzotta a világa, vagy netán nem is hallott róla, egészen biztosan azt válaszolnám: nincs. Egyszerűen nem lehet kikerülni a Bethesda kincsének vonzerejét.

A negyedik epizód csak nemrég csúszott le a Steam toplistájának dobogójáról, a rajongók számtalan modot készítettek már a játékhoz, a legnagyobb videómegosztókra naponta kerülnek fel újdonságokat tartalmazó, vagy szimplán csak vicces felvételek a játékmenetet illetően, hamarosan érkezik a VR-változata a cuccnak, amelyről már mi is többször írtunk.

Most ismételten bejelentettek valamit a programmal kapcsolatosan. Szeptember 26-án érkezik a játék Game of the Year kiadása, amely minden olyan nyalánkságot tartalmazni fog, ami az eredeti kiadásban még nem volt elérhető. Természetesen az összes eddigi frissítést, az új Survival módot és a modtámogatást is felvonultatja a jelen változat. Ezenfelül ingyen kapjuk hozzá az eddigi hat kiegészítőt is: a Nuka-Worldöt, a Vault-Tec Workshopot, a Contraptions Workshopot, a Wasteland Workshopot, az Automatront és a mind közül leghangulatosabb Far Harbort. 

A G.O.T.Y. - Pip-Boy Collector Edition néven felbukkanó felturbózott változat korlátozott számban, csak Észak-Amerikában lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. A Fallout 4 - Game of the Year Edition 59,99 dollárt fog kóstálni, de aki még nem ruházott be az eredeti kiadásba, az ne hagyja ki ezt a lehetőséget, egészen biztosan nem fogja megbánni.

54.
54.
br1Koo
#48: Nem a modern köntös ellen lázadok, nem érzed a lényegét a mondandómnak. A lebutított RPG játékmenetet becsméreltem, amiben csekélyke a ténylegesen lebilincselő momentum. A VATS egy baromi forradalmi és egyedi újítás volt, ami többnyire vitte is a harmadik részt, mert a többi pont elég volt mellette. Aztán jött az Obsidian cucca, ami az alap játékmenet mellett ténylegesen komolyra fordította a sztorit, mellék szálakat, frakciókat, a puzzle elemeket, a rejtett lootokat, a map felépítését, és a cuccok sokszínűségét, mellette biztosítva egy survival módot, amivel dupla akkora élmény volt a játék. Megmutatta, hogy ezt így is lehet. Erre a Bethesda kijön a negyedikkel, ami persze legtöbbünknek baromi nagy dolog volt, csak azt nem vártam hogy egy Sims-nél is fapadabb dialóguskereket, meg egy beszélő karaktert kapok attól a címtől, aminek kb egy kibaszott vaskos könyvet kellene elémpakolnia a mai játékfejlesztés lehetőségeit szemlélve, amikor egy legutolsó szutykos ghoult szólítok le az utcán, halál bejetelve. Ez a bajom
48.
48.
Firsttime
#47: Nem értem miért lenne hülye példa. Ezzel arra céloztam, hogy változnak az idők, változnak az igények. Lehet csinálni olyan játékot, mint a Fallout 2 volt, körökre osztott harcrendszerrel és a többi. De garantálom a kutya nem játsza a ma vele. Annyira réteg játék lenne. A készítők pénzből élnek , olyan produktumot kell eladniuk, amit vesznek is. Mert arra van igeny. Lehet nosztalgiázni , de kár szerintem ezen rugózni. Soha semmi sem lesz olyan mint régen. Aztán, hogy kinek mi tetszik, azt meg döntse el maga. A Fallout 4 nagy többségben tetszik a játékos társadalomnak. Ezvan.
47.
47.
br1Koo
#46: Nagyon hülye példa. Én két éve játszottam elōször az első résszel, és a Bethesda verziók meg sem közelítik azt a fallout nívót, amit az első két rész teremtett.
A New Vegas a tökéletes példa milyennek kellene lenniük az origi falloutoknak.
46.
46.
Firsttime
#45: Lehet isteniteni a trabantot meg a zsigulit micsoda csoda autók azok. Mindenki meg tudta szerelni ha baj volt veluk, egyszerűek voltak, mentek, működtek szépen. De azért ma már nem mennék fel egyikkel sem egy autópályára se.
45.
45.
br1Koo
A Fallout 4 egy fallout univerzumot utánzó felfújt lufi, ami fontosabbnak tartja az új generációs kocajátékosok szokásait(agyatlan lövölde; crafting; baromi nagy, lélektelen játéktér, baromi sok unalmas karakterrel) mint a saját hovatartozását(mély dialógus rendszer, tényleges következményekkel; összetett puzzle-ök; folyamatosan érdekes helyszínek, karakterek; skillrendszer aminek van jelentősége is). Mondom ezt úgy, hogy a játékot oda-vissza lootoltam vagy hatszor, lévén imádom a világát magát, de be kell látni, hogy sehol nincs az első két Fallout-hoz és a New Vegas-hoz képest.
Rettentően sajnálom, hogy a leveldizájnerek, grafikusok akik a játék megjelenéséért felelősek, zseniális munkát végezve egy ennyire silány és lapos játékmenetnek nevezett maszlagot kaptak a megkreált világuk mellé. Na meg a soundtrack.. Amikor nem a képernyőre figyeltem sokszor azt gondoltam hogy most épp a Skyrim fut, a kellemes fantasy zenéjével, miközben egy olyan helyre nyitok épp ajtót ahol kibaszott atombombák robbantak fel.

Na majd a Fallout Cascadia!
31.
31.
ADMlN
95 órát toltam vele, DLC-k nélkül, de az is sok volt. A vége fele már csak az vitt előre, hogy a főszál végére érjek ha már fizettem érte. Az egész olyan mint a Skyrim: egy nagy üres homokozó, ahol tulajdonképpen magadat kell szórakoztatnod. Persze mint látszik van akinek erre van igénye, de én ezt csak egy gyenge kifogásnak tartom a game designerek fantáziatlanságára.
30.
30.
Formula1fanatic
#21: Ha annyira érdekel akkor rég utána néztél volna.
29.
29.
Formula1fanatic
#21: Nem igazi rpg, mint a Fallout1,2 viszont a LEGTÖBB mai rpg-nek eladott játék sem az, még annyira sem mint a Fallout 4. Nem csak az rpg elemekből meg a "gunplay"-ből áll a játék. Az első hozzászólásod egy kérdés volt és csak arra volt jó, hogy megpróbáld lehúzni vele, lehet ez téged kielégít, de mások nem kíváncsiak erre. Ebből talán érthető.
28.
28.
Firsttime
#27: Játszottam mindegyikkel, tudom milyen a sorozat, nem kell bemutatni. Tudom ilyen irányban változtak a dolgok. De te akkor is felfújod ezeket. Szerintem nincs igazad. Részemről lezárva a téma.
27.
27.
Heldengeist
#26: Szerintem próbáld ki az első két részt és a New Vegast és gondold újra, amit írtál.
26.
26.
Firsttime
#25: Ez nem igaz. Pl. Van egy buszmegalobban beköltözött nő. Drogproblemaval a fiával. Megjelenik két díler. Abszolút a dialogussal meghaterozhato hogy milyen irányban folytatódik tovább a történés. Le lehet rendezni békésen, nekimehetsz a dilernek, vagy a nőnek. A fő sztori szalon is számít kinek mit válaszolsz és kihez vagy hű. És karakter fejlődési rendszer is van. Már ki is lőttük azt, hogy te egyátalán ismered e a játékot...
25.
25.
Heldengeist
#24: "Players take responsibility for acting out these roles within a narrative, either through literal acting or through a process of structured decision-making or character development."

Már ki is lőtte a játékot a műfajból.
24.
24.
Firsttime
#23: Ne haragudj de a definíció szerint mégsem tudod.
23.
23.
Heldengeist
#22: Igen, tudom, mi az az RPG, ezért mondom, hogy a F4 nem az. Már a Skyrim is inkább akció-kalandjáték.
22.
22.
Firsttime
#21: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game

És az fps része meg rengeteget fejlődött. Teljesen kellemes. Kicsit túlliheged a dolgot na.
20.
20.
kopic
#19: Igen valami ehhez hasonlót írtam.
18.
18.
rapapa
Imádnám ha nem fagyna le állandóan X0-on. Kétszer is elkezdtem, de minkét esetben olyan lvl30 környékén elkezdődött a fagyogatás, sűrűn. Skyrim detto
17.
17.
fearer
#13: Jó tudni a sima GOTY árát is, köszi az infót.
14.
14.
Ooorky
#11: "színtiszta Fallout játékmód"

Ezt definiálja, mert a 4-nek még annyi köze sincs a Fallout-hoz, mint a 3-nak volt, egy béna akció-Minecraft-tá degradálódott az ami valamikor korszakalkotó SZEREPjáték volt.
Anno a New Vegas-szal felcsillant a remény, de kizárt, hogy a Bethesda még egyszer kiadja a kezéből az IP-t (pl. PC Gamer a 4 megjelenése után New Vegas mod-okat kezdett promózni, mivel még azok is tartalmasabbak, mint az új játék).
13.
13.
gabeee
#4, #8: Igen, kösz! Közben az eredeti forrásban is frissítették az árat, a sima G.O.T.Y. 59,99 dollár lesz! ;)
11.
11.
Simonus18
nekem 87 órám van benne, és rádöbbentem, hogy nagyon jó gém ez, még a Fő küldetés kivégzése után is, sőt szinte ott kezdődik az egész. Nem is beszélve a Survival nehézségi fokozatról, ami színtiszta Fallout játékmód, mely teljesen megváltoztatja a játékmenetet.
10.
10.
Én nem bírtam várni erre ezért megvettem külön.
https://www.youtube.com/watch?v=2ZCAzZoppmI
9.
9.
Hunszi
A sima GOTY-nak megszokott teljes játék ára lesz.
7.
7.
Hab
#5: Nem igazán értem mi lenne ebben nevetséges.
Első végigjátszásom kb 48 óra volt, de eléggé siettem :)
6.
6.
adam222
nem is lett az év játéka... witcher odaverte
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...