Obi-Wan Kenobi is megkaphatja a saját filmjét

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 18.
  • Cooltúra
Link másolása
Lapértesülések szerint Obi-Wan Kenobi is kaphat egy saját filmet, a Disney már tárgyal is a kiszemelt rendezővel. Ennél több részlet viszont nem látott napvilágot, az sem biztos, hogy ez lesz a harmadik Star Wars Anthology-mozi.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint Obi-Wan Kenobi is megkaphatja a saját filmjét, a Disney és a Lucasfilm már tárgyal is a kiszemelt rendezővel, aki nem más, mint Stephen Daldry, a Billy Elliot és a Rém hangosan és irtó közel direktora.

Forgatókönyv hiányában egyelőre nem tudni, hogy Obi-Wan életének melyik szakaszát dolgozná fel a film, és az sem biztos, hogy ez lesz a harmadik Star Wars Anthology-mozi - persze egyelőre ez (és a 2020-as premier) tűnik valószínűnek.

Az Obi-Wan Kenobi-filmről régóta pletykálnak már, és bár a jedit fiatalként megformáló Ewan McGregor nem erősített meg semmit, azt mondta, szívesen visszatérne a szerepbe.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy még ezen a nyáron bejelentik a harmadik Star Wars-mellékágat. Habár a D23 és a San Diego-i Comic-Con kiváló terepe lett volna ennek, végül nem került sor a leleplezésre.

52.
52.
delphijos
#51: "De totál mindegy, hogy regény, vagy egy filmre szánt franhcise-ról beszélsz."

Azért nem mindegy, mert a Gyűrűk uránál nem az egész francise-t vették meg, mint alább írtam, nincs joguk "bővítgetni". Ha lenne - ha nem is Jacksonnal - hidd el, lenne még film....

Lucas-t meg már szerintem nem érdekelte a filmkészítés. Unta az egész SW-t. Szó sincs róla hogy "kegyeletből" vagy más okból nem akarta bolygatni a témát. ( Egyébként neki is volt egy csomó leírt ötlete a folytatásokhoz )
51.
51.
KőbányaKispest
#49: De totál mindegy, hogy regény, vagy egy filmre szánt franhcise-ról beszélsz.

Ugyanúgy arról is tudnád húzni a rókát, csak nem teszik. (de nézd meg, játéknál nem állnak meg, ott nyúzzák már az ordenáré baromsággal is).

Itt a Lucas megállt egy pontnál, pedig hozott neki annyit, hogy simán tudta volna pörgetni még több részen keresztül, de a Disney megvette, azt ontja..... csak minek. Mert egy lélektelen szart csinál 0 szereplőkkel.
50.
50.
delphijos
#49: Azt még ki is hagytam, hogy nem is biztos hogy egyáltalán lenne-e bárknek joga felhasználni a Gyűrűk Ura karaktereket, vagy a világot.( Kétlem hogy Tolkien örökösei ezt engedélyeznék ) Az eredeti regények megfilesítési jogát megkapta a stűdió, de ez már egész más tészta....
49.
49.
delphijos
#48: "Jó, azért mégse csináltak minden törpről előzmény filmet"

De mégis sokan Darth Bane-ről, meg olyanokról akarnának filmet akikről csak a "kemény mag" tudja kicsodák.....

"a Gyűrűk ura világáról is lehetne 600 filmet csinálni, mégse baszogatják"

Az SW azért egész más jellegű franchise. A Gyűrük urát megírta Tolkien majdnem 80 éve, és ezt megfilmesítették. Meg a másik könyvet is. És ennyi.

Az SW univerzumot meg - és az eredeti történet is már ELEVE FILMNEK KÉSZÜLT - Lucas óta csillió embere "fejleszti", "bővíti". Mint a Star Trek. Ne keverjük már össze ezt a két dolgot.... A Háború és békéből is "csak annyit" filmesítettek meg ami a regényben volt...
48.
48.
KőbányaKispest
#47: Jó, azért mégse csináltak minden törpről előzmény filmet.

A másik, a Hobbit külön regény. Megfilmesitette. De a Gyűrűk ura világáról is lehetne 600 filmet csinálni, mégse baszogatják.

Hogy van ez?
47.
47.
delphijos
#46: Ja, és ha már Jackson-t hozod fel példának, a nagy szakmai elhivatottságot, meg hogy "akkor fejezte be amikor kellett" ( sic ! ) - persze a pénz nem számított - akkor a Hobbit bőven lehetett volna 1 film. De ott is megértem hogy anyagilag 3 sokkal jobban megérte.....
46.
46.
delphijos
#45: Most komolyan a Gyűrük Urát hoztad fel példának? Te jó ég ! ( Igaz, Cameron is dobta a Titanic témát, és nem csinált folytatást :D )

Amúgy meg egyetértek COD-al. Ha ebben a szakmában dolgoznál, és "magadnak" csinálnál filmeket, már rég becsukhattad volna a boltot. Ha autófényező vagy, nem vállasz be egy olyan színt ami Neked nem tetszik? Ilyen érzelmi alapon nem lehet vinni egy ÜZLETET.

Egy valag pénzt adott érte a Disney, még jó hogy kiveszik belőle amit lehet.
Másrészt meg ezerszer mondtam már, hogy oké hogy SW, de ez akkor is csak egy franchise, nem a Biblia amihez szentségtörés hozzáyúlni. Ha nem tetszenek a filmek, nem kell megnézni.
39.
39.
RangerFox
Minden SW filmnek örülni kell, és a premier hetén (vagy az azt követőn) haladéktalanul meg kell nézni moziban.
37.
37.
delphijos
#34: Igen, csak nem mindegy hogy 1 miiliárdot hoz vagy egy ismert névvel, szereplővel 2-őt. Én sem hiszem hogy a beletett pénzt ne hozná vissza ( ahogy cod írta az első mindenképp az SW név miatt ) de tartom hogy egy ismert szereplő miatt 2x akár 3x annyian is elmennek rá. A Baljós Árnyakak meg kár ide keverni, mert ugyan sok volt az új szereplő, de volt ismerős is, és mindenki tudta hogy az ismert szereplők "múltja" a történet. Egy nem rajongó egy 1000 évvel a filmek elötti történetet nem nagyon tudna hova tenni. Csak a fénykardozás azért kevés..... De természetesen ez az én véleményem. De nem hiszem hogy a stúdió másképp gondolja.
34.
34.
Pain
#28: Nem értek egyet. Az SW mint név ugyanúgy bevonzaná a tömegeket. A fiataloknak fénykard párbajok kellenek. Az idősebbeknek is simán elnlehetne adni új karakterekkel is. A Baljós árnyakban konkrétan 3 karakteren kívül mindenki új volt, mégis siker lett anyagilag. A sithek kihalásáról is volt szó ebben a részben, egy ilyen háborút illetve Darth Bane karakterét simán be lehetne hozni, ugyanúgy anyagi siker lenne, mint az eddigi filmek. Amíg nem olvastam könyveket, nem ismertem az old republic világát, akkor is sokkal jobban érdekelt egy olyan történet, ahol jedik és sithek harcolnak, mint egy folytatás egy érdektelen időszakról. Nem hinném, hogy ezzel egyedül voltam/vagyok.
31.
31.
Machiavelli
Öszinte leszek. Én nagyon szívesen látnék egy Ewan McGregorral készített Obi-Wanos filmet. Én nekem nagyon tetszett mint Obi-Wan és szerintem amúgy is jó színész.
30.
30.
n_csacsi
#10: Obi-Wan életéről és kalandjairól legalább 12 kötet könyv készült, abból mondjuk egyet pickelni miért lenne olyan nehéz? Meg amúgy, ki mondta, hogy a 3. rész után kéne, hogy játszódjon a spin-offja? Oké, hogy a Zsivány Egyes a 3 és a 4 között játszódik meg hozzácsatolódik a 4. elejéhez, de az Obi-Wan filmnek nem kell feltétlenül a 3 és a Zsivány Egyes között játszódnia...
Ha lesz Yoda film, az se arról fog szólni, hogy mit csinált a mocsárbolygón, amikor száműzetésbe vonult egészen Luke érkezéséig...
26.
26.
PaprikaJancsi
#25: Igazából úgy akartam, hogy három főszereplő lenne, kiknek az útjaik keresztezik egymást ;)
25.
25.
Kalácsképű
#24: Azt nem tudom milyen lenne. Egy mandaloriai haboruhoz kellene picit tobb katona es jarmu, kokemeny finale Mandalore es Revan kozott, meg nehany bolygo, sok ezer jedi es mandaloriai halala, szetrobbano urhajok, stb. Nem tudom hogyan venne ezt a kedves Nolan elvtars, mert a Dunkirket elegge minimalizalta, nem jott at az epikussag.
Jo film volt egyszer, de nem hiszem, hogy ezt kellene eroltetni neki.
Viszont a nezoket behuzna a neve, az tuti.
24.
24.
PaprikaJancsi
#19: Vagy egy Dunkirk-hez hasonló mozi :)
19.
19.
Kalácsképű
#18: Mondjuk a mandaloriai haborukrol johetne egy egesz trilogia. Kerdes az, hogy mennyire ennek meg a tomegek.
18.
18.
Pain
#12: Dehogynem. Darth Bane kanonizálva lett a clone wars által. Ezen felül szintén a kánon része lett a malachori csata a Rebelsben. Van alapanyag bőven, hogy jobb filmet lehessen összehozni, mint egy Han Solo vagy a totál jelentéktelen Boba Fett.
17.
17.
ollie92
BOBA FETT kalandjairól kellene film. Kenobival semmi érdemleges nem történt, ha lett volna, Vader megtalálta volna. Maul második bukását meg már lelőtték. Bár nem lepődnek meg, ha az a kurva zabrak azt is túlélte....
16.
16.
Blueberry
Griveus-t egy "pöppet" átverték:kiirtották a népét és rákenték a jedi-kre,csak hogy a droid seregnek legyen vezetője...ezért neheztel annyira
15.
15.
KőbányaKispest
Csak azt nem érti senki, hogy minek egy ilyen karakterről film, mint OBi Van? Minek?? Kit érdekel? Köszönöm, elég volt az, amit a Bajlós árnyaktól kezdve láttam belőle a tök utolsó részig.

Akkor Han Solóból mit hozol ki, amikor Harrison Ford van meg mindenki képébe 30 évről is, mint Solo. Akkor mi az isten faszáért kell egy tök más emberrel egy
90 perces prológot leadni arró, hogy hogy lopott csalt hazudott. Meg menekült a Birodalom elől.

Ezer meg egy karakter van, akikről sokkal jobb filmet lehetne rendezni, de nem!

Rendezzenek Dzsar dzsarról is egyet, mert kurvára érdekel mindenkit. Vagy Grivesről. Hogy lett droid.
14.
14.
Kalácsképű
#13: Ha a minoseget nem viszik el a marvel filmek iranyaba, akkor en evente egy SW filmet el birok viselni siman.
Alig van erdektelen karakter az SW univerzumban, es Obi Wan nem tartozik az erdektelenk koze, az tuti.
Ha Luke-ot eloastak a remete kis eletbol, akkor Obi Wan jopar eves eltunese alatt is lehetnek erdekessegek. Elvegre csak arrol a jedirol van szo, aki kinevelte a rendet elpusztito sracot. Engem pl erdekelne, hogyan sikerult ezt neki feldolgozni.
McGregor meg van olyan jo szinesz, hogy eljatszon ertekelhetoen egy ilyen torest a karakter eleteben. Ha a Last Jedi sotetebb tortenete bejon a kozonsegnek, akkor siman johet egy hasonlo tematikaju mellekag.
12.
12.
Kalácsképű
#2: Sajnos nincsennek osi sith legendak a kanonban.
10.
10.
NathanDrake
Én nagy Star Wars fan vagyok és Ewan McGregor nagyon jól alakította Obi Wan Kenobi szerepét de ebből mit tudnának most kihozni? Ugye a Sithek Bosszúja végén Yoda azt mondta neki hogy töltse az idejét tanulással mert visszatért a mestere és megtanítja neki hogyan tud vele beszélni. Ez mind szép és jó de most akkor arról fog szólni hogy hogyan beszél Qui Gonnal, meg egyszer kétszer rá néz Lukera hogy minden rendben van-e vele.majd pedig a maradék idejébe homok várat épít a Tatooineon vagy mi? :D Inkább legyen egy Boba Fettes film annak mondjuk nagyon örülnék vagy Yodárol. De még egy Darth Plagueis Spin-offnak is örülnék.
9.
9.
PaprikaJancsi
#8: ...és mi baj van avval? :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...