GC 2017: Befutott a Project CARS 2 előzetese is

  • Írta: Shifty
  • 2017. augusztus 18.
  • Videó
Link másolása
Rengeteg új helyszínt, izgalmas versenyeket és közel 200 kipróbálható benzinzabálót, köztük számos gyönyörű Lamborghinit ígér a Project CARS szeptemberben megjelenő folytatása.

A Project CARS második felvonása közel 180 autót, 60 elképesztő helyszínt és 130 különböző nyomvonalat ígér, többek között egy teljesen megújuló karriermóddal, rajongók által kért újdonságokkal, finomhangolásokkal és számos új funkcióval.

A második rész szeptember 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A korai változatról írt bétatesztünket pedig itt találjátok.

32.
32.
Wolverine
Látom a szájkarate sosem áll meg ebben a szimulátor vs. arcade témában...

Tökéletes szimulátor játék nincs, mindegyik bizonyos szintig tud szimulálni és sok pedig szándékos marad fél lábbal az arcade világában, mert tudja jól, hogy a gamerek egy jó része még életében nem vezetett autót se, nem hogy versenygépet.
Ezért aztán visszafogják magukat és próbálnak ilyen feles megoldásokat csinálni, ami se nem az se nem ez, hanem valahol a kettő között marad félúton.

Én azt gondolom nincs ezzel semmi baj, mert így mindenki megtalája a maga szintjének való játékot, vannak a kimondott szimulátorok, vannak fél szimulátorok és az arcade gémek, nos a PC2 sztem fél szimulátor és a konkrét szimulátor fogalom között helyezkedik el valahol, de teljesen felesleges ezekbe belemenni.

Ki kell próbálni mindet, aztán eldönteni kinek melyik fekszik a legjobban.
Autót se vaktában vesz az ember, előtte ki kell próbálni párat, aztán lehet dönteni. :)
Persze ezeket csak az tudja akinek van némi autós tapasztalata, tizenévesen amíg azt se tudtam mi fán terem az autóvezetés én is jól elvoltam az NFS jellegű arcade ökörködésekkel, de jó ideje már ezek nem nyújtanak semmi élvezetet számomra, ezért aztán Assetto Corsa, F1, PC és rF2 amikkel játszom.
Forza, GT és társai is teljesen jók, pazar grafika sok autó, de akárhogy is nézzük arcade vérvonal mindegyik és az ember ezeket már egy idő után nem élvezi.

A másik része meg az, hogy nem kell ahhoz versenyautóban ülni, hogy érezze az ember mennyire jól szimulál egy játék, aki vezetett már tempósabban egy utcai autót, az is fel tudja mérni mennyire felel meg az adott játék a valós körülményeknek.

Nyílván az adott autó menettulajdonságait meg csak az tudja leellenőrzni aki ült már élőben is benne, de azt gondolom a gyártók általában eléggé utánajárnak ezeknek és próbálják minél hűbben azt visszaadni amit az autó.
Az alapvető eltérés a játék fizikájával és az autó irányíthatóságával szokott lenni, de ugye ettől olyan széles az arcade-tól szimulátorig terjedő paletta.

Amíg az a lényeg, hogy egy adott játékból minél többet adjanak el, addig bizony a gyártók próbálnak megfelelni minél több embernek, ezért aztán a legtöbb marad a félsim mezsgyéjén.
A tökéletes sim-ek kánaánja majd akkor jön el, ha mindenki igazi rutinos sofőr lesz és elvárja, hogy fáradtabb napjain is ugyanazt kapja otthon amit a pályán, de ilyen nem lesz így aztán kapunk mindenféléből és mindenki eldönti majd épp melyiket tudja élvezni a maga módján. :)
29.
29.
Formula1fanatic
#24: Assetto-t mondják a legjobbnak, szerintem is lehet benne valami.
25.
25.
unrealnoise
#21: Ezt leírhatnád minden egyéb trailerhez is. Sehol nem sorolják fel az összes funkciót, lehetőséget. Ez a trailer baromi sokat megmutat.

- sok pálya (ovál, rallycross + classic is!)
- elég sok járgány
- eső, hó, napszak, évszak változás (!)
- animált boxkiállások, kerékcserèk

A pCarsban meg annyit lehetőség van, hogy lenne vagy fél órás, ha nem több egy ilyen trailer. :)
24.
24.
unrealnoise
#22: Az is nagyon jó. FFBben, fizikával majdnem rF2, iRacing cucc. pCars egynél is jóval jobb.

A pCars 2 csomagra, tartalomra, funkciókra viszont világbajnoknak néz ki. Egy nagyon jó ki szimulátor lesz ez. :)
22.
22.
Formula1fanatic
#17: Még azt hozzátenném, hogy én az Assetto Corsa-ra esküszöm, arról többet tudok. A projekt cars 1 valahogy nem győzött meg.
21.
21.
Formula1fanatic
#17: Először is engem nem érdekel annyira, de ha már prezentálnak a nagyközönség számára egy trailert akkor lehetne több infó is. Másodszor nem tudom honnan veszed, hogy én bárkit lenéznék itt? Ez valami üldözési mánia lehet?:D
17.
17.
unrealnoise
#16: Nem a trailer hoz lázba. A játék. Szinte mindent tudni már a pCars 2-ről. Aki akart utánanézhetett. Voltak sajtós előzetes példányok, a youtube teli van gameplayekkel, véleményekkel, voltak fejlesztői videó, kérdezz-felelekkel, stb...stb...

Szóval még mielőtt lenéznél másokat, mert lelkesek, ezen el kellene gondolkodnod...
16.
16.
Formula1fanatic
Bírom manapság az ilyen trailereket kb semmi nem derül ki belőlük a grafikán kívűl :D Elhiszem, hogy ez sokakat feltüzel, de lehet, hogy én ebből már kinőttem.
14.
14.
Falcon
az első részben rengeteg tartalom volt jó megvalósításban csak egy jo kampányt kellene összerakni meg azokkal is foglalkozni akki kormánnyal játssza a force fedbek hatás borzalmas volt az első részben és rezgés szinte teljesen kimaradt mintha nem lenne rugózás se ut egyenetlenségek még rázókővőn se nagyon rezget sift 2 unlashed után ezeket nagyon furcsállom ügylatom csak visszafelé fejlődnek sajna és elég rosz irányba indultak el ezzel a jégen körözgetéssel meg rally krosszal
12.
12.
unrealnoise
#9: Ez is butaság. Az iRacing fejlesztőinek két Nascar játékot is köszönhetünk. A 2002-est, és a 2003-ast. Mindkettő tökéletesen irányítható apró bill leütésekkel. Tudom, játszottam. Akkor abszolút csúcs szim volt, de még ma is nagyon erősen megállja a helyét.

Attól még mert valamit élvezhetővé készítenek egyéb beviteli eszközökre is, nem lesz kevésbé szimulátor a cucc... Ezt kellene már mindenkinek megérteni.

Ez ettől független nyilván nem HC szim, de bőven nem is arcade. Ha ez arcade, akkor a Forza/GT vagy az NFS mi?

Ez egy szim, fizikára nem a legjobb, de összességében abszolút a legjobb, az egész csomagot tekintve...
10.
10.
crytek
#8: Ennyi erővel a Forza 700 kocsi is mi a szarnak van ha egy átlag user jó ha 20-al tolja élete során? Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket...
8.
8.
PaprikaJancsi
#6: Lehet, hogy eszméletlen élmény ha a lemenő nap mellett ködpárnás légrétegek csúsznak a pálya köré, fölé...de attól még a játék nem lesz szép :)

A PC2 60-as pályakínálata meg engem nem hat meg, főleg, hogy abba a harmincban kb. kétszer annyi munka van, vagyis máris azonos az eredmény
6.
6.
unrealnoise
#4: Nekem tetszett. Pont azért mert teljesem más, mint a többi. És pont ez a pCars lényege. "Nulláról indulva válhatsz profivá."

Minden téren elég gyenge a látvány. LOL... Bőven szép ez. És megint hozzá kell tenni, hogy ez teljesen dinamikus, és rengeteg mindent számol a háttérben. Nemcsak napszak és időjárás változás van, hanem évszak is.

A fenti kommentedre még csak annyit, hogy amikor megyek időmérőn, és a napsütésből lassan a lemenő nap mellett ködpárnás légrétegek csúsznak a pálya köré, fölé, nos az valami eszméletlen élmény. Tényleg olyan mintha ott lennék. Ezt a pCars 1 is tudta, és hozta, a 2 második meg rátesz egy lapáttal.

Szóval lehet szép a GTS, meg a Forza7, csak közben az egyik full statikus (úgy könnyű!), a másik meg most kezd csak felzárkózni.

Arról nem beszélve, hogy a pCars-ban lesz 60 pálya. A GTS-ben ~20, a Forza-ban 30.

Persze ezek csak számok, csak ugye hiába lehetne szebb valahol máshol az a 3 ovál pálya meg a 6 rallycross helyszín, ha más szimben nincsenek is jelen.

A Forza 7 700-as autókínálata szép, kár, hogy ez nem hát még engem, mint szimbuzit, aki egy autóval is elvan akár évekig is, ha az nagy kedvenc élményre, kihívásra...
5.
5.
PS4jacksony
Ez a gokartozzatok szimulátorban tényleg idejét múlt dolog felfoghatatlan,hogy miért pazarolják erre az időt és az energiát.
4.
4.
PaprikaJancsi
Hát, nem vágott a földhöz, minden téren elég gyenge a látvány. Egyedül az eső az, ami bejött. Azt a szar gokartot meg minek erőltetik ?!? XD
3.
3.
crytek
Remélem bejön nekik és sokkal több fogy majd mint az első részből..
2.
2.
unrealnoise
Nagyon durván jó előzetes. Igazi adrenalin löket. Feszkóval, kiváló vágásokkal, zenékkel.

Nagyon meglepődnék ha nem repkednének a 9 és 10 pontos tesztek. Ez egy Forza és egy GT "éra után", az SMS-nek nulláról építkezve, 2 rész alatt... Nem semmi...
1.
1.
Yanez
Pöpec kis előzetes! Ha komolyabb racing fan lennék, gondolkodás nélkül előrendelném. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...