Búcsú az eredeti Xbox One-modelltől

  • Írta: fojesz
  • 2017. augusztus 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Már a Microsoft hivatalos üzletéből sem lehet megrendelni az eredeti Xbox One-modellt, ezzel a videokazetta-lejátszóra emlékeztető konzol valószínűleg a pályafutása végéhez érkezett.

A brit Kotaku jelentése szerint a brit és az amerikai Microsoft Store-ban sem kapható már az eredeti Xbox One-modell: míg az előbbi esetében egyszerűen nincs már készleten a konzol, addig az utóbbinál csak a felújított gépet vehetjük meg, egyébként pedig marad az Xbox One S vagy az Xbox One X.

Az eredeti Xbox One 2013 novemberében rajtolt el, a PlayStation 4-gyel párhuzamosan. Az ára és a Microsoft félresikerült kommunikációja miatt azonban jócskán lemaradt a masina a konkurencia mögött, ami végül odavezetett, hogy a redmondiak megszabadultak a Kinecttől, hogy faragni tudjanak a gép árcéduláján. Tavaly bemutatták a karcsúsított modellt Xbox One S néven, és végül "a világ legerősebb konzoljaként" emlegetett Xbox One X-szel is előrukkoltak.

Most leginkább az utóbbin a világ szeme: a cég láthatóan bizakodó, azt állítja, hogy az új gép minden házon belül előrendelési rekordot megdöntött.

31.
31.
30.
30.
kopic
#16: Nekem S van es rohadtul nem zajos !
29.
29.
user101
Azért egy Steamlink mennyivel csendesebb, szexibb és praktikusabb, mint ezek a böszme vackok... :DDD Amikor jönnek hozzánk, én kérek elnézést a box miatt, de a gyereket csak nem engedem 8 évesen doomozni, szóval miatta van csak box a nappaliban... :DDD Mondjuk a wii-t amióta van box is, már elő se szedtük...
28.
28.
#26: Az Xbox One S-el 4k Ultra HD Blu-ray-ezni is tudsz, ha akarsz, HDCP-s 2.2-ás a HDMI kimente, ami azt jelenti, hogy megjeleníti a 4k-s jelet egy 4k-s HDTV-n csak nagysebességű HDMI 2.0-ás kábel kell!

Ezeken kívül az S még HDR-t és a Dolby Atmos-t is támogatja! Teljesítményben kb ugyanaz a két gép, az S egy picivel erősebb (1,4 Teraflops)!
27.
27.
TDavid22
#26: Persze. Egy átlag felhasználó szerintem nem vesz észre semmilyen különbséget a két gép között (a méretén kívül)
26.
26.
Zelgadis187
Még érdemes ezt a típust megvenni ?
25.
25.
Pain
#20: Nálam, ebben a forróságban, a Darksidersnél 20 perc után baromi hangos lesz. Érdekes módon a Driveclubnál és a Shadow of mordornál viszont 2 óra játék után is halk marad.
24.
24.
zozo76hun
#23: ha jon egy ujabb xbox hir, megint ott lesznek alatta a ps-fanboyok, annyira zavarja oket az uj konzol. ezt nyugodtan megjatszhatod a lotton! :)
23.
23.
frankdelgado
#21: Tegnap kitomboltàk magukat. Sajnàlom őket, ott görnyedtek a telefonnal/laptoppal stb..a nyàr valszeg utolsó faxa strandolós napjàn és oldalas esszékkel megprobàltàk meggyőzni az xbox tulajokat arrol, h az ő műanyag dobozuk mennyivel jobb.
22.
22.
Csoki80
#16: Én nem márkára nézve írtam, csak azt, hogy ha egy kissebb valaminek kell elvégezni ugyanakkora munkát, akkor annak gyorsabban kell csinálnia, akár számítógépházban avgy konzolban. Ha tudják csökkenteni a hőtermelést akkor lehet halkabb valami ami kicsi. Én jobban szeretek egy jó nagy házat benne egy nagy halk ventivel. Anno egy sima XBOX ot átraktunk egy régi nagy rádió fadobozába, 1 hang nem jött ki belőle ;-)
21.
21.
supair
Az itt felszólaló összes úrnak esetleg hölgynek szeretnék gratulálni!!!!!!
Ilyen kultúrált,a témához tartozó értelmes hozzászólást,szapulás,hülyeségek tényként beállítása,személyeskedés,fanboykodás nélkül mostanában nem láttam itt a kapcson! Ezt végre öröm volt olvasni! Köszönöm is mindőtöknek! Nincs veszve a világ.
20.
20.
frankdelgado
#18: A ps4 pro az konkrétan zavaróan hangos, ez függ a terheléstől. Nem vagyok jàrtas a folyadék hűtésben, de ott keringtetni kell, meg a hűtőfolyadékot is hűteni kell, tehàt venti abban is lesz.
19.
19.
Winter
Volt. Szerettem. Most S van, de már várom az X-et. Mindkettő halk, de a gyári vinyó valami hihetetlenül lassú. S-ben is. De usb, rádugsz egy bármilyet és kész. Mondjuk 360-t is nyüstöltem, de nem volt vele semmi gond.
18.
18.
Semmer
#16: Egyátalán nem zajos. Én kb. meg sem hallom, ha be van kapcsolva. A külső vinyónak nagyobb a hangja. Viszont van most nálam egy PS4 slim kölcsönben, az azért hallatja a hangját. Nem túl zavaró, de XBox One S-hez képest mindenképpen hangosabb.
16.
16.
#15: Ebben nem lennék biztos! Bár nincs Xbox One S-em, de nem hinném, hogy zajos. Az X-et meg nem hagyományos módszerrel fogják lehűteni, hanem folyadékhűtéssel, ami elvileg hangtalan. Nem is lehetne akkora teljesítményt máshogy praktikusan lehűteni!
15.
15.
Csoki80
#13: Minél kissebb a doboz annál gyorsabban és zajosabban pörög a kissebb venti, erre gondolt.
13.
13.
#11: Ezzel mire gondolsz konkrétan? Az S hűtése nem jó, esetleg az X-re gondolsz? Mert én alaptalannak érzem mindkét konzol esetében a rossz hűtést! Nem lehet a PS4 Slimre gondoltál?
11.
11.
zozo76hun
ez a nagy doboz miatt nagyon jo a hutese, nem hajszarito hangja van ami jot tesz a ventilatornak is benne, nincs hulyere kihajtva hogy valahogy kiszenvedje a meleget belole...
8.
8.
csabuszflash
#7: Wtf ezt nem ide akartam írni
7.
7.
csabuszflash
Nekem ez az elaő olyan konzolom ami megjelenés közelében vettem és esdig csak pcn játszottam. Teljes pálfordulás és most csak konzolban gondolkozok. Várom a ps 5öt tárt karokkal :D
6.
6.
kopic
Ideje volt. S után már nem volt letjogosultsaga túl nagy volt és csunyacska is.
5.
5.
frankdelgado
Nem mondanàm h xar volt, szépen kiszolgàlt tavaly októberig, avilàg legjobb kontrollerével. -én is csak viccelek- aztàn levàltotta az S modell. Xart-xaré' jeligére.
3.
3.
Blazkowicz
Mondanám, hogy: Már akkor is sz@r volt mikor megjelent, most meg pláne, így nem csoda... :D De nem akarok szurkálódni, meg értelme sincs, csak poén tényleg. Nem csoda egyébként, már nincs piaca. Sony sem nyomja a régi fat gépeket már, a régi megmaradt darabokat el kell égetni :D Na jó, nem. Adni olcsón és teret hagyni az új jobb dolgoknak. :)
2.
2.
PaprikaJancsi
Várható volt szerintem, mert már E3-on és gamescom-on is már csak az S és az X konzolt mutogatták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...