Csúcsra tört a PlayerUnknown’s Battleground

  • Írta: zoenn
  • 2017. augusztus 28.
  • Hír
Link másolása
Két héttel ezelőtt még csak 620 ezren játszottak egyidejűleg a Bluehole akciójátékával a Steamen, ami a második helyre volt elég, tegnap azonban felért a cím a dobogó legfelső fokára. A DOTA 2-t taszította le a trónról.

Márciusban startolt el a PlayerUnknown’s Battleground korai hozzáférésű változata és kevesebb, mint fél év alatt megelőzte a DOTA 2-t is a Steam ranglistáján - még ha csak egyetlen napról van is szó. Vasárnap délelőtt 877 ezren játszottak egyszerre a Bluehole túlélőjátékával.

A Valve MOBA-ját 36 ezres különbséggel lépte túl a PlayerUnknown’s Battleground, és olyan nagyágyúkat utasított maga mögé, mint a Counter-Strike: Global Offensive, a Grand Theft Auto V, vagy éppen a H1Z1. Mára már helyre állt a rend, és újra a DOTA 2 vezet.

Dacára a kisebb vitákat kiváltó lootboxok debütálásának, nagyon úgy néz ki, hogy a játék népszerűsége tovább nő majd. A Steam történetének abszolút rekordját a DOTA 2 tartja 1,2 millió egyidejű játékossal - lehet, hogy pár hónapon belül ezt is megdönti a PlayerUnknown's Battleground.

A játékból már hétmillió kópia talált gazdára a Steamen - Early Access-címtől ez nagyon nagy teljesítmény, pedig az Xbox One-os változat még várat magára. A fejlesztők kicsit visszavettek a fejlesztés tempójából, de a Gamescomon például egy új sivatagos pályát mutattak be.

32.
32.
Normen1976
Jaj.. elnézést ezt benéztem. Nem én vagyok a marha, hanem te.. én jól szórakoztam, játszottam, visszakaptam a pénzem, kerestem 30 Eurót... te elbtál 30 eurót, és kínlódtál 45 órát azzal amitől herótod van. Elnézést.. benéztem :) Te vagy a marha nem én :)
29.
29.
kopic
#6: Már vártam a komidat bazmeg.
19.
19.
Ooorky
#16: Netkód, fegyverek, járművek, fizika... Ezek mind az Arma III motorral jöttek. Ami újdonság az a ládanyitogatás.
16.
16.
Normen1976
Nem vagyok egy kifejezett lövöldözős game rajongó. Stratégiai játékok és a nyílt világú kraftolós, építgetős játékok amik elsősorban érdekelnek, néha egy kis RPG és vagy 5 év WOW :P. Ezt a gamát a megjelenés napjától játszom. Valószínűleg még pár évig játszani is fogom :). Aki nem próbálta, az úgysem érti mi benne a jó, nem is akarom meggyőzni. Aki azt mondja, hogy ez egy nulla játék, 1 nap alatt összedobható térképpel stb.. arra nincs mit mndani. Talán annyit... ha ilyen egyszerű a recept, miért ne msikerült eddig 100 másik fejlesztőnek ? A Bluehole nem nagypályás, sőt kispályás.. volt. Mostanra azért szánít már valahol.. Szerintem egyáltalán nem olyan egyszerű egy 8x8 km.-es területen, szabad, nyílt világban 100 online playert mozgatni, rengeteg fegyver, rengeteg kiegészítő, teljesen elfogadható járműfizika mellett. Nem sok hasonló játék, vagy próbálkozás van. CSapatban egyszerűen teljes mértékben megunhatatlan :) Persze kell egy jó csapat, és ez alatt nem azt értem, hogy a legyet lelövi az orrodról 1000-méterről. Jó hangulatú, korrekt, normális arok, tök mindegy ki mennyire béna vagy nem... onnantól megunhatatlan :) 600 óra kürül járok, és tuti nem unom meg egy ideig, akkor sem ha még évekig csak ez a pálya marad (hamarosan + 2 pálya lesz egyébként). Nincs két egyforma csata, egyforma meccs, egyforma végkifejlet. NEm ez az a játék, amiért szégyen elkérni 30 Eurót (főleg hogy dupláját visszahozta már nekem a Steam piacról). Vannak ezrével oylan játékok amikben tényleg 2 nap munka van, az is plágium nagy részben, vagy lopott, másolt tartalom.. mégis elkérnek sokszor 60 Eurót is érte.. de nem is akarok ezzel dobálózni. Ez a játék jó lett, annak akinek ez a játékmenet, ez a stílus bejön, azoknak teli találat. Akit meg egyáltalán nem érdekel.. minek károg arról mennyire szar ?. 10 percre nem kötött le a GTA5 (pedig nem volt olcsó, de nem bírok egyszerűen vele játszani annyira nem fogott meg), mégsem állítom h szar lenne. Biztosn remek játék, nem véletlenül szeretik ennyien. Nekem nem jön be, ennyi, de ettől nem szar az sem, és ez sem :)
15.
15.
Stranger
#14: GK-ra valahogy mindig kevesebben írtak a multit kedvelő játékosok.

Én nem játszottam vele, de vélemények és videok alapján már a DayZ+H1Z1 közösség is átköltözött, mert szebb és jobb gém. A streamerek, youtuberek beindultak=ingyen marketing. Jöttek a gyerekek száz ezrével. Plusz az emberek nem véletlenül játszanak ilyen "félkész szarokkal" manapság. Most a gémerek a jó ötleteket díjazzák, az AAAA játékok pedig kinyalhatják a buta szarjaikkal.
14.
14.
markoci555
Azt jó látni hogy a gamekapocson kb egyezik a vélemény, de bakter, ezzel százezren játszanak aktívan naponta... valami itt nincs rendben
13.
13.
ollie92
Sztem azért lett olyan híres, mert ez a játék hozta el a finomhangolt battle royalt. Anno egyik stremer se baszatta a dayz-t ami lényegében csak a h1z1 mod miatt lett ismertebb. De ez egy különálló cím és mivel teljesen új megközelítés, mint a már megszokott 5v5, vagy 16v16. Tény az, hogy pofátlanság elkérni ezért 30€. Ez egy pre alpha alfa verziója. Egyetlen map, kevés tartalom, borzalmas optimalizálás, hánynivaló grafika és fizika. De mégis sok embert bevonzz az élmény és izgalom. Hiába futkos 10 percen át, hogy majd egy kemper lekapja az épületből...kezdi újra. Nekem az a fő bajom, hogy már több mint fél éve kint van, de semmi komolyabb tartalom vagy map nincs hozzá. Majd ha 2 év múlva elkészül, ami úgyse fog, mivel már most annyit eladtak, hogy semmi szükség rá. Lehet titokban már a 2. részen dolgoznak...
12.
12.
Ooorky
#8: Én kb. 10 órát játszottam vele, de kétlem, hogy még egyszer hozzányúlnék...
Bedőltem a hype-nak, ez van.
9.
9.
user101
Én csak szimplán nem értem a sikerét. Konkrétan semmi de semmi nincs benne ami kiemelné a játékot a többi minőségi termék közül, mert ez viszont nem az...

Azt gondolom, hogy ez amolyan indie lázadás és képmutatás, hogy az emberek csak azért sem játszanak cod-al, bf-el... Számomra teljességgel érthetetlen...
8.
8.
pjoco
#7: Valamit tényleg jól csinálnak mert én is megvettem ezt a szarkupacot és már van benne pár órám. Nem volna rossz csak ahogy írtátok az animációk a grafika a térkép a járművek fizikája. Egyenlő a nullával. Emellé még egy 1060-as 6gb videókártyán de megy rendesen. Ettől függetlenül élvezem esténként az az egy órácskát a haverokkal amíg leülünk játszani. Tegnap szarrá röhögtük magunkat pont egy két ilyen marhaságon. :D
3.
3.
Stranger
Tette úgy, hogy a Dota 2 egy ingyenes játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...