Xbox One - jöhet az egér- és billentyűzettámogatás

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 4.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft már egy ideje ígérgeti, hogy egér- és billentyűzettámogatással vértezi fel az Xbox One-t. A PAX West apropóján Mike Ybarra sem cáfolta a hírt, sőt hamarosan megtudjuk az első támogatott címeket is.

Az egér- és billentyűzettámogatás már egy ideje lóg a levegőben, rengeteg Xbox One-tulaj követeli számon a Microsoft be nem váltott ígéretét. Szerencsére már nem kell sokat várni az új funkcióra, az Xbox fejese, Mike Ybarra a PAX Westen megerősítette, hogy továbbra is tervben van a dolog, sőt hamarosan az első támogatott címekről is lehull a lepel.

Pedig a PC-n hagyományos perifériák konzolon egy kicsit felkavarhatják a kedélyeket. Ybarra is tisztában van azokkal az aggodalmakkal, miszerint akik egérrel és billentyűzettel játszanak, előnyben lesznek a kontrolleres játékosokkal szemben, lévén sokkal könnyebben célozhatnak egy multira kihegyezett shooterben.

Éppen ezért a Microsoft rengeteg hasznos tanáccsal látja el azokat az xboxos fejlesztőket a bevált gyakorlatokról. Az egyik példa szerint maguk a játékosok dönthetik el, hogy ki ellen játsszanak az adott címben: azokkal, akik egérrel és billentyűzettel nyomulnak, vagy csak azokkal, akik kontrollerrel.

A Gears of War 4 esetében már együtt játszhattak a Windows 10-es verzió tulajdonosai és az xboxosok, igaz, ott a konzolosok dönthették el, hogy beengedik-e a PC-seket a játékukba.

30.
30.
LtK
#29: "minden nap csaloba lehet bukkanni"
Szerkesztes...
29.
29.
LtK
Szerintem se jo otlet. Sokkal kiegyensulyozottabb a multiplayer konzolon. Viszont, ne kezeljuk mar ugy, hogy PC-n minden napod csaloba bukkanni :) Nagyobb szazalekban fordul elo , hogy az adott szemely csak jobb mint az atlag, de egybol visitva irkaljak ra az emberek , hogy csiiiter.
20.
20.
zozo76hun
#18: en ugyanigy. alltalaban fps-t jatszom es erzesre kozelebb van a kontroller erzesre egy fegyver elsutesehez mint az eger+bill. legalabbis szamomra. en nem terek mar vissza egerre jatek alatt.
18.
18.
frankdelgado
#5: PC-n azért sokszor találkoztam halhatatlanokkal, meg olyanokkal, akiknek minden lövése talál. Nem foglalkoztam vele...sztem most is nyomják sokan xim 4-el, meg ilyenekkel, ami ugyanúgy tisztességtelen. De abban egyetértünk, hogy hadd döntsem el én, hogy kik közé megyek játszani. A kontrollert megszoktam, nagyon nincs kedvem megint a klaviatura fölött görnyedni....
13.
13.
#8: Hát az biztos, hogy a Microsoft elég érdekesen kezeli ezt a generációt, de nem hiszem, hogy a Sony mostanában követné őket. Lehet hogy túlkombinálom, de szerintem ezzel csak a multis közösségét osztaná meg, különösen a hardcore játékosokat, de nem lepődnék meg ha a midcore réteg is inkább elzárkózna az egér/bill-t használó játékosoktól, feltéve persze, ha megkapják rá a lehetőséget.

Amennyiben igen, jóllehet, egy ideig majd vigyorognak a sok siker láttán, de amikor tömegesen kapcsolják be az „only with controller” opciót, akkor ottmaradnak a community nagy részétől elzárva, ami egy Overwatch-nál nem probléma, de egy kisebb játékos bázissal rendelkező címnél gond lehet. Ha pedig a fejlesztő úgy dönt, hogy nem tesz különbséget, akkor annak meg egyértelműen a mondjuk úgy, konzervatívabb kontrolleres játékosok isszák meg a levét. :\
12.
12.
delphijos
Jó, nem pont ugyanaz, de autós játékban is lehet kormánnyal kontrollerrel ellen nyomni. A kormánnyal ott is könnyebb. Mindenkinek megvan a lehatősége majd használni. Szabad a választás. Én csak attól félek hogy a support a fejlesztőkön fog múlni. Az újaktól nem félek, de lehet a régebbienél nem mindenki veszi majd a fáradtságot a peccsre....de ne legyen igazam.
11.
11.
zozo76hun
#9: akkor mindket fel jobban jarna ha nem engednek ossze oket. a pc-sek amit te irtal a konzolosok meg megusznak a wallhack-es, egermakros, ugyeskedos-csalokat akik a pc-rol szabadulnanak ra a konzolosokra. igy legalabb konzolon megmaradna a tisztabb multiplayer!
10.
10.
Hab
Ha lesz, jó eséllyel beruházok egy konzolra.
9.
9.
Kalácsképű
#5: Nem biztos, hogy a lag switch-es konzolosokat jo otlet volt PC-vel osszemosni.
Szivtam miattuk Forza Horizonban nagyon sokat.
Mostanaban mar jobb, mert kezdenek kikopni a jatekbol, biztos ramentek valami masra.
8.
8.
Neo1989
Tény h rengeteg PC-s sérelmezi h ez mér nincs. Mer v kinek a kontroller tényleg nem áll kézre. Ha ez tényleg lesz kíváncsi vagyok mit lép a Sony.
5.
5.
zozo76hun
#3: Pro es kontra. mert oke hogy jo a cross-platform es biztos hogy sokan akarnak konzolon is egerrel jatszani, de en maradok a kontrollernel.

De ami meg erdekesebb azt az egyik forumtars fogalmazta itt meg a multkor, idezem: "biztos hogy jo otlet a PC-s csalokat beengedni a konzolos multiba?".
4.
4.
Na jó, ezután veszek jövőre egy X-et.
3.
3.
frankdelgado
Van még néhàny pc s cimbi, akivel csapatnàm vmelyik bf-et, nem volna rossz a keresztbe-jàték....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...