Megérkezett a FIFA 18 gépigénye

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 12.
  • Gépigény
Link másolása
Az EA Sports közreadta a FIFA 18 hivatalos rendszerkövetelményeit. A beugró szint elég baráti, de ami igazán érdekes, hogy az idei fociszimulátor már támogatja a DirectX 12-t is - ennek megfelelően változik a minimum és az ajánlott konfig.

Idén a Frostbite 3-as játék már támogatja a Microsoft legújabb API-ját, a DirectX 12-t is, szóval ha Windows 10-en futtatod a focis címet, külön rendszerkövetelményeket kell figyelembe venned. Már egy Intel i3-6300T procival, 8 GB RAM-mal és egy GTX 660-nal is elboldogulsz a FIFA 18-cal.

DirectX 12

Minimális rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows 10 - 64-bites
  • CPU: Intel i3-6300T vagy azzal egyenértékű teljesítmény (5,199) – Intel i3-4340 (5,226) és Intel i3-4350 (5,302); AMD Athlon X4 870K (5,219) – AMD FX-4350 (5,272) és FX-4330 (5,297)
  • Memória: 8 GB RAM
  • Merevlemez: 50 GB szabad hely
  • Minimálisan támogatott videokártyák: NVIDIA GeForce GTX 660 (4,116), AMD Radeon RX 460 (4,218) / R9 270 (4,258) / R7 370 (4,258)
  • DirectX: 12.0


Ajánlott rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows 10 - 64-bites
  • CPU: Intel i3-6300T vagy azzal egyenértékű teljesítmény (5,199) – Intel i3-4340 (5,226), és Intel i3-4350 (5,302); AMD Athlon X4 870K (5,219) – AMD FX-4350 (5,272) és FX-4330 (5,29)
  • Memória: 8 GB RAM
  • Merevlemez: 50 GB szabad hely
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 670 és AMD Radeon R9 270X


DirectX 11

Minimális rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows 7/8.1/10 – 64-bites
  • CPU: Intel Core i3-2100 @ 3,1 GHz vagy AMD Phenom II X4 965 @ 3,4 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Merevlemez: 50 GB szabad hely
  • Videokártya: NVIDIA GTX 460 vagy AMD Radeon R7 260
  • DirectX: 11.0


Ajánlott rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows 7/8.1/10 – 64-bites
  • Intel i5-3550K @ 3,4 GHz vagy AMD FX 8150 @ 3,6 GHz
  • Memória: 8 GB RAM
  • Merevlemez: 50 GB szabad hely
  • Videokártya: NVIDIA GTX 660 vagy AMD Radeon R9 270
  • DirectX: 11.0


A FIFA 18 szeptember 29-én jelenik meg. A játék demója ma landol PC-n, PS4-en és Xbox One-on, ebben belekóstolhatunk a sztorimódba, illetve a Kick-Off módot próbálgathatjuk szokás szerint. Tizenkét csapat közül választhatunk, a meccseknek pedig négy stadion adhat helyet:

  • Manchester United
  • Manchester City
  • Real Madrid
  • Atlético de Madrid
  • Juventus F.C.
  • FC Bayern München
  • Paris Saint-Germain
  • LA Galaxy
  • Toronto
  • Boca Juniors
  • C.D. Guadalajara
  • Vissel Kobe
28.
28.
Guba32
#27: Plusz a Fifa előnye,aki online játszik,hogy van olyan fórum,ahol napi szinten infohoz lehet jutni a patch-csekkel,játékmenet változtatásokkal kapcsolatban,míg itthon nincs olyan Pes fórum,ergo nincs olyan létszámú online közösség,ami ezt életben tartaná.Nyilván aki a gép ellen játszik annak érdektelen,eldönti a demok alapján melyik tetszik jobban.
27.
27.
Yanez
#26: Engem az offline abszolút hidegen hagy. Én is próbáltam a Fifa18 demót, és egyáltalán nem ugyanaz, mint a 17. Sokat javultak az animációk, és végre valahára eltalálták a tökéletes tempót, ergo nincs az a kapkodós játékmenet, mint eddig. Plusz a passzok, átadások és a lövések is pontosabbak, vagyis alig van olyan, hogy nem annak adja, akinek én akartam, vagy nem abba az irányba lövi, ahova én irányítottam. Az animációk is szebbek és folyékonyabbak lettek. A grafika élesebb és részletesebb lett, ami gyönyörűbb összhatást eredményez. A végleges változathoz pedig tuti jön majd egy patch is, ami minden eddigi kisebb-nagyobb hibát is orvosol. Remélem.

Ennek ellenére nekem még mindig bőven jó a 17 is, de jövőre biztosan elsőnapos vétel lesz nálam... valamelyik. :)
26.
26.
Guba32
#25: Én is a játékmenetre.Februárban abbahagytam az UT-et,töröltem is,mert a Weekend League-ból ráadásul még dobált is le a szerver,lehet mert ott vannak a legtöbben,de akkor is.Azt sem értem,ha megszakad a játék,miért egyből vereség,miért nem enged vissza utána a meccsbe,mint más játéknál.3 hete Seasons-özök,(mert nagyon hiányzott már a foci) ég és föld a játékmenet,teljesen jó.Most megint ott állok,hogy jön a Fifa 18,de ha eszembe jut az idei(a prohardver Fifa 17 fórumán nyomon lehet követni,hogy az UT-vel szemben milyen ellenszenv alakult ki a felhasználókban),akkor nem tudom.Viszont foci nélkül meg nehéz.☺Kipróbáltam mindkét demot.A Fifa 18 az szinte egy az egyben 17,a Pes-ben meg hiányzik nagyon a liszensz,plusz nincs a kezemben,mint a Fifa...Engem meg pont a FUT-os csapatépítés fogna meg,ha...Vagy Seasons-özöm tovább a 17-tel nyugodtan,vagy kockáztatok a 18-as UT-mel,mert engem meg már lassan 20 év Fifa után már az offline nem fog meg..☺
25.
25.
Yanez
#24: Egy kis ideig játszottam, de a javítást a játékmenetre értettem. Annyira azért sosem tudott megfogni az FUT.
24.
24.
Guba32
#23: Az Ultimate Team-mel is játszottál rendszeresen?Mert a 17 mindenidők talán legjobban elszart UT-ét adta sajnos...
23.
23.
Yanez
#19: Ne feledd, hogy nyilván ezt a fifát is orvosolják majd patchekkel, mint pl a 17-et, ami számomra borzalmas volt megjelenéskor, de pár hétre rá jött egy nagyobb javítás, és minden cakompakk lett!
22.
22.
Norbiii
Több meccs után azt kell mondjam, ha csak és kizárólag a játékmenetet nézzük, akkor ez a fifa 18 az én játékom, mintha nekem találták volna ki (ezt mondtam a 17-nél is, de ez realisztikusabb lett). Az alap demos pálya remélem a rendesbe nem olyan sötétes és "fura" lesz, és inkább fog hasonlítani ahhoz a pályához, ahol nappal focizunk. Alex Hunteres sztori remélem hosszú és érdekes lesz, és kíváncsi vagyok az új igazolási funkcióra is.
20.
20.
Beniciodeltoro
#19: De hogy normálon ilyen lassú legyen a játék sebessége az vicc, mert ennél van még lassabb, akkor állnak vagy mi ?
Legalább 4 sebességesre kellene állítani mint a PES-ben.
Az nekem is feltűnt hogy mindenki a letámadásokkal gondok vannak, tipikus szélről beadott lasztikra érkezik valaki.
Szögletről kipattanó labda mindig az ellenfél csatárjához érkezik.
Szerencse faktort tettek bele, több a megpattanós gól, a kapusok viselkedése, védése sokkal jobb a PES-ben, szinte tökéletes.
A replayek ugyan olyanok mint a fifa 17-ben, azon semmit se változtattak.
Gólörömökben is a PES übereli a Fifát, mi a tökömet csinálnak ezek 1 évig, mert 1 év a hunter sztorira kicsit sok.
Gólnál mikor a lelátót mutatják berezgetik a kamerát, kb epilepsziás leszek tőle, ebből is többt kilehetne hozni, mint az egyik Fifa VB-s játéknál mikor a szurkolókat közelről mutatták kifestve zászlókkal stb...
19.
19.
Macifasz
Kipróbáltam a demot. Eléggé vegyesek az érzéseim. A graf nem sokat változott, de az engem nem zavar. A játékmenet maga picit mintha lassult volna, de ez tetszett. A játékosok viselkedése viszont eléggé érdekes...kifotóztam minden beállítást a 17-ből, hogy a 18-ban is minden úgy legyen (beadás rásegítés ON/OFF, lövés rásegítés ON/OF stb. stb.) és a védelem az néha Benny Hill showt produkál. Rengetegszer előfordult, hogy amikor az ellenfél a szélen vezetett támadást, mind a négy védőm lerohanta, és emiatt amikor jött a beadás, középen tök üresen volt a csatár. :-/ De az egész csapatra jellemző kicsit, hogy egyszerre túl sokan támadnak le egy adott játékost, és emiatt rohadt nagy hézagok vannak a pályán. És megnéztem a csapat beállítást, se letámadás se semmi ilyesmi nincs beállítva, az alapon van a csapat viselkedése, és nem rémlik, hogy a Manchester United ezt a "támadjunk le egyszerre mindenkit" játékot játszaná. :-D Szóval elég érdekes a helyzet. A másik, hogy a bírók továbbra is balfaszok, ha nem jobban mint a 17-ben. Az csak egy dolog, hogy továbbra is képes lefújni a félidőt vagy a meccset egy kontratámadás közepén vagy akár a lövés pillanatában, de most már a büntetőket is csak akkor adja meg, amikor kedve szottyan. Alsó hangon vagy ötször fordult elő, hogy utolsó emberként felrúgták a játékosomat a tizenhatoson belül, és semmi. Szóval bőven van még mit javítaniuk. Ahogy a játék működésén is ugyan is nem egyszer előfordult, hogy a kilépésnél hibaüzenettel szétfagyott az Origin és újra kellett indítanom.
18.
18.
Beniciodeltoro
#15: Abban bízol hogy több licenszet vásárolt a PES idén ? :)
Kis túlzással nem sokkal több licenszelt csapat lesz mint amik a demoban szerepelnek, nézzük a PES17-ben mennyi van ligánként.
Premier Liga - 2 db Arzenál és Pool
Championship - 0 db
Ligue 1 - Teljes
Ligue 2 - Teljes
Seria A - Juve kivételével teljes
La Liga - 2 db ATM és Barca - Reál MD White néven fut :)))
Bundes Liga nem is szerepel a PES-ben, mint ha nem létezne a német futbal :)))

Ez már a röhej kategória amit leművel a PES, engedje el a BL-t és a PL-t, dobja ki a Portugál ligát és a Hollandot, és pakolja be a PL-t és a La Liga teljes gárdát különben elmehetnek az anyjukba.
17.
17.
Norbiii
Egy nappal játszódó meccsen vagyok, és ez már tényleg nagyon király. Az alap demo meccs, amit beadott, az annyira nem tetszett, mintha sötét lett volna, no meg nagyon 17 érzésem volt, de ez így már rendben van.
16.
16.
Norbiii
A fifánál is csesztek rendesen változtatni. Lehet változik majd a véleményem, de így első nap ez a fifa 18, egy kicsit olyan fifa 17 "koppintásnak" tűnik, és ezért elkérnek 21 ezer forintot, na ez bizony kemény! De legalább, ha változtattak volna néhány apróságon, ha már ennyibe kerül.

- Animált bemutató: Mikor mutatják a kezdő tizenegyet, a játékosokat mutathatták volna animálva is.

- Gólöröm. Nem hiszem el, hogy nem veszik észre az EA-nél, hogy ezen változtatni kéne. Nem látják, hogy PES-ben mennyivel jobb és élvezetesebb?

- A meccsek előtti beharagozó, és a látvány: Nos itt sem törték össze magukat, szinte nem változtattak semmin, már az eleje úgy kezdődik, mint a 17-nél...

- Grafika: Mintha a fifa 17-et látnám, pedig a 18-al tolom.

21 ezret elkérnek majd, de a demo alapján úgy tűnik, hogy egyáltalán nem törték össze magukat. Remélem legalább az Alex Hunteres sztorit jól megcsinálták, és nem egy idény lesz, hanem jóval több, és rendesen kilehet majd használni.
15.
15.
Norbiii
#14: "Csak a licenszek miatt veszik a Fifát, ez a mákja az EA-nek."

Nem csak ez miatt, de bizony nagy mákja ez a fifának, ezt írtam én is.

Hiába élvezetesebbek és hangulatosabbak PES-ben a meccsek, számomra minden más a fifa mellett szól! A Konami nem is értem, miért nem gyúr rá egy kicsit a meccsen kívüli dolgokra is: menürendszer, igazolások személyesen (lásd új fifa) Alex Hunter története filmszerűen (lásd szintén fifa) és azok a fránya lincencek (lásd ismét fifa) A Konami is kitalálhatna ezt-azt......

Fifában az elmúlt 10-15 évben összeszedtem egy olyan tudást, amiről nem szeretnék "lemondani" sőt, még akarom tovább csinálni, és ha nem lennék ennyire ráállva a fifára, és a fentebb említett dolgok meglennének pes-ben is, szinte tuti pes lenne a nyerő!

A Konaminak remélem sikerül lincenceket szereznie, és ha nagyjából minden olyan dolog lesz pes-ben, mint fifában, akkor ütős ellenfél lehetne.....persze meglátjuk a pes 18-al mit alkotnak, mert a grafika gyönyörű lett, a meccsek élvezetesek, aztán majd meglátjuk mi milyen lett, a master leaque érdekel a legjobban!
14.
14.
Beniciodeltoro
#12: Hála istennek a szerelést is megnehezítették, ne hogy már jól érezzük magunkat.
Próbálták lekoppintani a PES-es szerelést de vagy betérdel a játékosnak vagy baszik szerelni, 16-osra meg úgy besétál az ellenfél játékosa 3 védő között hogy öröm nézni, majdnem eldobtam a kontrollert.
Csak a licenszek miatt veszik a Fifát, ez a mákja az EA-nek.
13.
13.
Norbiii
Alex Hunteres sztoriban, ahol nappal játszunk, ott már szebb a grafika, mint a demo meccsen az a sötétes dolog. :)
12.
12.
Norbiii
Elsőre hatalmasat csalódtam! Kb, mintha a fifa 17-el játszanék....A grafika kb nem változott, mint a 17, a gólöröm ugyanolyan, mint a 17-ben, a védőket itt is simán átlehet játszani, viszont pl a lövések realisztikusabbak lettek, ennek örülök.

Lehet, hogy több meccs után változik a véleményem, adok esélyt, de azért az így elsőre kemény, hogy egy fifa 17 "koppintásért" elkérnek 21 ezer forintot. Tudnám egy évig mi a fenét csináltak........

Majd a fifa 18 demo után kipróbáltam a PES 18-at. Ott szebb a grafika, élvezetesebbek a meccsek, és sokkal jobb a gólöröm, nem tudom a fifában miért van még mindig ilyen gólöröm.....

Fifához szoktam jobban hozzá, de csak ha a meccsről beszélünk, a fifa tanulhatna néhány dolgot a pestől, nagy mázlija van az EA Sports-nak, hogy vannak licencek, és néhány dolog.....
9.
9.
PaprikaJancsi
Hát, öszintén nem vagyok elragadtatva. Nekem az irányítás pár % differenciával tök ugyanolyannak tűnik mint a 17-ben. A grafika kicsit szépült, viszont egyetértek az előttem szólókkal, kicsit sötét. Újdonság terén a gyors csere funkció nagyon tetszik, nem töri meg a meccset, és egyenlőre jónak tűnik.
Hunter kalandja számomra az előző részben is érdektelen volt, a folytatás értelemszerűen nem nagyon izgat.
Őszintén kevés, roppant kevés dolog változott, igazából egy patch szintjét közelíti meg, de mivel szeretem a Fifa, ezek ellenére is, valószínűleg vétel lesz belőle. :)
7.
7.
Beniciodeltoro
Olyan dinamikus a játék és pörgős mint ha egy szenior válogatottal játszana az ember :)))
Porckorongsérves fordulékonyság, a Reálban Bale kancsal :))
A grafika az szép.
6.
6.
Beniciodeltoro
Tipikus EA sportos 4 perces félidős, játék gyorsaságán nem kell állítani, minek ugye, időjárás kilőve csak szansájn, ha többet akarsz vedd meg.
Az esti mérkőzéseken olyan mint ha kilőttek volna néhány izzót, sötétebb a játéktér mint a pes-ben.
4.
4.
kopic
Mért Rinyaldo van a képen ?

Ám hajrá Juventus (utálom a Barcat) !
3.
3.
Beniciodeltoro
Remélem 4 körül már landol a demo, nyomnám az esti BL meccsekig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...