HWSW: Nem volt még ilyen olcsó és drága iPhone

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 13.
  • Hardver
Az utóbbi pár hétben kiszivárgott híreknek megfelelő újításokat hoztak a legújabb Apple-okostelefonok. A vállalat iPhone 8 néven mutatta be az egy éve leleplezett iPhone 7-készülékek közvetlen utódjait, az új csúcsmodell pedig az iPhone X.

Menetrendszerűen mutatta be legújabb iPhone-jait az Apple, ugyanakkor az idén látott koreográfia eltért az előző pár évben látottaktól, a vállalat egyszerre három új okostelefont leplezett le. Az iPhone 7-leszármazott iPhone 8 és Plus készülékek mellett ugyanis a vadiúj iPhone X formájában egy új zászlóshajó is beúszott a képbe. Utóbbi készülékkel végre komolyabban hozzányúlt a 2014 óta használt formatervhez és készülékfelépítéshez az Apple, az innováció ugyanakkor most is kompromisszumokat kívánt, amelyek levét vélhetően még egy darabig inni fogják Cupertinóban.

Az új Apple-csúcsmobil tehát az iPhone X nevet kapta, utóbbi karaktert pedig a vállalat az OS X-hez hasonlóan római számként, azaz tízként értelmezi. Az elnevezés logikus is meg nem is, hisz a vállalat messze legnagyobb sikerét hozó iPhone idén töltötte be tizedik életévét, nyilvánvalóan innen ered a választás. A kialakult friss palettán végignézve ugyanakkor a régi rivális Microsoft vitatott nevezéktana juthat eszünkbe, amely hasonló csavarral keresztelte el aktuális legújabb operációs rendszerét Windows 10-re.

A névadásnál ugyanakkor lényegesen fontosabb, hogy mi lapul a karakterek mögött. A legnagyobb érdeklődés természetesen az iPhone X-et övezte, amiről hónapok óta szólnak a különféle híradások. Ezek java végül beigazolódott, az Apple jelentős dizájnváltást eszközölt, ami elsősorban a készüléket szemből nézve kirívó. A panel ugyanis az előlap nagyjából 90 százalékát lefedi, csupán egy pár milliméter széles kávának, illetve a hangszórónak és kameráknak, valamint az egyéb szenzoroknak szorított egy talpalatnyi helyet a cég.

Ahhoz, hogy lássuk ennek előnyeit, érdemes egy pillantást vetni a készülék méreteire. Az iPhone X 143,6 milliméter magas és 70,9 milliméter széles (illetve 7,7 milliméter mély), amelyek közé egy 5,8 hüvelykes képátlójú kijelző sikerült bepréselni. Ezzel szemben az iPhone 8 Plus (illetve 6, 6s, és 7 Plus) esetében az 5,8 százalékkal kisebb, 5,5 hüvelykes képátlóhoz 158,2 milliméteres magasság (+10,2 százalék) és 77,9 milliméteres szélesség (+9,9 százalék) társul, tehát az iPhone X formaterve lényegesen helytakarékosabb, ami valószínűleg érezhetően megkönnyíti a készülék (egykezes) használatát. A teljes képhez természetesen hozzátartozik, hogy az iPhone Plusok és az iPhone X képaránya eltér, előbbiekben egy kvázi tradicionális, 16:9-es panel található, az új zászlóshajóba pedig egy nyurga és szabványosnak jóindulattal sem nevezhető, 16,24:7,5-ös képarányú kijelző került.

Érdekelnek a további részletek és frissen bemutatott termékek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
42.
Fakjee
#39: Nem érdekel ki mire költi a pénzét de valamilyen szinten van valóság tartalma. Pusztán apple iránti fanatizmusból és sznobságból lazán legyintenek páran az Apple iszonyatos túlárazásaira és rengetegen mindenek fölöttinek tartják az apple telefonjait.
Ha az apple 4 colos kijelzővel jön,akkor jött a megmagyarázás, az a legideálisabb méret, a többi szar,minek nagyobb... Persze mikor nőtt az iphone kijelző akkor rögtön az lett az ideális. Pár éve még az apple fanok agyon fikázták az 5 colos vagy nagyobb kijelzős mobilokat és lám... Ugyan ez igaz a felbontásra, retina display...Minek nagyobb úgy sem látod szabad szemmel. És lám abban is ugrottak és új etalon lett. Nincs jack dugó? nem baj nem kell - mégis többezer idióta akik megvették az I7-et lazán bedőlt a telefon furkálós infónak és megfurkálták a telefonjaik alját mondván rejtve van a jack dugó.... Mindig az az etalon amit az apple csinál vagy mond, a droidosok meg hülyék a samsung szar. Rendre ez megy az összes helyen ahol apple fanok vannak javarészt, és ott is ahol próbálják lecsitítani a sokszor joggal röhögő más mobillal rendelkező tulajokat.
Joggal röhögő mert valljuk be az apple árazása vicc. Vicc,mert egy ilyen árú telefonba nem fért be egy rendes ujjlenyomat olvasó,helyette a semmire való face id-t tolják agyonreklámozva. Az árba nem fért bele egy 2017-es szinten mozgó prémium szintű kijelző, megint "retina display" van, 4XX ppi és a Qhd sincs meg, gyakorlatilag a 3 éves Samsung Note 4-ben jobb kijelző volt. Jack dugó persze megint nincs hiába a sok jackdugóért könyörgő vásárló. De nem baj így is veszik. És ebbe a csodás árba nem fért bele egy szaros párezer forintos kábel sem amivel lehet a telefont gyorstölteni - vedd meg külön 13990 forintért (az amúgy cirka 3500 forintos kábelt).... És akkor ott vannak a röhejes kiegészítők. Ha egy rendes headsetet akarsz 20-30+ ezer forint,cserébe legalább már úgy szól mint a 4000 forintos sennheiserem, csak van rajta mikrofon... Fizess mindenért irrdatalan magas árat. Mindenért amit egyébként más gyártó jóval olcsóbban vagy ingyen a telefon mellé ad, vagy amennyiért más gyártótól sokkal de sokkal jobb minőséget kapsz....
Az éremnek két oldala van és tényleg sokan vannak akik csak úgy fikázzák az apple telefonjait mert fúj iphone. De az apple oldalán is tényleg rengeteg az elvakult sznob idióta akik fizetnek és fizetnek mert ez presztizs meg mert ez a Samsung és a többi telefon fölött áll - szerintük -....

Az Iphone 6-ig én is el-el csábultam az I6-ot szerettem is, bár a végén árában sokkal jobb telefonhoz jutottam ami meg is volt sokáig. De hogy az I7 illetve I8 párosban végképp mi a fene az ami az árat és a mérhetetlen sznobságot indokolja azt a fene tudja. Nem hogy innováció terén nincsenek sehol, a készülék egyes hardver elemei több éves színvonalon mozognak- cserébe ultra drágán,ultra drága kiegekkel....
41.
Kalácsképű
#40: Az idekint az hol van ? Es viszonyitas keppen hol van az odabent ?
Illetve a divatmajmolás biztos, hogy nem divatemberszabásúsodás ? Mármint ha az odakintben tegyuk fel nem makákók, hanem mondjuk orángutanok vannak, akkor nem áll meg a majmolás esete ugye.
Ezek itt a lényeges kérdések.
40.
Yanez
#39: Nem tudom mi érdekel téged, mi nem, csak elmondtam mi van. Nem mászkálok az általad említett (vicc)oldalakra, helyette látom mi megy végbe idekint. Divatmajmolás van, tetszik vagy sem.
39.
Heldengeist
#25: Elhiheted, hogy a NY-i tinik klikkesedése az utolsó dolog, ami érdekel. Az viszont szintén tény, hogyha felmész egy nem full apple vonatkozású híroldalra egy ilyen hírhez, elárastrja a komment szekciót, hogy túlárazott szar, a szifon júzer sznob vagy hülye, a 6 éves középkategóriás / ötödannyiba kerülő kínai telefonom is többet tud, stb. Viccoldalaknál, ha rákeresel az android vsagy iphone kulcsszóra, a posztok 99%-a az apple-ön és felhasználóin élcelődik, a maradék 1% kommentszekciójában meg ezer kommenteken keresztül megy a felháborodás, hogy hogy merészel a hülye sznob szifon júzer ilyet. Mintha jobban érdekelné őket, más mire költi a pénzét, mint ők maguk. Ez talán valamilyen szinten igaz is, mert általában nem a szifonnal összemérhető árú droidosok a résztvevők ebben. Kivéve talán a Samusok.
38.
hajbel
#31: Én úgy veszek mindig új telefont, hogy kiszámolom a szerződés feltételei alapján, hogy mennyivel fizetek többet. Iphonenál ez az összeg még a fügetlen árnál is arányosan több szokott lenni a hype faktor/ nagy kereslet miatt. Legalábbis itt Angliában.
37.
McDuff
#31: Itt sem egyben pengetik ki az árát, majd a sok műmájernek lesz rá pénze?? Dehogy. Sztem nincs olyan az országban, aki teljes áron megveszi.
Barátnőm értékesítő, ő szokta mesélni, hogy látja a paraszt a reklámban, hogy uhhh, 0 forint, rohan az üzletbe, aztán meg kerekedik a szeme, hogy díjcsomaggal együtt mennyit kéne fizetni érte havonta. Mert addig már nem jut el, hogy neadja isten tovább is olvasson, totál azt hiszik, hogy ingyen kihozhatják. De addig a percig, amíg ez nem tudatosul bennük nagyon tudják verni az asztalt, hogy nekik az új Iphone kell!!!!444! Semmi más! Jót szoktam röhögni az ilyen sztorikon.
36.
Norbiii
#31: Teljesen egyetértek. :)
35.
Parázs
https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2017/09/funny-reactions-to-iphone-x-memes-9-59b8ed33d9b40__700.jpg
34.
ADMlN
#32: Idehaza általában az a jelemző, hogy a drága készülékeket kamatmentes részletre veszik a szolgáltatóktól.
33.
Fakjee
Most olvasom, nem elég hogy ujjlenyomatolvasó nuku csak a semmire való face id amit a többi telefonomban sem használtam inkább. Nem elég a 3-4 éves szinten mozgó manapság közepesnek nevezhető kijelző amibe ráadásul ocsmányul belóg a hardver.... A közel 400.000 forintos árba nem fért bele a kábeles gyors töltés (amire évek óta még egy középkategóriás telefonnál is van lehetőséged) lehetősége,azt vedd meg külön potom 13990 forintért.....

Komolyan, SZÁNALMAS!
32.
delphijos
#31: Persze, az is igaz hogy nálunk azért nem ennyire jó a helyzet, de azért a teljes árnál itt is vannak sokkal jobb ajánlatok.
31.
delphijos
Az Iphone áránál én mindíg leírom , hogy az elég népes amerikai ismerősem sem úgy vesznek Iphone-t hogy bemennek a boltba és kivágják a 800 dollárt. 2 évente cserélnek, hűség vállalással olyan 200 dollárért. A vásárlók túlnyomó többsége biztos nem kp.-ért vesz teljes áron minden évben újat , függetlenül. Persze biztos van ilyen is, aki vagy tele van pénzzel, vagy egész évben erre spórol + viszonylag jó áron eladja a régit. Mert azt azért el kell ismerni, hogy drága, de még használtan is viszonyag jól tartja az árát.
30.
Machiavelli
#29: Mire a szolgáltatókhoz ér addigra lesz az 460-70 is. Én pénteken hoztam ki a Vodafone-ból egy P10-et, de már ennek is majdnem sajnálom az árát.
29.
Steve028
Maradok én egyenlőre a 7 plusnál amúgy se régi.Aki hatról akar váltani az már vegyen 8.Az hogy valamivel jobb kamera meg proci van benne az nem érdekel.Ezért nem cserélem le.X-et meg vegyen aki két lábbal rugdosa a pénzt.Egy telefon se ér meg 430 ezret.
28.
delphijos
#27: Jó, de azért ilyen esetben csak belefér ha a kóddal oldja fel az ember :)
27.
Fakjee
És a csodás face id....... :D
http://s3-ap-southeast-1.amazonaws.com/tamilmemes/uploads/iphone-face-id-9008119488.jpg
26.
Fakjee
Indokolt is az ár ha már belekerült a samsung note 4 raktáron maradt kijelzőpanelja........................ :D
25.
Yanez
#24: Pedig igaza van. Legalábbis a tiniknél rohadtul az megy, hogy azért kell az új alma, hogy többre tartsanak a barátaid meg úgy mindenki. Tök hülyeség, de ez van.
24.
Heldengeist
#10: Engem is, de ami 3,5 és 4"-ra jó, az nem biztos, hogy 4,7-re ér afölé is megfelel. Ez az unalmas használt szappan forma szerintem egyszerűen kell nagy telefonhoz kényelmi szempontból.

#20: Fura, én internetszerte ennek pontosan az ellenkezőjét tapasztalom.
23.
delphijos
#14: Ez megint egyénfüggő hogy ki mit vár a pénzéért. A példádnál maradva nekem egy 10 forintos puska is drága lenne.

Amúgy meg lehet hogy "státusszimbólum" volt egy IPhone x éve, de ma már a kutya sem tud ezzel "villogni". Én nem hiszem hogy bárki is ezért venné már. Főleg hogy egy-egy csúcs Android is simán 250k.
22.
RangerFox
Hát. A 7-es gombnélküli rezgésénél minden jobb :D
20.
Tuco
#16: Igen ez tényleg tendencia az iphone-osoknál.
19.
amadeusz gyermeke
Túlárazott androidklón.S billeg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...