HWSW: Nem volt még ilyen olcsó és drága iPhone

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 13.
  • Hardver
Link másolása
Az utóbbi pár hétben kiszivárgott híreknek megfelelő újításokat hoztak a legújabb Apple-okostelefonok. A vállalat iPhone 8 néven mutatta be az egy éve leleplezett iPhone 7-készülékek közvetlen utódjait, az új csúcsmodell pedig az iPhone X.

Menetrendszerűen mutatta be legújabb iPhone-jait az Apple, ugyanakkor az idén látott koreográfia eltért az előző pár évben látottaktól, a vállalat egyszerre három új okostelefont leplezett le. Az iPhone 7-leszármazott iPhone 8 és Plus készülékek mellett ugyanis a vadiúj iPhone X formájában egy új zászlóshajó is beúszott a képbe. Utóbbi készülékkel végre komolyabban hozzányúlt a 2014 óta használt formatervhez és készülékfelépítéshez az Apple, az innováció ugyanakkor most is kompromisszumokat kívánt, amelyek levét vélhetően még egy darabig inni fogják Cupertinóban.

Az új Apple-csúcsmobil tehát az iPhone X nevet kapta, utóbbi karaktert pedig a vállalat az OS X-hez hasonlóan római számként, azaz tízként értelmezi. Az elnevezés logikus is meg nem is, hisz a vállalat messze legnagyobb sikerét hozó iPhone idén töltötte be tizedik életévét, nyilvánvalóan innen ered a választás. A kialakult friss palettán végignézve ugyanakkor a régi rivális Microsoft vitatott nevezéktana juthat eszünkbe, amely hasonló csavarral keresztelte el aktuális legújabb operációs rendszerét Windows 10-re.

A névadásnál ugyanakkor lényegesen fontosabb, hogy mi lapul a karakterek mögött. A legnagyobb érdeklődés természetesen az iPhone X-et övezte, amiről hónapok óta szólnak a különféle híradások. Ezek java végül beigazolódott, az Apple jelentős dizájnváltást eszközölt, ami elsősorban a készüléket szemből nézve kirívó. A panel ugyanis az előlap nagyjából 90 százalékát lefedi, csupán egy pár milliméter széles kávának, illetve a hangszórónak és kameráknak, valamint az egyéb szenzoroknak szorított egy talpalatnyi helyet a cég.

Ahhoz, hogy lássuk ennek előnyeit, érdemes egy pillantást vetni a készülék méreteire. Az iPhone X 143,6 milliméter magas és 70,9 milliméter széles (illetve 7,7 milliméter mély), amelyek közé egy 5,8 hüvelykes képátlójú kijelző sikerült bepréselni. Ezzel szemben az iPhone 8 Plus (illetve 6, 6s, és 7 Plus) esetében az 5,8 százalékkal kisebb, 5,5 hüvelykes képátlóhoz 158,2 milliméteres magasság (+10,2 százalék) és 77,9 milliméteres szélesség (+9,9 százalék) társul, tehát az iPhone X formaterve lényegesen helytakarékosabb, ami valószínűleg érezhetően megkönnyíti a készülék (egykezes) használatát. A teljes képhez természetesen hozzátartozik, hogy az iPhone Plusok és az iPhone X képaránya eltér, előbbiekben egy kvázi tradicionális, 16:9-es panel található, az új zászlóshajóba pedig egy nyurga és szabványosnak jóindulattal sem nevezhető, 16,24:7,5-ös képarányú kijelző került.

Érdekelnek a további részletek és frissen bemutatott termékek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

41.
41.
Kalácsképű
#40: Az idekint az hol van ? Es viszonyitas keppen hol van az odabent ?
Illetve a divatmajmolás biztos, hogy nem divatemberszabásúsodás ? Mármint ha az odakintben tegyuk fel nem makákók, hanem mondjuk orángutanok vannak, akkor nem áll meg a majmolás esete ugye.
Ezek itt a lényeges kérdések.
40.
40.
Yanez
#39: Nem tudom mi érdekel téged, mi nem, csak elmondtam mi van. Nem mászkálok az általad említett (vicc)oldalakra, helyette látom mi megy végbe idekint. Divatmajmolás van, tetszik vagy sem.
39.
39.
Heldengeist
#25: Elhiheted, hogy a NY-i tinik klikkesedése az utolsó dolog, ami érdekel. Az viszont szintén tény, hogyha felmész egy nem full apple vonatkozású híroldalra egy ilyen hírhez, elárastrja a komment szekciót, hogy túlárazott szar, a szifon júzer sznob vagy hülye, a 6 éves középkategóriás / ötödannyiba kerülő kínai telefonom is többet tud, stb. Viccoldalaknál, ha rákeresel az android vsagy iphone kulcsszóra, a posztok 99%-a az apple-ön és felhasználóin élcelődik, a maradék 1% kommentszekciójában meg ezer kommenteken keresztül megy a felháborodás, hogy hogy merészel a hülye sznob szifon júzer ilyet. Mintha jobban érdekelné őket, más mire költi a pénzét, mint ők maguk. Ez talán valamilyen szinten igaz is, mert általában nem a szifonnal összemérhető árú droidosok a résztvevők ebben. Kivéve talán a Samusok.
37.
37.
McDuff
#31: Itt sem egyben pengetik ki az árát, majd a sok műmájernek lesz rá pénze?? Dehogy. Sztem nincs olyan az országban, aki teljes áron megveszi.
Barátnőm értékesítő, ő szokta mesélni, hogy látja a paraszt a reklámban, hogy uhhh, 0 forint, rohan az üzletbe, aztán meg kerekedik a szeme, hogy díjcsomaggal együtt mennyit kéne fizetni érte havonta. Mert addig már nem jut el, hogy neadja isten tovább is olvasson, totál azt hiszik, hogy ingyen kihozhatják. De addig a percig, amíg ez nem tudatosul bennük nagyon tudják verni az asztalt, hogy nekik az új Iphone kell!!!!444! Semmi más! Jót szoktam röhögni az ilyen sztorikon.
36.
36.
Norbiii
#31: Teljesen egyetértek. :)
35.
35.
https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2017/09/funny-reactions-to-iphone-x-memes-9-59b8ed33d9b40__700.jpg
34.
34.
ADMlN
#32: Idehaza általában az a jelemző, hogy a drága készülékeket kamatmentes részletre veszik a szolgáltatóktól.
32.
32.
delphijos
#31: Persze, az is igaz hogy nálunk azért nem ennyire jó a helyzet, de azért a teljes árnál itt is vannak sokkal jobb ajánlatok.
31.
31.
delphijos
Az Iphone áránál én mindíg leírom , hogy az elég népes amerikai ismerősem sem úgy vesznek Iphone-t hogy bemennek a boltba és kivágják a 800 dollárt. 2 évente cserélnek, hűség vállalással olyan 200 dollárért. A vásárlók túlnyomó többsége biztos nem kp.-ért vesz teljes áron minden évben újat , függetlenül. Persze biztos van ilyen is, aki vagy tele van pénzzel, vagy egész évben erre spórol + viszonylag jó áron eladja a régit. Mert azt azért el kell ismerni, hogy drága, de még használtan is viszonyag jól tartja az árát.
30.
30.
Machiavelli
#29: Mire a szolgáltatókhoz ér addigra lesz az 460-70 is. Én pénteken hoztam ki a Vodafone-ból egy P10-et, de már ennek is majdnem sajnálom az árát.
29.
29.
Steve028
Maradok én egyenlőre a 7 plusnál amúgy se régi.Aki hatról akar váltani az már vegyen 8.Az hogy valamivel jobb kamera meg proci van benne az nem érdekel.Ezért nem cserélem le.X-et meg vegyen aki két lábbal rugdosa a pénzt.Egy telefon se ér meg 430 ezret.
25.
25.
Yanez
#24: Pedig igaza van. Legalábbis a tiniknél rohadtul az megy, hogy azért kell az új alma, hogy többre tartsanak a barátaid meg úgy mindenki. Tök hülyeség, de ez van.
24.
24.
Heldengeist
#10: Engem is, de ami 3,5 és 4"-ra jó, az nem biztos, hogy 4,7-re ér afölé is megfelel. Ez az unalmas használt szappan forma szerintem egyszerűen kell nagy telefonhoz kényelmi szempontból.

#20: Fura, én internetszerte ennek pontosan az ellenkezőjét tapasztalom.
22.
22.
RangerFox
Hát. A 7-es gombnélküli rezgésénél minden jobb :D
10.
10.
zoe9
Vicces ez az "új zászlóshajó" szöveg. A hivatalos alma honlapon most egy 128 gigás 7 Plus 291E forint, a T-com-nál a 256 gigás 338E forint. Akkor az X mennyi lesz? 400E vagy 500E? :D Ja várj nem, a 8 lesz ennyi, akkor az X 600E lesz...
Szerintem amúgy a 4 és 5-nek volt überjó dizájnja. Oldalról nézve a tetőtől talpig párhuzamos vonalvezetés nagyon szexi volt. Ettől a szappan-formától kiráz a hideg.
8.
8.
Perseus84
Sztem nagyon szep es sokat valtozattak rajta vegre. Az arat viszont tulzasnak tartom.
5.
5.
Gykrizsi
#4: Nem kell vele foglalkozni, értelmes gondolatai úgy sincsenek, ezért böfög valamit oda mindig a kommentszekcióba.
2.
2.
PaprikaJancsi
Rohadt randa :/ ...a 8 pedig mintha meg se jelent volna XD
1.
1.
Gykrizsi
Gyerekek, az az X olyan elképesztő csúnya, hogy az beszarás. Kezdjük azzal a felső kis lebeny szerű belógással, ami annyira kellet mint egy falat kenyér. Az hátsó kamera forgatása szimplán vicces, hogy ezt komolyan így bevállalták. Az oldalán ez a csillógos alumínium hatás se semmi, de itt nem álltak meg. Gondolták ez nem elég. Még most is billeg a telefon a kilogó kamera miatt, de kit érdekel. Ha már úgy is úgy néz ki az egész telefon, mint a saját maga kínai koppintása, akkor tegyünk a telefonra a bemutató alatt egy ilyen gyönyörű olajfoltos csillogást. Személy szerint egy pár lampiont is belógattam volna, hogy jelezzék, ez a telefon Kínának készült, mert ilyen ízlésficamos ember nincs nyugaton, aki szerint ez szép lenne. De persze van kaki emoji arcfelismeréssel.
Vagy velem van a baj, vagy komolyan nem tudják, milyen korosztály van megcélozva, mert tény, hogy el****** egy világban élünk, de azért a nyolc éves kislányok, akik szerint ez vicces, ne járkáljon már lassan fél milliós telefonnal.
A nyolcra meg nem is érdemes szót vesztegetni, ők sem tették.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...