Bruce Straley otthagyta a Naughty Dogot

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 14.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A The Last of Us és az Uncharted 4 társrendezője lelépett a Naughty Dogtól. Bruce Straley "élete legnehezebb döntésének" nevezte a szakítást, és ez bizony így van: két évtizedet töltött a csapattal. Reméljük, pótolni tudják a kulcsembert!

Egy igazi szakmai zsenit veszített el a Naughty Dog a minap: Bruce Straley csaknem húsz év után otthagyta korunk egyik legpatinásabb fejlesztőcsapatát. Karrierjét 1999-ben kezdte a Crash Team Racinggel, később társrendezője volt az Uncharted 2-nek (Amy Henniggel), az Uncharted 4-nek és a The Last of Usnak (Neil Druckmann-nel).


Straley állítása szerint "élete legnehezebb döntésén" van túl, de legjobban a stúdió munkakultúráját fogja hiányolni. Ahogy azt a blogbejegyzésében írja, a Naughty Dognál együtt oldották meg a problémákat és rengeteg barátot szerzett. Nehéz szívvel zárja le életen ezen fejezetét.

Sokan azt mondják, "ez csak munka", de ha annyi időt eltölt az ember kreatív munkákkal és a határidők betartásával, akkor tényleg bebizonyosodik, milyen figurákkal vagy körülvéve. Straley emellett köszönetet mondott az elmúlt években rendezőtársainak, Amy Hennignek (aki már az EA sorait erősíti), Neil Druckmann-nek, valamint a csapat egykori és jelenlegi elnökeinek, társalapítóinak.

A The Last of Us: Part II-ben már érdemi munkát nem vállalt a leköszönő úriember. A kreatív munkát továbbra is szeretné folytatni, de konkrétumokkal még nem szolgált.

8.
8.
A Fénybenjáró
A Naughty Dog elképesztő minőségű játékokat fejleszt. Nem csak ma, de régen is ott volt a Crash Bandicoot sorozat vagy a Jak and Daxter, érződik rajtuk a mentalitás, hogy nem a pénzszerzés az elsődleges céljuk, hanem, hogy maradandó és élvezetes játékokat készítsenek. Ez az a mentalitás, ami sok mai játékfejlesztő cégből hiányzik.
7.
7.
NathanDrake
Hát erre sose gondoltam volna hogy ez is bekövetkezik. Bruce és Neil verhetetlen párost alkottak mindenből kihozták a maximumot és a lehetetlent sem ismerték ez meg is látszódott a Last of Us játékon amiről még 1000 év múlva is beszélni fognak az emberek. És akkor ott van még a közös munkájuk az Uncharted 4 ami szintén zseniális lett azon a játékon lehetett látni mennyi időt energiát és munkát fektettek bele hogy méltó módon lezárják Nathan Drake kalandját. Amíg ott van Neil Druckmann addig nem kell parázni mert az a csávó egy zseni, de azért jó lenne ha Bruce is vele együtt dolgozna mert még is csak a Last of Us 2. részéről van szó és hatalmas nagyok lesznek az elvárások. A baj csak akkor lesz a Neil se lesz már köztük remélem ez sose fog bekövetkezni.
6.
6.
Anonymus11234
#4: Milyen ugyanaz a séma? A GOW most fog teljesen megújulni, ami vagy jól fog elsűlni vagy nem, egy ekkora kockázatot más be se merne vállalni egy ilyen nagy névnél, de a Sony bízik a csapatban, jól is teszik. Days Gone minek lenne a skinpakkja, teljesen jó játéknak néz ki, bár engem egyenlőre nem győzött meg. A Last of Us 2-ről meg semmit nem tudunk még, de már skinpakk. Ejj.
5.
5.
Anonymus11234
#3: Azért én erre nem vennék mérget, egy cég is simán csődbe mehet, ha egy kulcsfigurát lecserélnek, ugyanúgy innentől kezdve lehet csökkenni fog a minőség, de nagyon ajánlom nekik, hogy ez ne következzen be.
4.
4.
Kalácsképű
Megunta csinalni a PS exclusive: the game-et. Nem baj, azota jon ugyanaz a sema GoW es Days Gone skinpakkal a TLoU2 skinpakk mellett.
Ha Kojima is bemutat egy skinpakk exkluzivot, fellelegezhetunk mindannyian.
3.
3.
Yanez
#2: És tényleg! De hé, egy fecske nem csinál nyarat! Pláne, hogy nem is "főgenyáról" van szó, hanem a főgenya egyik kisebb genyájáról.
2.
2.
ADMlN
"... társrendezője volt az Uncharted 2-nek (Amy Henniggel), az Uncharted 4-nek és a The Last of Usnak (Neil Druckmann-nel)."
Ezek a legjobb játékai az ND-nek, remélem ez nem azt jelenti, hogy most már nem számíthatunk ilyen minőségre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...