Így fogadták külföldön a Project CARS 2-t

  • Írta: gabeee
  • 2017. szeptember 19.
  • Hír
Link másolása
Pár nap múlva befut a Project CARS második része, így nem maradhatnak el a pontszámok sem, amelyeket a külföldi sajtó akasztott a programra. Eddig úgy tűnik, hogy a játék túlszárnyalja majd az elődjét.

Pár nap és felkerül a boltok polcaira a Slightly Mad Studios autószimulátora, a Project CARS 2. A külföldi portálok már a megjelenés előtt letesztelték a játékot, a pontszámok alapján pedig úgy tűnik, a játék túlszárnyalja majd az első részt.

Egy tartalmas és átgondolt epizóddal gazdagodtunk, a 180 autó és a több mint 60 helyszín már önmagában nem hangzik rosszul, de mindez egy bitang erős látvánnyal és fizikával van megspékelve. Nagyon úgy tűnik, hogy idén, hosszú évek után először, igazán combos kihívója akad a Forza Motorsportnak.

Úgy tűnik, hogy ezt a külföldi kollégák is hasonlóan gondolják, hiszen a legtöbben 80 százalék feletti értékeléssel jutalmazták a játékot:

  • IGN:  9.2/10
  • PCGamer:  89/100
  • God is a Geek:  8/10
  • PCGamesN:  9/10
  • Stevivor:  7.5/10
  • TrustedReviews:  4/5
  • Cubed3:  7/10
  • Digitally Downloaded:  4.5/5


A Project CARS 2 szeptember 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

35.
35.
Morzsi1
Nos én kiprobáltam a Forza7 demot, most mentem 3 kört a Project cars 2-ben, és én úgy döntöttem, hogy a Forza7 kimarad. A Project cars 2 számomra jobb.
34.
34.
kergabi83
#30: Én csak azt mondom, hogy a kormányhoz képest szar kontrollerrel. Azazért nem mindegy, hogy az egyenest keresgéled(kar), vagy a tapadást (kormány).
Anno első napos volt a Pcars, aztán azóta minden platformra megvan, de Pc-n, kormánnyal volt az igazi. A legjobb élményem a Lemans, lmp1 vagy 2, oculusban! :D
Nekem nagyon nagy kedvencem a PCars szimulátorként tekintek rá, de mindig élmény a Forza is, ha időnként beteszem. Az Apex sem rossz. De a Horizon sorozat az igazi! :D
31.
31.
user101
De hát be volt kapcsolva az 'autoaim' ! :DDD
30.
30.
unrealnoise
#15: Látod, élből cáfollak: szar a pCars kontrollerrel? Nem szar. Jól be kell állítani. Ennyi. Itt egy videóm, amit szinte nulla gyaksival toltam le ezen a pályán, ezzel az autóval. Van benne ellenkormányzás, minden, teljesen, kényelmesen kezelhető.

https://www.youtube.com/watch?v=orRjhKnbmNE

A Forza Motorsport ehhez képest bazári, túl könnyű, túl arcade. Nem úgy értem, hogy az egy arcade játék, de a pCars-ban sokkal több és jobb élmény a vezetés. Igen, még kontrollerrel is. Kormánnyal meg ég és föld a különbség.

29.
29.
user101
Fos, szar, gagyi az összes, én már közel egymillió kilómétert vezettem Suzuki switet és Ignist, de sose mozgott így, mint ezek a nevetséges vackok ! :DDD
28.
28.
PaprikaJancsi
#27: Látom te sem érted.....
26.
26.
PaprikaJancsi
#25: Ebbe mi az ellentmondás ? Csak úgy kérdezem, mivel azért mert nem vezetek nem láthatom, hogy a való életben, hogy viselkednek az autók?
Pl. látom, hogy a Verdák egyben mikor McQueen átugorja a többi autót az nem valós, mivel ilyent nem tud egy kocsi csinálni. Érted már, azért mert nem csinálsz valamit, még nem vagy vak.
25.
25.
Ruga
“Nem realisztikus, nem szimulátoros, szimplán szar. És ezt nem mint sofőr mondom, mert nem vezetek, hanem mint egy sima ember, aki látja, hogy a valóságban közel sem úgy viselkednek az autók mint a PC-ben..”
Ugye érzed benne az ellentmondást. :) Nem vezettél a valóságban még egy normál autót sem, de te látod a fizikát!
17.
17.
Igazából mindkét játék annyira magas kategóriát képvisel, hogy egyikőtök sem jár rosszul.
16.
16.
PaprikaJancsi
#15: Rendben, tény, hogy a ,,szar” jelző egy kicsit túlzás volt.
..és az is, igaz, hogy én is úgy elvagyok néha vele, csak hát az, amit unrealnoise mindig itt leművel szimplán idegesítő
15.
15.
kergabi83
#14: Egy ócska momo racing kormánnyal játszom a PCarst (meg oculussal), nem rossz az. Tény hogy van jobb nálla. De az túlzás hogy rossz lenne. Van egy varázsa számomra, brutál jó hangok vannak benne. Nem pattog az autó (csak nyekereg mint a rosseb) hanem a camera shake van ideótán beállítva. Ki is lehet ütni belőlle. A Forza meg a maga nemében csúcs, ilyen tökéletes karra optimalizált autóversenyt még senki nem tett a piacra, nem is igen fog. Ellenben a PCars és Assetto csak kormánnyal megy, anélkül csak egy kalap*zar.
14.
14.
PaprikaJancsi
#13: https://youtu.be/Mniag9kgbTE
Elég csak az első másfél percet megnézned. Ha szerinted így mozog egy autó, akkor ajánlom, hogy ne csak a teszteket bújd, hanem nézz meg egy valós autóversenyt. Hidd el, nem fognak így táncolni :D

A Forza meg annyira komolytalan, hogy nem foglalkoznak vele. Vicces. Biztos azért loholnak ezek a címek a Forza mögött, mert az egy komolyan vehetetlen vicc kategória. :)

A PC2 vidit köszi, csak tudod, rohadtul nem róla volt szó ;)
13.
13.
unrealnoise
#12: :D Jól van. Kár, hogy a szimes emberkék kb 99,999 százaléka nem így látja. A Forza annyira komolytalan, hogy legtöbben érdemben nem is foglalkoznak vele. Jó játék, kellemes sim és simcade közötti átmenettel, de ennyi. A pCars 2 meg szimulátor. Pont. Persze szerinted hülye vagyok, ha meg linkelek ezer komoly tesztet, véleményt, videót, akkor meg meg vannak véve, hülyék, hiába versenyeztek igazi kocsikkal, hiába szimulátorozták végig az életüket. :)

Amúgy meg látod, ott a gond, hogy mivel vezették PC1-et? Kontrollerrel? Beállítottad normálisan? Kormánnyal? Ha kormánnyal toltad és neked a Forza jobban prezentálja bármilyen szinten az autók fizikáját, hát akkor rég rossz.

pCars2: Mesélj, ebben mi az, ami szar, és miért is jobb a mozgása az autónak a Forza7-ben? Link: https://youtu.be/rcQB7JJVdJg

Elfogult vagyok? :D Mire istenem? Mire?! Az összes valamire való autós játékkal és szimulátorral játszottam, nem keveset. GP2-től az iRacing-ig minden megvolt, és volt amit imádtam, volt amit csak szerettem. És igen imádtam a Forza-t is. Főleg a 4. részét. De ég és föld a különbség ma már. Még kontrollerrel is. Kormánnyal meg aztán végképp.

Nem, nem azt mondom, hogy a pCars 2 lesz a legjobb fizikára, de sokan már az AC-hez és az rF2-höz mérik, amelyek nekem az iRacing mellett a legjobbnak számítanak. De persze elfogult vagyok, amikor most ismerem be, hogy már az is meglepne, ha a vezető hármas mellé vagy közelébe érne a pCars 2. :)

A Forza 7 nagyon jó lehet és lesz, bár engem már sajnos nem érdekel.
12.
12.
PaprikaJancsi
#11: Játszva most a Forza 7-el és a PC1-el, azt kell mondjam, nincs igazad. A PC1 irányítása szar. Nem realisztikus, nem szimulátoros, szimplán szar. És ezt nem mint sofőr mondom, mert nem vezetek, hanem mint egy sima ember, aki látja, hogy a valóságban közel sem úgy viselkednek az autók mint a PC-ben. Össze vissza pattognak, csuszkálnak, random ilyen a valóságban nincs, és nem is lesz. A Forza 7-et sem mondanám szimulátorosnak, mert nem az, de a kocsik mozgása ott jobban hasonlít a valósághoz, mint a PC-ben.

Ha ezt nem ismered el, csupán elfogult vagy, és nincs miről beszélni. Az viszont tény, hogy ahogy a PC1-ben az autók viselkedni, tudnak az rohadtul távol áll a való élettől.
11.
11.
unrealnoise
#10: A csalódás kormánnyal? A rezgés kivették belőle? :D Nem a pCars 1 volt a világ legjobb játéka, de fizikára, FFB-re sokkal jobb, mint bármelyik GT és Forza, persze nem egy iRacing szint, de sokkal közelebb állt a szimekhez, mint mondjuk egy Forzához.

Plusz:

- Az eddigi infók alapján a gumifizikán és az FFB-n is sokat dolgoztak, és nagyon jókat írtak, mondtak róla.
- A multinál most nem lesz gond: iRacinges rendszer lesz benne. Osztályozzák mennyire biztonságosan és jól vezetsz, plusz a gyorsaságot is, és ezek alapján már a verseny létrehozásakor is kiszűrheted a debil állatokat. :)
10.
10.
Falcon
az első részt nagy csalódás volt kormánnyal játszani a rezgést kivették belőle egy az egyben szinte se fékezésnél nem rezget se semmilyen erőhatást nem rezget ki ezzel ki is nyírták a vezetési élményt
a kampány is borzalmas
multi is....... kíváncsi vagyok hány évtized kell még mire rájőnek hogy szelemautokkat kellene beletenni mert csak roncsderbi meg kilöknek az első féktávon
8.
8.
Zoli0507
#4: Hàààt, èn nem vagyok egy project cars "fan" de amiket ìrtàl az az elsőre se igaz.
7.
7.
unrealnoise
#4: Erős túlzás. Vannak helyzetek amikor nem néz ki jól, de azért a pCars 2 általában elég jól mutat. Sőt.

Plusz:?: Heh, nem csak a vezetési élmény tűnik jónak, hanem a brutális kontent (közel 60 pálya!), a HUD részletessége, a versenymérnök jelenléte (már gyerekkoromban is ehhez hasonló megvalósításon agyaltam!), a brutális vezetési élmény, az iRacing szerű multiplayer, az animált fullos, manuális kerékcserék, az évszakok váltakozása, a sokkal jobb UI...

87% metacriticen. Az azért nem gyenge...
6.
6.
kergabi83
#3: Iszonyat sokat fejlődtünk, főleg az elmúlt években. Most már van értelme autós játékokkal játszani. Ma is meglepődtem éppen, hogy mennyire finoman lehet állitani a kocsikat és mekkora változást képes érzékeltetni a fizikai modell. Azért ilyen nem volt minden játékban, mondjuk 5-6 évvel ezelőtt...
5.
5.
Őrnagy
#3: Az Eurogamer várja a kenőpénzt6 :)
4.
4.
cyberstaker
A videók alapján olyan a grafikája, mint egy xbox360 as játéké(kis túlzással). Homályos textúrák, a környezetnek nagyon steril hatása van, egyenletlen színtartomány használat stb... A vezetési élmény jónak tűnik, de részemről inkább Forza7 , és Gran-turismo Sports lesz ebből.
3.
3.
GAMEROD
Az EuroGamer miért nincs? Ők szokták a leghihetőbb értékeléseket adni. Viszont egy autós játék mindig autós játék marad, nekem pont ugyanannyi játékélményt adnak mint 15 évvel ezelőtt, hiába az ütősebb grafika, a megszokott játékmenet ugyanaz.
2.
2.
rethrospektiv
Már letöltődött xo-ra. Próbálgattam elindítani, hátha bugos és sikerül ;)
1.
1.
ikaralyos01
https://www.youtube.com/watch?v=N90HMPL8VxM
Elég erős pontszámok....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...