Bajban van a The Chinese Room

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 25.
  • Gyászhír
Link másolása
A Dear Esther, az Amnesia: A Machine for Pigs és az Everybody's Gone to the Rapture brit fejlesztője komoly problémákkal küzd, így az emberek többségét elbocsájtották. A stúdió egyelőre szünetet tart - nagy a baj.

A brit székhelyű The Chinese Room bizonytalan jövővel néz szembe. A stúdió alapítója, Dan Pinchbeck egy blogbejegyzésben számolt be arról, hogy komoly problémákkal küszködnek, durva leépítésen vannak túl és "sötétség borul" az egész csapatra.

Az úriember szerint komoly pénzügyi nyomás alatt állnak, a munka nem volt stresszmentes, de még ennek ellenére is megpróbálták tartani a lelket a dolgozókban. Ez nem jött össze, így itt az idő, hogy szünetet tartsanak és elgondolkozzanak a jövőn.

"A leépítések soha nem kellemesek" - fogalmazott Pinchbeck, de állítása szerint mindent megtettek, hogy az érintettek új munkahelyet találjanak. Nem volt tisztességes döntés, főleg azokkal szemben nem, akik éveket töltöttek a stúdiónál. A baj komoly, jelenleg csak hárman dolgoznak a The Chinese Roomnál, akik jelenleg a 13th Interior (korábban Total Dark) című játékon dolgoznak, de aktívak maradnak a közösségi csatornákon is. Amint lehetőségük lesz rá, kibővítik a csapatot. Egy másik játékot is terveznek, ez a Little Orpheus, amiből az év végére készülhet el a prototípus.

Pinchbeck még hozzátetette, hogy a stúdió gyorsabban nőtt, mint azt szerették volna. Döntéshozóként olyan ügyekkel kellett foglalkozniuk, amelyek egyre nehézkesebbé váltak, és sok esetben nem tudtak részt venni az aktív fejlesztésben, ami "stresszhez és kiégéshez" vezetett. 

Szóval ez még nem a The Chinese Room vége, csak egy mélypont, ami remélhetőleg átmeneti. Bízzunk a legjobbakban!

6.
6.
user101
Hát ez az, engem sem fogott meg egyik cucc sem, közben meg olyanokat vettem 5-10 eur-ért, mint a Darkest Dungeon, Super Panda, Inside, Limbo, 2Brothers, Trine1-3, Grimrock, Fez, Isaac, Betrayer, Venetica.... stb...stb.

Ezek közül egy csomó van ami sokkal kidolgozatlanabb, mint a CR játékai, de élményre összehasonlíthatatlanul messze túlszárnyalják azt... Azt gondolom, hogy a saját rossz döntéseik okán vannak ilyen helyzetben. Az első bukta után fel kellett volna mérniük, hogy ez nem a sikerhez vezető út és váltani... :(
5.
5.
hoaw
Hát az Amnesia folytatásával a szememben végleg elásták magukat.
4.
4.
PaprikaJancsi
Nagyon kis réteget szólítanak meg a címeik. Az Amnesia-t, amely tényleg fel tudta volna húzni őket, meg eléggé elbaltázták. Én személyszerint csak a Dear Estherrel játszottam (előttem szólókkal hasonlóan bundleben), nekem a játék maga tetszett, mivel ha tényleg ráhangolódót az ember, át tudott adni valamilyen élményt, ha az nem is volt annyira különleges.
3.
3.
Ooorky
#2: Jahh nekem is bundle-ből van meg a Dear Esther. Egyszer kipróbáltam, de nem láttam sok értelmét. B kategóriás filmet munka közben tableten nézek, nem otthon pc előtt ülve...
2.
2.
crytek
Everybody's Gone to the Rapture valahogy ordenálé modon hidegen lett hagyatva a pc-sek által....kemény 26.000 steam tulaj van.... A legputribb agyon szarozott csöves ZS-s walking simekből sokkla több fogy.....

Dear Estherből is csak azért ment el ennyi: 859,395 mert kb volt 1$-ért ha jól emlékeszem valami bundleba.

Szóval ha nem szököévente adtak volna ki valamit ami kb nemhogy félsiker de inkább 1/3-ad siker se most nem lenne ilyen gond...
1.
1.
GAMEROD
Kis cégek kevés ideig maradnak életben, ha nincsenek folyamatos fejlesztéseik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...