Gran Turismo Sport - ilyen a kompetitív versengés

  • Írta: gabeee
  • 2017. szeptember 25.
  • Videó
Link másolása
Nem olyan régen, a Tokyo Game Show keretein belül rendezett a Sony - négy japán versenyző között - egy élő futamot a Gran Turismo Sportban. A kompetitív versenyt a méltán híres suzukai pályán bonyolították le.

Nehéz dolga lesz idén a Sonynak, ha a Gran Turismo Sporttal komolyan fel akarja venni a versenyt a versenyszimulátorok piacán a riválisokkal. Tudniillik a mezőny egészen ígéretes, sőt mi több, parádés. Nemrég jelent meg a Project CARS második része, és a végeredmény lélegzetelállítóra sikeredett. Hamarosan pedig érkezik a Forza Motorsport 7, amely minden eddiginél masszívabb tartalommal és brutálisabb látvánnyal jön Xbox One-ra és PC-re október első napjaiban. 

Ezen két vetélytárs ellenében kellene a Sony címének kikaparnia magának a gesztenyét, de azt előre leszögezhetjük, hogy nem lesz könnyű feladata. Ezt a kiadó is pontosan tudja, és ezért ahol csak lehet, próbálja "eladni" saját címét. Legutóbb a Tokyo Game Show-ra vitte ki a játékot, és ha már ott volt, rendezett is egy versenyt. A rögtönzött futamon négy japán pilóta esett egymásnak, GT3-as szörnyetegekkel. A kompetitív versenyről természetesen felvétel is készült, amely az alábbi videóban a tizennyolcadik perctől látható. 

A futamot hazai pályán - a Suzuka Circuiten - rendezték, és egészen izgalmasra sikeredett. Reméljük, a végleges játékban sem kell csalódnunk és az eSport mellett a többi tartalomra is odafigyelnek a fejlesztők!

A Gran Turismo Sport október 18-án fut be PlayStation 4-re.

62.
62.
Norbiii
Skacok, most már elég lesz az offból! Mostantól igyekezzetek a témához hozzászólni! Köszönöm!
56.
56.
Zoli0507
#55: Rèszemről azt linkelsz amit akarsz ha tèmàba vàgò . Sőt igazàbòl mèg annak sem kell lennie XD. Tetszik megnèzem nem akkor nem. Fakjee miatt meg ne hùzd fel magad. Majd eljön az a pillanat mikor màr acsak mosolyogsz a hozzàszolàsain.
55.
55.
Gsxr600
#54: Nem akartam én semmit ide linkelni,csak már idegesített hogy gyanusítgat.Le is töröm majd a videót.
54.
54.
Zoli0507
#53: A youtube csatornàdhoz kèrj tőle inkàbb segìtsèget. Olyan mint egy jòsnő. Bètàbòl megaszongya melyik milyen lesz majd ami a boltokba kerül. Neked csak "haszon", ha màsèrt nem is de a hülyesègeiből rekordszàmù feliratkozòkat tudhatsz majd magadnak XD
50.
50.
Gsxr600
#49: Egyetértek,persze ezekhez a dolgokhoz nem árt 1 jó kormány.A gts simán használható kontrollerel is míg az ac.nem nagyon.Bár az eu beta azthiszem 2.gts frissítése fizikában nagyon hasonlított az ac-re.Később sokkal tapadósabb-ra frissítették.
49.
49.
Porcupine Tool
Ami a fizikát illeti -és egy autós játékban szerintem ez a lényeg- konzolon szerintem két értékelhető játék van.
1. Assetto Corsa
2. Gran Turismo
Ezek közül egyik játék sem tökéletes,sőt... sok tekintetben valóban fejükre nőtt a konkurencia.
DE! Ezekben a játékokban érzem a legjobban a tapadást, a kocsik súlyát, a kanyarokban a tehetetlenségi erőt. Ezeknél érzem azt,hogy VEZETEK!
(GT-nél innen a real driving simulator slogen, gyk.)
Assettot sokan tartják az egyik legkomolyabb sim-nek. És a GT mellett szól,hogy sokszor azonos pályán, hasonló autóval,hasonló szituációban bizony ugyanúgy
viselkednek az autók GT-ben is mint az Assettoban.

Persze lehet fingot szeletelni, hogy nem törik,kevés pálya,hangok stb. de számomra ezek parasztvakítások. A lényeg a vezetés fizikája és bármennyire fáj,
ezekben sajnos fasorban sincs az PC és a Forza.
45.
45.
PaprikaJancsi
#44: Azért neked is megvolt a fénykorod :) ne tagadd
43.
43.
kamgecam
#30: Pont nem rád gondoltam.
37.
37.
Gsxr600
35.
35.
PaprikaJancsi
#33: Egy kérdésre négy kérdést dobtál, ez ám a teljesítmény. :)
34.
34.
PaprikaJancsi
#30: Ezt a Forzamen kifejezést hanyagolhatnád, mert elég diszkrimináns a nőkkel szemben.
30.
30.
Gsxr600
#29: Azt sem tudod ki vagyok,még a sejtésetek is rossz.Miért a forzamen team nem ezt csinálja?Bizonygatják a saját kis videószakértői képességüket mindenféle saját tapasztalat nélkül.
24.
24.
Gsxr600
#20: Hatalmas +1.Semmi gond a forzával akinek az tetszik vegye azt.Csak divat lett gt-t szapulni.
23.
23.
Gykrizsi
#20: Egy ilyen ömlengés után azért vicces, hogy másokat trollozól le. Viszont, ezt most a te érdekedben mondom, ha szerinted ehhez képest a Forza egy műanyag vicc, akkor tényleg menjél el szemészetre, mert az elvakultságod rád és a környezetedre is veszélyt jelent.
21.
21.
PaprikaJancsi
#20: Na azért maradjunk annyiban, hogy a Forza és a PC UTÁN jön a GT...mondjuk néző pont kérdése, mivel nekem, aki a minőségi Forzát nyomja évek óta, a videóban látott összkép harmat gyenge. Persze aki GT-n játszotta le az elmúlt éveket, annak ez még lehet jó, és jó játékot kívánok hozzá! :)
20.
20.
Sir-Vival
Nos igen. Tudom, hogy vannak itt TROLLOK - ez vagy attention whore-ság (hadd ne fordítsam), vagy így szórakozik (mindkét eset SZÁNALMAS).
Azt is tudom, hogy ez egy számítógépes oldal, és a legtöbb PC-s úgy tudja, hogy az 5 éves (mostani áron) 100.000.- Ft-os PC-je full epic grafikán futtatja a mai játékokat (Forza 7, PC2, NFS xy) is.
(Magyarán konzolosnak lenni szánalmas hülyeség, amihez pedig nem férhetnek hozzá - ld. GT Sport - csakis egy ocsmány szar, ami a nyersanyagot/a biteket, amelyeket a lemezen foglal sem éri meg...)

Na most, ha ezt a videót FullHD-n nézzük https://youtu.be/AgV4v5K6W0g?t=18m3s (segítettem: 18. perc), azért érezhető, hogy a Forza egy műanyag játék ehhez képest, egy vicc. A PCars2 grafikailag konkrétan szarabb, mint az 1. Amit a videón láthatunk, konkrétan egy közvetítésre (élő, irl autóverseny) hasonlítható.

Ami ehhez hasonlítható, az a SimBin RaceRoomja, de annak a béka segge alatt van a népszerűsége (egy Sony játékhoz képest...) ld.: https://www.youtube.com/watch?v=fw3oEKGuicY&index=8&list=PLjrD0gQtRIMprI3KozTkyjiK0esd4tP6Y
(nézettségi adatok, utolsó feltöltés... ez egy hivatalos csatorna.)

Kazunori Yamauchi (a GTS producere) szabad kezet kapott, dönthetett: vagy jön egy GT 6.5 (sőt, ami inkább így 5.9... :D ) vagy homlokegyenest más irányt vesz, és MINŐSÉGI ugrást követ el. Ez utóbbi lett, valószínűleg _EZ IS_ siker lesz - ha itt egyesek bele gebednek, a falat vakarják, a fenekükön ugrálnak - akkor is... :) (A GT6 az előző generáció legnagyobb példányszámban eladott autós játéka, mellyel a gépes eladások (nem, nem a warez, az nem hoz pénzt...) sem vetekedhetnek.)
ÁMEN!
19.
19.
SES_HUN
#6: Ezen jót röhögtem,szerintem meg nagyon egy kategóia,de ahogy érzed.
15.
15.
unrealnoise
#12: Most nem azért, de a kritika egy dolog. Attól mindkettőt több millióan megvették...

Fizikában mondjuk szerintem a GTS jó. És a GT6 is egész jó volt. Nem ez miatt nem voltak jók a GT játékok.

Hanem mert voltak standard autók, botrányos hangok voltak benne, az AI katasztrófális volt. (Ha lelassítottam teljesen az első is lassított, és bevárt!) Nem voltak állórajtok, csak ez a vonatkozós startok, hogy darálj be mindenkit...

Szóval ezer sebből vérzett az egész, a GT5-ben voltak pályák, amelyek elmentek volna egy az egyben inkább GT4HD-nak.

A Forza összképre jobb az biztos. Tartalomra is. Multira viszont (mivel ismerem az iRacinget) tuti jobb lesz a GTS. Csak hát a kontent...

A pCars 2 minden apró bugja ellenére a kedvencem, óriásit fejlödött, hatalmas mennyiségű kontent, fasza multis rendszer...

FM lehet kellene, de se Xbox se PC, marad a GTS. Már ha nem valami totál fapad multis rendszert hoznak ebből össze. Ha komoly lesz, akkor fasza lesz. Gondolok itt arra, hogy az általuk szervezett eseményeken az időmérő legyen publikus, legyen online világbajnokság, pontrendszerrel, etc.
14.
14.
Zoli0507
#12: Szerintem ne foglalkozz vele, demobòl is megmondja milyen lesz a vègleges. Nem is èrtem mièrt egy mezei forumon fecsèrli el az istenadta tehetsègèt, miközben youtube, twitch,... vagy màs oldalokon stream-ve már règen milliòs nèzettsège lenne.

Ha ő azt modnja hogy a sony hülye akkor hülye. Csak nem èrtem hogy ha valòban szar akkor a sony hogy nem fèl attòl hogy amùgy meg a sàrga földig fogjàk tiporni a hardcore szimesek, pont azok akik lehordtàk anno az első zàrtkörű betànàl. Vègèn kiderül hogy a GT team lefizette az egèsz FIA-t. Sőt a GT apukàja eladta ezèrt az egèsz orszàgot. (Abban amùgy maximàlisan osztom a vèlemènyèt hogy màr règes règen nyugdìjazni kellett volna.

DE!!! Lehet a Sony pont azèrt csinàlja hogy az öreget vègre legyen indok nyugdìjaztatni. Nem tudja senki milyen befolyàsa van. Lehet màr règ nyugdìjaztàk volna ha tehetik, de most eljött az alkalom hogy a felhasznàlòkra hivatkozva küldèj nyugàlomànyba
6.
6.
Duken
#5: Egyáltalán nem jobb egy forza vagy pr cars. Egyrészt ki se jött még sem az f7 sem a gts, másrészt más liga. Forza arcade a Gts meg szimulátor lesz.Mindegyik jó a maga nemében.
5.
5.
delphijos
Anélkül hogy beleszólnék a "mi a legjobb autós játék" örök vitába, teljesen laikusként én azt mondom, hogy simán elfogadom hogy egy Forza vagy egy PC sokkal jobb mint a GT, de ekkora "szidalmazást" meg hogy "ilyen meg olyan fos" a látottak alapján a véleményem szerint akkor sem érdemel. Kicsit úgy érzem hogy majdnem az van mint az Andromeda-nál, hogy olyan durván van szidva, hogy ekkora "lehúzást" azért nem érdemel. Az hogy a PD mit csinál a sorozattal, az más kérdés, én mos a konkrét címről beszélek.
1.
1.
RangerFox
legalább rendes kameranézetben csinálták volna...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...