Halo: Recruit - új Windows Mixed Reality-élmény

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 4.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft egy San Franciscóban tartott konferencián jelentette be, hogy hamarosan bemutatkozik a Halo: Recruit, ami nem egy új játék lesz, hanem a Halo világát igyekeznek megteremteni majd a Windows Mixed Realityben.

Ugyan új Halo-játékot még egy jó ideig biztosan nem kapunk, a Microsoft azért gondoskodik róla, hogy Master Chief ne merüljön feledésbe. A redmondiak legújabb Halo-projektje a Halo: Recruit lesz, ami a Windows Mixed Reality jóvoltából kínál majd egy másfajta Halo-élményt.

A Microsoft VR-platformján keresztül megismerhetjük majd a Halo világát, annak szereplőit, kezdve Master Chief és Cortana párosával. Részletesebb ismertetőket kapunk a különböző ikonikus fegyverekről vagy éppen a Warthogról, de akár azt is megtapasztalhatjuk majd, hogy milyen lesz egy Elite mellett állni.

A Halo: Recruit egy teljesen ingyen elérhető és letölthető élményt kínál. Október 17-től lehet majd beszerezni, csakis a Microsoft Store-on keresztül, viszont nem kizárt, hogy lesznek olyan érintett régiók, ahol sajnos nem lesz kipróbálható a program.

A Steam VR fejlesztők előtt is megnyílt a Windows Mixed Reality

Maga a hír nem újkeletű, a Microsoft már augusztus végén beharangozta, hogy az év utolsó negyedévére fordulva igyekszik majd mindenki számára elérhetővé tenni a Windows Mixed Reality funkcióit. Ez végül most meg is valósult, a már említett San Franciscóban tartott konferencián a redmondiak ugyanis hivatalosan is bejelentették, hogy a SteamVR fejlesztői már csatlakozhatnak a korai fejlesztői programokhoz, amelyen keresztül lehetőségük nyílik majd tesztelni saját játékaikat.

Ez azt jelenti, hogy a Windows Mixed Reality-szemüvegek felhasználói letölthetik és játszhatnak olyan VR-címekkel is, amelyek eddig csak a Steamen keresztül voltak elérhetőek, méghozzá HTC Vive-ra és Oculus Riftre.

Az első Microsoft Mixed Reality-headsetek egyébként az idei karácsonyi szezonban jelennek meg, többek között a HP, a Lenovo, a Dell és az Acer dobja piacra majd az első modelleket, közel 399 dolláros nyitóáron.

Ha kíváncsi vagy további részletekre is, akkor olvasd el a HWSW írását!

4.
4.
ADMlN
"... ami nem egy új játék lesz, hanem a Halo világát igyekeznek majd a Windows Mixed Realityben.."
Szerintem innen hiányzik az állítmány.
3.
3.
crytek
MS Store-ra haha sok sikert nekik....a csillió felhasználos piacon alig fogy a VR már nem tudják hova csökkenteni az árát meg már bundleznak is mellé játékokat... de a MS a szarjával majd megmutatja..... vajon mit szívnak ott és mire gondolnak :)
2.
2.
kergabi83
#1: Van egy sor autós VR már, ezek mellett is. Mondjuk egy Horizon VR, az ütne mint a buszkerék! :D
1.
1.
csoeri
Forza VR-t a népnek! A DiRT Rally VR illetve a PC2 VR-el kiegészülve már tuti befutó lenne nálam egy ilyen szemüveg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...