Middle-earth: Shadow of War - eddig bírta a Denuvo

  • Írta: gabeee
  • 2017. október 12.
  • Hír
Két napja jelent meg a Monolith Productions játéka, a rajongók tehát már Középföldén irthatják az ellent. A siker, úgy néz ki, elkerülhetetlen, mégsem minden fenékig tejfel a Shadow of War háza táján.

A Middle-earth: Shadow of War hatalmas várakozások közepette végre felkerült a boltok polcaira. A kritikák egészen meggyőzőek és az idei Gamescomon mi is meg voltunk elégedve a produktummal. De hogy ne legyen minden a legnagyobb rendben a Warner háza táján, ismételten a Denuvót kell megemlítenünk. A kiadó sok hezitálás után végül úgy döntött, hogy beleteszi a játékba a rendszert, azóta azonban valószínűleg már kétszer is megbánta ezt a döntést.

Történt ugyanis, hogy egy élelmes cracker kevesebb mint egy nap alatt feltörte a védelmi rendszert, újabb figyelmeztetést küldve ezzel a fejlesztőknek, akik a Denuvóval terveznek a jövőben is. Ezzel a teljesítménnyel a Shadow of War beállt a Total War: Warhammer II és a FIFA 18 sorába, amelyeknél szintén egy napig tartott ki a védelmi rendszer a megjelenés után. Az említett játékok fejlesztői a blamát követően eltüntették a rendszert a játékukból, kérdés, hogy mi lesz a Middle-earth: Shadow of War esetében a Denuvo sorsa.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
65.
Berkes2000
Valaki elárulná mennyit veszítek ha más konzolon játszom vele mint az előzővel? PS4-en kiplatináztam és minden ork vezér a csicskám felturbózva 20-as szintre. Ez elvileg mind átvihető ebbe a játékba. Viszont xboxra fél áron kapnék letöltőkódot.
Pls help!

59.
Fakjee
#58: Én abba a felvetésbe kötöttem bele miszerint így nem nagy játék. Zeldában ugyan ez a helyzet. A Mordorban is legyalulnak ha sokan rád mennek. A srác szerint nem kihívás ha így meg úgy csinálod. A troll meg kaott az alkalmon ahogy mindig és rögtön leszólta a stuffot. Közben a saját kis kedvence pont ugyan ezzel a "problémával" áll szemben. Nulla kihívás van harcok terén a Zeldában a harcok 99%-ban, maximum akkor hullasz ha rettenetesen béna vagy, vagy rengetegen betámadnak. De ez a stuff most emiatt gyér..A Zelda meg az atyaúristen.
58.
Shannaro
#57: Arról volt szó, hogy Frank barátunk nem váltotta be a skillpontokat, és nem nézte meg az infókat SZÁNDÉKOSAN, hogy több legyen benne a kihívás. Nem akarom védeni a srácot, de az utolsó néhány hozzászólásában nem volt semmi hülyeség. Most ti generáljátok a vitát azzal, hogy felidézitek, mennyi marhaságot hordott és trollkodott már össze.

Egyébként én itt csak csendben ültem, mikor írtátok néhányan, hogy milyen nehéz a játék, akárcsak az elődje. Én játszottam az előddel, és ha nem FrankBlack módszerével nerfeltem a lehetőségeimet, tényleg nem nyújtott sok kihívást. A mostanival sajnos még nem játszottam, de belelestem itt-ott, és Talion olyan OP mozgáskultúrát kapott, hogy itt csak az elitek csoportos támadása, illetve az agyon spamelt erősítéshívás az ami kihívást adhat, de már régóta tudjuk, hogy az ellenség számának növelése egy olcsó trükk a nehézség fokozására, ergo ezt egy jó játékban nem csinálják.
54.
thecook
#32: Huhh, a Warnernél most mindenki felköti magát bánatában.
49.
hedzsooo
#47: +1 Közepes/alap nehézségen tolom a játékot és azért lehet benne haladni de szerencsére tényleg van benne bőven mit felfedezni! :-)

Reménykedtem, h így lesz és a Skyrim + Witcher 3 után ismét akad valami nekem, amibe pár száz órát is akár szívesen beleteszek. Nem zavar, ha pl. 1 év múlva érek a játék végére, sosem szoktam sietni. Még a GOTHIC 3 volt azt hiszem az első olyan játék 1ébként, amihez közel 1 év kellett, h befejezzem! ^^ :D
48.
FrankBlack
#47: Szia. Jó régen láttalak már itt :)

Egyébként én is ebben reménykedem. Amúgy meg szvsz az előző részben is nagyon OP volt a karakter, de én pont ezért a fele skill-t nem váltottam be, nem használtam, meg a rúnákat sem, és nem hipnotizáltam magamnak sereget, hanem egyedül gyúrtam arra, hogy megtakarítsam a táblát freeroam módban, leszarva a sztori szálat (amit amúgy szintén megcsináltam vagy 2x). Ja, meg sokszor direkt nem fedtem fel, vagy nem néztem meg, hogy kinek mi a gyenge pontja, hanem amikor ott voltam vele szemben, akkor magam próbálgattam, és harc közben jöttem rá, hogy hopp ez nem jön be, akkor más taktika kell :D Na így már van benne kihívás. Nekem legalábbis élvezetes. Épp ma délelőtt menetem vele megint így.
47.
RetecH
#43: Én ugyan még nem játszottam végig a játékot, de eddigi tapasztalataim alapján lehetetlennek tartom a pletykákat amiket hallok. Ha keveset grindolunk, akkor valamivel nehezebb dolgunk lesz az erődök támadásánál/védelménél, de még akkor sem lehetetlen. Ha pedig több időt ölünk bele, akkor simán össze lehet dobni egy ütőképes hadsereget, amivel könnyű dolgunk lesz.
És mindehhez hozzájön még a tény, hogy Talion az előző részhez képest egy OP szar és gyakorlatilag kihívás nélkül kiírthatunk vele több tucat orkot.
46.
Neotechtr
#45: Whoops...

Ez CSOI 35. kommentjére ment volna.
45.
Neotechtr
"Ha valami bugos szar, mert átesel a pályán, az nem von le semmit a tény relevanciáján, hogy az mondja-e aki fizetett ért vagy az aki nem..."

Ezzel nagyon egyetértek mindamellett, hogy már veszem a játékokat és nem csak töltöm. Felesleges ebből a szempontból külön venni a fizető és a nem fizető játékosokat, ha mind a kettő magáról a játékról beszél.

Engem is ért már nagy csalódás vásárolt játéknál és voltak életre szóló élmények kalóz példányoknál is. Maga a játékról alkotott véleménye egy játékosnak független attól, hogy megvette, vagy elvette a játékot.

Persze lehet mondani, hogy a fizető játékos kapott egy patchet 3 hét múlva és már nem esik át a pályán, ez igaz. Csakhogy abban az első hétben, amíg végigvitte a játékot ő is átesett a pályán. Az élmény ugyan az.
43.
kindzsal
#32: Ez igy tenyleg helytallo? Marmint Csak siman az alapjatekkal jatszva, de mondjuk mindent kimaxolva nem elerheto a "jo" befejezes?
41.
renato999
Mik ezek a sületlenségek a hírben? Honnan szedtétek azt, hogy a warhammer 2-ből meg a fifa 18-ból kivették a denuvot? Egyikből sem patchelték ki.
39.
GAMEROD
Egy adott másolásvédelem alapját csak egyszer kell feltörni, ami hosszú hónapokig tart. Utána már csak az adott játékhoz kell igazítani, ami pár nap.
37.
Ooorky
#36: Nem vagy vele egyedül :D
36.
Fakjee
#35: Képtelen vagy felfogni amit ír az ember.
35.
CSOI
#33: A probléma az, hogy te ezeket a a "revivokat" önkényesen kukázod azzal, hogy szándékoson szűkíteni próbálod azt a tartományt amin belül értelmeznéd a "reviv" fogalmát há de nem fizetett érte És jelenleg egy vaild szemléte az, ha valaki azt mondja ez egy szar mert a teljes ár mellet még p2w mikrotranzakciókkal fosták tele a játékot... mert most kapaszkodj meg valakinek az a szempont a lényeges, hogy mit kap a keményen megkeresett pénzéért...

PL:
ha valami bugos szar mert átesel a pályán az nem von le semmit a tény relevanciáján, hogy az modja-e aki fizetett ért vagy az aki nem...

Sokkal szerencsésebb lett volna, ha úgy fogalmazol, hogy megvárod azokat a reviveket amik a játék azon aspektusait boncolgatják ami téged érdekel...
34.
Fakjee
#32: Ha ez igaz, akkor valóban mehetnek a picsába. Ha ez igaz.
De ettől még továbbra sem a játékot minősíti a pontozás. Hanem a kiadót-fejlesztőt-mikrotranzakciót. Mit nem lehet ezen felfogni (ne vedd magadra)?
33.
Fakjee
#31:
"Most nem azért de te tudnád úgy élvezni a storyt ha azért nem tudnál továbbjutni a már kifizetett játékban ? Mert szándékosan grindelni kell benne csak azért, hogy ennek a lerövidítését megoldhassák mikrotranzakcióval..."

Erre kíváncsi leszek, kötve hiszem hogy bárki végigtolta volna,érdeklődve várom többet kell-e grindolni mint az első részben vagy sem. Ha nem akkor bizony ez felfújt lufi,nem több.

Mindenesetre feladom. Nem sikerült megérteni hogy miért érdemes igazi review-ekre várni, folytasd akinek akarod.
32.
Ooorky
#30: Mikrotranzakció nélkül elérhetetlen a játék jó befejezése (vagy ~1000! órát kellene grind-elni)... Ez elég jó indok a 0 pontra és, hogy csak legyintsek egy játékra amit amúgy megvettem volna Season Pass-szal együtt.
31.
CSOI
#27: SZVSZ mivel a mikrotranzakció BENNE van a játékban ezért az ehhez tartozó nem tetszés kinyilvánítása is a JÁTÉKRÓL alkotott vélemény... Valjuk be ezzel a lépéssel sokak számára elbaszták az egészet és ezek után a story meg a dizájn meg a hangulat hiába teremti meg magát a Kánaánt ha meg ott van mellette ez a sátán seggjuk mikrotranzakció mint kontra...

Most nem azért de te tudnád úgy élvezni a storyt ha azért nem tudnál továbbjutni a már kifizetett játékban ? Mert szándékosan grindelni kell benne csak azért, hogy ennek a lerövidítését megoldhassák mikrotranzakcióval...
30.
Fakjee
#28: Ez most megint hogy jön ide?
Még egyszer utoljára a gyengébbek kedvéért:
Csak megjegyeztem hogy az 1-2 átlagpont a userscore-ban nem a játék tartalmának minőségének milyenségének szól,hanem a mikrotranzakcióknak. Eképp olyan véleményt kell várni ami a JÁTÉKRÓL szól,és nem arról hogy durci vagyok mert mikrotranzakció van.
29.
hedzsooo
Egyébként kurtajó a játék, ne hallgassatok a nyavajgókra! ;D :-)
28.
KőbányaKispest
#27: Figyelj, akkor fogod megtudni milyen a játék, ha fogod magad és kipróbálod. Ez ilyen marha eccerű. Nem metacriitket kell olvasni, meg "teszteket", hanem játszani vele.

Ha nincs pénzed, megoldod máshogy. Lehet kipróbálod, nem jön be, mert amúgy egy szar, de legalább megnézted, egyszer élsz.

Engem nem érdekel, mert videók alapján nem jön be, se a fej animációk, se a karakter mozgás, se az, hogy mint egy terminátor úgy pusztit benne. Ehhez képest Aragorn egy kispályás lófaszjancsi. Túl van misztifikálva az egész sztori, meg a köret, ami nálam a baromságot súrolja egy amúgy fantasybe.

Kezdem érteni, Starkilleről miért nincs film. Azért nincs, mert Yoda meg a komplett cseditanács értelmét veszti egy olyan karakter miatt.
27.
Fakjee
#25: Mit válaszoljak erre? Nem érted mi a felvetés.
Lepontozták 0 pontra olyanok akik nem is játszottak vele, mert mikrotranzakció. Ettől függetlenül a játék még lehet akármilyen. Ettől függetlenül a játék még lehet hogy jó. Nem a játéknak és minőségének szól a 0 pontozás. Hanem a mikrotranzakciónak.
Nem érdekel hogy kiperkál-e érte valaki 60 eurót vagy letölti és úgy mond véleményt. De az a JÁTÉKRÓL legyen vélemény,és ne a mikrotranzakció miatt egy nagy lehúzás mint ahogy a metacritics értékelések színe java teszi.
Nem kértem kiselőadást a mikrotranzakciókról és a szarházi húzásokról, én is elitélem, ettől függetlenül érdekel hogy milyen lett a játék. És ez nem derül ki a 0 pontozásokból,ezek a pontok nem festenek reális képet az adott produktumról.
Tőlem azt húznak le amit akarnak - ettől még ugyan úgy meg fogja venni akit érdekel,kutyát nem érdekli a metacritics trollbarlang user értékelése -.

Ha így sem érted meg nem tudok mit mondani, de totál felesleges volt így kikelni magadból. Azt sem mondtam hogy ne érdemelnék meg sőt bár mindenki - leginkább a hivatalos kritikusok - lehúzná az összes játékot ami mikrotranzakciókkal van kikövezve. Csak engem ezen kívül érdekel hogy a játék maga mégis milyen, és megjegyeztem hogy azért ezek az 1-2 pontos átlagok a mikrotranzakcióknak szólnak.
26.
hedzsooo
#24: Ja, meg amúgy hangulatos szerintem, mint az első része, a Shadow of Mordor, szóval nálam megérte az árát, én szívesen el leszek vele kapásból kb. 100 órát, gondolom. ^^
25.
CSOI
#15: De akkor válaszoljál már erre, hogy miért relevánsabb számodra az a forrás aki kiperkál érte 60 ójrót és úgy mondja el a véleményét arról, hogy mekkora buziság egy teljes árú! SP játékba mikrotranzakciót belerakni erősen pay 2 win jelleggel, mint az aki nem vette meg de azon az állásponton van, hogy buziság egy teljes árú! SP játékba mikrotranzakciót belerakni erősen pay 2 win jelleggel ?

Kicsengeted ezért a 60 ojrót és utána kiabálod bele a tömegbe, hogy buziság egy teljes árú! SP játékba mikrotranzakciót belerakni erősen pay 2 win jelleggel azt már a kiadó le se fogja szarni mert már származott bevétele a dologból. Megnézik a pénzemberek a mutatókat, hogy menyien veszik meg a teljes árú! SP játékot mikrotranzakcióval erősen pay 2 win jelleggel, és ha kielégítőék a számok akkor a kövi szarjaikba is raknak majd mikrotranzakciót erősen pay 2 win jelleggel...

És ezt a tendenciát szépen lassan át fogja venni a többi kiadó is mert le lehet tolni a zemberek torkán...

Amúgy az is érdekelne miért raknak bele egy teljes árú! SP játékba mikrotranzakciót erősen pay 2 win jelleggel ? a 60 ójró (+ esetleges season pass) már csak nullszaldóra hozza ki a fejlesztést ? Vagy csak simán ebből osztanak a fejesek prémiumot egymásnak ?

Ennek a szarviharnak csak úgy lehet elejét venni ha a teljes árú! SP játékot amikbe mikrotranzakciót raknak bele erősen pay 2 win jelleggel, a fogyasztók lehúzzák a gecibe ÉS meg sem veszik!!! Mert a kiadók csak a kurva nagy pénzügyi pofára esésből értenek...

Amúgy mikor felmenet metacriticre, megnézni miért áll a báll az user oldalon érdekes mód nem azon voltam kiakadva, hogy a sok 0-zó enberek akkor most megvették-e a játékot vagy nem, hanem azon hogy MEKKORA BUZISÁG EGY TELJES ÁRÚ SP! JÁTÉKBA MIKROTRANZAKCIÓT BELERAKNI ERŐSEN PAY 2 WIN JELLEGGEL... de biztos én vagyok a defektes...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...