A Kobolds and Catacombs a Hearthstone új kiegje

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 4.
  • Bejelentés
Link másolása
Természetesen a Hearthstone új kiegészítőjét is leleplezte a Blizzard. A Kobolds and Catacombs a fantasy műfaj gyökereihez tér vissza, azaz kincsekkel és szörnyekkel teli kazamatákat tisztíthatunk meg a kártyajátékban.

Kobolds and Catacombs néven fut a Hearthstone decemberben érkező új kiegészítője. Az első előzetesből kiderült, hogy a játékosok különféle kazamaták mélyére merészkednek zsákmányszerzés céljából. Utunk során koboldokba, patkányszerű lényekbe és sárkányokba botlunk.

A Blizzard néhány kártyát is bemutatott: például a Marin the Fox nevű legendary lapot, amit mindenki garantáltan megkap, ha november 6-tól belép a játékba. Lesz egy új hunter-varázslat is, a Crushing Walls, amely elpusztítja ellenfeled bal és jobb oldali lényeit.

A kiegészítő új kulcsszava a Recuit. A megjelölt lapokat kihúzhatjuk a pakliból, és közvetlenül kijátszhatjuk az asztalra. Minden osztály kapni fog egy legendary fegyvert. A Priest fegyverét Dragon Soulnak hívják - ez egy 5/5-ös sárkányt idéz meg.

A Kobolds and Catacombs egy vadiúj egyjátékos módot is tartalmaz. A Dungeon Run bármikor újrajátszható, nyolc véletlenszerű bosst kell legyőznünk benne, és ezért új lapok ütik a markunkat. De ha vesztesz, búcsút mondhatsz a paklidnak.

Ez a mód lényegében egy roguelike-ot csinál a Hearthstone-ból, és ami a legfontosabb, ingyenes lesz mindenki számára.

10.
10.
B-Shaggy
#9: Igen, mindig ezt éreztem én is, és sokan, a hiányzó legendarykre fogtuk a vereségeket. Bele kellett törődnöm, hogy a legtöbb legendary lényege az, hogy tempót, statot veszítenek a képességeikért, vagy pedig valami hátrányuk is van az előnyük mellett. Ezért kell őket nem feltétlen "jó" lapokkal helyettesíteni, hanem olyanokkal, amik az eredeti dekk elleni meccsben nekünk tempót nyernek. Ami ilyenkor jó ötlet, és növeli a dekkbuilding-képességünket, az az, hogy átnézzük, hogy miben változott a csere után a dekk, és ha esetleg az az 1-2 legendary nélkül megváltozik a dekk profilja, győzelmi feltétele, akkor további lapokat kell cserélni benne.
A pity timeres trükköt nagyban tudom ajánlani, ha nagyon a legendarykre megyünk rá (azaz nem olcsó budget aggro / midrange dekkeket akarunk játszani), akkor úgy kell felfogni minden egyes dekket, amit legendary előtt nyitottál, majd áttértél egy másik dekkre, mint elbaszott gold. Különösen jó tud lenni ez a trükk, ha az utolsó legendaryt 25+ pakk után nyitottad, sokkal kisebb a valószínűsége, hogy a következő legendár is sok pakli után nyílik csak.
Arénát meg gyakorolni kell, nem jó F2P játékosként az a mentalitás, hogy nem megy, ezért nem játszom. Az egész módban a legfontosabb a tempo, aztán a value. Ezt a két fogalmat kell először megérteni, aztán olyan tudást szerzünk róla az arénában, ami contsructedben is segíthet. Pl én így tanultam meg olcsóbbítani a dekkeket.

Még egy nagyon fontos tipp, hogy kieg startjakor, illetve új kieg megjelenés előtt ne használjunk szinte semmire se port, főleg ne epicekre és legendarykre. Sajnos nekünk ingyeneseknek nem adatott meg a lehetőség arra, hogy az expa elején kísérletezgessünk, hadd állítsanak be a profik egy status-quot és azt próbáljuk counterelni. Expa utolsó másfél hónapjában meg már elég rizikós a port elhasználni, mert ki tudja mit hoz az új kieg, és mennyire lesz más a meta. Ha nem olyan dekket építesz, amivel imádni fogsz a következő ranked seasonban mászni, nem is éri meg.
9.
9.
hadzsime
#8: Ezt a helyettesítés dolgot én is próbáltam, de amikor vesztettem azzal a paklival amiben egy hiányzó lapot egy olcsóbbal pótoltam, akkor mindig felhúztam magam rajta, mert úgy éreztem, hogy ha meglenne az a lap, akkor most nem lettem volna szarban. Persze lehet hogy nem változtatott volna sokat a dolgon, de nem tudtam megszabadulni a gondolattól, úgyhogy inkább bezúztam néhány dolgot és csináltam egy fullos paklit.
Ez a pity timer dolog nekem eszembe sem jutott. Jó ötlet.
Arénázni nem szoktam, mert úgy éreztem, hogy többet vesztek vele mint nyerek. Nem vagyok valami jó aréna játékos sajnos.
8.
8.
B-Shaggy
#7: Goldom igazából most nincs sok, valahogy 6-700 felé járok, de még itt lesz egy hónap gyüjtögetni rá, úgy több ezer simán összejön.

Raza Priest, DK Control Warlock. Tempo Mage, DK Hunter.

Mindegyikben vannak még böven hiányosságok, de ez az egyik lényege az F2P játékstilusnak. Nem kell minden epicet meg legendaryt kiépiteni, ha tudod helyettesiteni öket. Hozzáteszem, hogy az, hogy most 5 classhoz van viable dekkem, az a 3 évnyi játékból adódik. Az F2P játékosoknak szánható legjobb tipp az, hogy ne basszák el a porukat arra, hogy "Hmm, ez a rogue lap jó, craft! Hm, ez a két druid epic jól fog jönni, craft! Óóó, dejó Wari lap...." Rá kell menni arra, hogy minimum egy, lehet akár 2 viable dekked legyen, amivel élvezed a játékot. Ha eleget játszol (és itt nem a függövé válásról beszélek), rank 5 elég könnyen megüthetö, és az már garantált 400 por / 1 epic havonta.Ha már egy másik fajta paklit akarsz kinyitni, gyözödj meg róla, hogy nem jártál volna-e az elözöböl közel a pity timerhez. Én személy szerint txt fájlba számolom a nyitott paklikat, tipusonként. Most pl azért van kevés goldom, mert tegnap még nyitottam pár KTF pakkot hogy még egy legendaryt lehúzzak ebböl a kiegböl is.

Ami nagy kulcs az F2P játékosoknak, az az aréna. Jónak kell lenni és pár naponta egy jó arénára rá kell annyi idöt szánni, hogy tudj gondolkozni, hogy mi a jó play és mivel cseszhetnek meg. 4 wintöl már böven jól jártál, de ha 7 winest tudsz stabilan hozni ( sajnos én közel sem vagyok annyira jó, illetve munkahelyen annyira unatkozom, hogy sokszor elsietem a playt) , akkorr tulajdonképpen nem kell goldot költened :D .
Ne értsetek félre, gusztustalan pénzéhes férgek a Blizzardosok, de sajnos ameddig buta streamer - szinészek megveszik a dekkeket és az emberek ezeket nézik, addig nem fog változni, de ki lehet okoskodni egy csomó jó dekket magatoktól is, ne higgyetek a meta = king mentalitásnak - és itt most nagyon nem szeretném a gimmick dekkeket reklámozni, azoktól a hideg kiráz, mindössze csak annyi, hogy vannak rohadt erös common - rare lapok is, ha jó deckbuilder vagy, simán beverhetöek a gyakori dekkek, lásd Bonemare most.
7.
7.
hadzsime
#6: Pár naponta néhány menetet játszol és életképes paklijaid vannak, úgy hogy még van maradék porod és goldod a következő kiegre? Ez elég hihetetlenül hangzik.
Milyen paklijaid vannak?
Mennyi porod van?
Hány goldod van most a következő kiegre?

Csak azért érdekel mert nekem egyetlen egy fasza 12000 poros paklim van, de azért az összes nem standard kártyámat be kellett zúznom, plusz még néhány standard kártyát is. Jelenleg nincs is más paklim, csak 3400 porom, amiből Zoolock paklit akartam csinálni, de a hír hallatán inkább félreteszem, amíg nem alakul ki az új meta.
6.
6.
B-Shaggy
Egy éve megvettem a Welcome Bundlet, azon kivül egy forintot sem költöttem a játékra, és egyáltalán nem vagyok ráfüggve, pár naponta játszok néhány menetet. Érdekes, elég sok viable dekkem van és még mindig van maradék porom, ha valami megtetszene, plusz már most megvan a gold amit az új kieg paklijaira költök. Nem idióta módjára kell craftolni és dissenchantolni a lapokat, és normálisan kell felhasználni a goldot, és nem egy jó dekket lehet épiteni F2P játékosként is.
5.
5.
szinkron
Teljesen túlpörgetik a pénz miatt, kell a bevétel, nincs elég, már követhetetlen, leszarom
4.
4.
Chrysh
Nekem már egy ideje tele van a tököm a Blizzarddal. Folyamatosan f*ssák a tartalmakat a meglévő játékaihoz, ami persze mind-mind valamilyen módon azzal jár, hogy pénzt akasszanak le a felhasználókról. Az a régi Blizz, aki a D2-t hegesztette, már rég eltűnt.
3.
3.
Trapyd
Un' Goro kieg óta nem lehet összegyűjteni normálisan a kiegek lapjait, ha az ember nem költ rá. Túl gyakran jönnek már a kiegészítők. Maradok az arénánál, a ladder úgyis nagyon unalmas és frusztráló.
2.
2.
markoci555
kezdem megunni a folyamatos újulást, ez rohadtul ellentmondásosan hangozhat, de alig veszek paklikat az újból, alig ismerem meg a kártyákat belőle, még nem is használom, de már jön az új, én meg próbálom gyűjteni a pénzt a régebbi paklikra hogy minél több kártyát össze tudjak gyűjteni mielőtt kidobják a következő season miatt...
1.
1.
hadzsime
Na baszki, végre összeszedem a port egy normális paklira, erre baszhatom az egészet mert jön az új kieg. Remélem nem változik sokat a meta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...