Új kiegészítőt kap a négyéves Total War: Rome II

  • Írta: gabeee
  • 2017. november 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Creative Assembly pontosan érzi, hogy a mai napig is igen népszerű a Total War: Rome II. Éppen ezért nemsokára, négy évvel a megjelenést követően is új kiegészítő érkezik a programhoz.

Ritka az, amikor egy játék négy évvel a megjelenése után is friss tartalmakkal jelentkezik, a Total War: Rome II-t jegyző Creative Assembly azonban most egy új kiegészítőt jelentett be történelmi játékához. A program a mai napig népszerűnek számít a játékosok körében, ezért a fejlesztők úgy gondolták, hogy egy új kampány DLC-vel kedveskednek nekik.

A hamarosan érkező DLC az Empire Divided névre hallgat, és nem kevesebb, mint tíz frakciót tartalmaz öt különböző kultúrából. Az expanzió a harmadik századba repít el minket, amikor a Római Birodalom kissé megbomlott. A DLC-ben a frakciókon kívül új technológiákat, szektákat és épületeket is kapunk. 

Az új kiegészítő november 30-án válik elérhetővé, természetesen PC-n.

7.
7.
mestermagyar
#6: Hogy megállapítja valaki a hihetetlen fölényét a történelmi tudásban mialatt a késő-középkorral dobálózik amit amúgyis a középkor első szakaszára alkalmaztak (5-10 sz) amikor tulajdonképpen jobbról balról cseszegették a vikingek, muszlimok, magyarok, bulgárok európát.


Nem hiszem hogy a technológiai fölény annyira nagy dolog abban a korszakban mint gondolod. Tudod nem egy total war szerű csataterepen fojt le a háború. A mongolok rossz döntése lehetett inkább a vesztés oka mint az hogy az egyetlen választásuk az lett volna hogy belefussanak a páncélos lomha szarokba amiket európában lovasságnak hívtak ekkor. Kínának is lehetett akármilyen kővára ha széthordtak körülte mindent.
6.
6.
Ooorky
#5: Látszik, hogy sokat tudsz a történelemről...

Mongolokat a Német-római lovagok állította meg Csehországban és Ausztriában (a mongol íj egyszerűen nem tudta átütni a páncéljukat). Az, hogy a széthúzó lengyel, magyar, szláv hadakat elverték nem jelent kb. semmit (érdekesség, hogy volt egy második mongol invázió is, de azt már a határon szétverte az addigra nálunk is meghonosodott nehézlovasság).

Japánt a Kamikaze mentette a mongol inváziótól (elsüllyedtek).

Japók a középkorban többször is kikaptak Kínától és Koreától, nem az 1930-as években próbálták először megszállni őket...

14. századra akkora volt a technológiai előny Európában, hogy esélytelenek lettek volna (bár nálunk még mindig a sötét középkor című baromságot oktatják...)
5.
5.
mestermagyar
#4: A végső következtetés az hogy japánok soha nem harcoltak középkori európai hadifelszerelés ellen és nem lehet tudni mi lett volna a vége. Sőt, a japán hadviselés akkoriban az egy az egy ellen harcot promotálta csata közben , úgyhogy fogalmunk sem lehet. (lehet hogy a shogunban is látszik ez amúgy)

Ami biztos tudunk, az az hogy a mongolok (kicsit nagyobb sikerük volt a középkor alatt mint holmi négy lábon járó tankoknak) kétszer is megpróbálták bevenni japánt egy nagy hadsereggel, de mindkétszer kudarcba fulladt a próbálkozásuk és az utolsó emberig mindenki odaveszett. Ez az egyetlen konfrontálódás a külvilággal akkoriban. Nomeg honnan tudjunk bármit is ha az első veszteségükig 1945-ig kellett várnunk.
4.
4.
Ooorky
#3: Total War: Arena-t is azért adták el a Wargaming-nek...

Már be is jelentették az agyhalottak, hogy ókori stratégia helyett korokat összeolvasztó arénát hegesztenek belőle, következő nép a középkori Japán lesz. Amivel önmagában már az is baj, mivel a szamurájok acélkarddal és páncélban mászkáltak és hosszú íjjal lőttek, de a középkori Európa ellen senkinek sincs esélye: csörlős számszeríjak (az egyetlen dolog ami a puskák megjelenése előtt át tudta ütni a lovagi páncélt), edzett acél páncélzat és fegyverzet, hadi használatra évszázadokon át kitenyésztett hatalmas teherbírású páncélozott lovak...
Mondjuk a WG-et a történelmi hűség nem szokta érdekelni...
3.
3.
Lord Zozo
#2: A Warhammer a legnépszerűbb játékuk lett. Mindig is azt mondták, hogy a fantasy vonal mellett folyamatosan fejlesztik a történelmi részeket is. Nem kellett semmire sem rájönniük.
2.
2.
Ooorky
Rájöttek ők is végre, hogy nem mindenki vevő a fantasy-re...
1.
1.
Slik
nem ismerem a jatekot, de szep toluk
mas ceg negy ev alatt maximum 4 uj be nem fejezett reszt adott volna ki a sorozatbol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...