Félmillió eladott példánynál jár a Hellblade

  • Írta: Shifty
  • 2017. november 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Ninja Theory bejelentése szerint a premier óta eltelt három hónap alatt több mint félmillióan szavaztak bizalmat a Hellblade: Senua’s Sacrifice-nak, ami így közel 13 millió dollárt termelt eddig.

A Ninja Theory húszfős csapata több mint három éven át dolgozott a három hónappal ezelőtt bemutatott Hellblade: Senua’s Sacrifice-on. A készítők úgy döntöttek, kicsit összegzik az elmúlt három hónap történéseit, így kiderült, hogy a PC-re és PlayStation 4-re megjelent kalandot a premier előtt összesen 75 ezren rendelték elő. Az első héten 250 ezer példányt értékesítettek belőle, amiből aztán három hónap leforgása alatt 500 ezer darab lett, ami közel 13 millió dollárnak megfelelő bevételt generált.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a játék már biztosan nem lesz ráfizetés, ugyanis innentől kezdve minden eladott példány csak a profitot növeli. A csapat egyébként úgy tervezte, hogy erre a fordulópontra közel fél évet kell majd várniuk. Az eladások felét egyébként a PC-s tábor adta.

A játékról írt tesztünket itt találjátok.

22.
22.
KRAT0S
Életem egyik legrosszabb vétele volt! pedig bíztam a csapatban,nem gondoltam volna hogy egy ilyen repetitív unalmas szart adnak majd ki a kezük közül..:/
21.
21.
shatterhand
#20: Elvileg johet. "Konzolon elsokent ps4re jon". Errol volt csak szo. A tobbi a ninja theoryn mulik.
20.
20.
kopic
Xo-ra fog jonni egyaltalan ?
19.
19.
madSci
Konkrétan kb. 15% az AAA gam-ek eladási aránya (átlagosan) a konzolos eladásokhoz képest. Hogy honnan tudni? Pl. a videojáték forgalmazók éves jelentéseiből, vagy ha néha közölnek egy-egy hivatalos adatot. De az éves/negyedéves jelentésekben számszerűen benne van a platform arány, mindenki ki tudja keresni magának, akit mélyebben érdekel.
Viszont a Hellblade-nél nagyon szép a pc-s részarány, és remélem, továbbra is jól fogy majd a játék, mert ilyen címekből kellene minél több.
15.
15.
crytek
#14: Sok hírnél írnak %-os bontás pc ps és xbox tekintetében

Mondjuk az számomra felettébb érdekes ,hogy miért nem tudnak eladási számokat közölni.... PC-n nekünk egyedül a steamspy van de az kevés mivel van gog, origin, uplay stb... :(
14.
14.
Stranger
#13: És ezt honnan tudni? PC-n van egy steamspy, konzolon meg őőő.... VGChartz? Vagy mi? De akkor kíváncsi lennék, hogy mennyit adtak el AC: Origins-ből a különböző platformokra. De felőlem jöhetsz Battlefield 1 statisztikával is... vagy ami tetszik. Mert ez így csak hasraütés. No offense, biztos csak én vagyok tájékozatlan.

#7 Jah, egyébként nem tudok számolni.
8.
8.
manderel
#5: Se korrekt, se hiteles nem próbált lenni, szarkasztikus annál inkább. Nem sokaknak jött át ahogy nézem.
7.
7.
crytek
#6: "Az eladások felét egyébként a PC-s tábor adta ki."

Tehát gogon elment kb 70k...

Kíváncsi leszek meddig bírják amíg bele nem kurják valamelyik humble csomagba (amit természetesen várok mint a messiást)
6.
6.
Stranger
#3: GOG-on egy kicsit olcsóbb szokott lenni, így nem csoda ha inkább onnan vették.
5.
5.
Rézfánfütyülő
Helyes, örülök neki. Jöhet több ilyen játék, több ilyen hozzáállással.

Am honnan húztad elő, hogy a PC tábor haldoklik? Csak nem hasraütés-szerű volt az infó előszedése? Gondolom az volt, mert se nem korrekt, se nem hiteles.
3.
3.
crytek
Rohadt kevés ez :(

181,711 steamspy....gondolom gogon is vették áran...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...