Akció-szerepjáték készül a Forza Horizon-csapatnál

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 23.
  • Hír
Link másolása
Lassan, de biztosan formálódik a Playground Games következő nagy dobása, amely egy nyitott világú akció-szerepjáték lesz. A projekthez több tapasztalt szakmabelit is leigazolt a csapat.

A Forza Horizon-sorozatot jegyző Playgrounds Games még az év elején számolt be arról, hogy egy második stúdiót nyit és egy vadonatúj projektbe is belevág, amely egy nyitott világú, ezúttal a versenyzésről független cím lesz; a GamesIndustry.biz legfrissebb jelentése szerint egy open-world akció-szerepjátékról van szó konkrétan.

A srácok gőzerővel toborozzák a játékot fejlesztő új csapatot, amihez az elmúlt hónapokban több tapasztalt szakmabeli is csatlakozott. A minap Sean Eyestone direktor írt alá a Playgroundnál, ő korábban a Kojima Productionsnél húzott le tíz évet, és a nyitott világú Metal Gear Solidok fejlesztésében is részt vett, a legutóbbi projektje pedig a Battlefront II volt a DICE-nál. A nyáron Will Kennedy és Juan Fernandez di Simon dizájnereket is sikerült elcsábítania a cégnek: Kennedy a Rockstarnál dolgozott a GTA V-ön, míg di Simon a Ninja Theory és a Tequila Works munkatársa volt.

Az új stúdió székhelye is Leamington Spa lesz, a srácoknak már meg is van az irodájuk, igaz, teljesen csak a jövő év végére tudják belakni azt az átalakítások miatt. A tervek szerint 200 fejlesztő dolgozik majd az irodában és az új projekten, így a Playground Games teljes létszáma 400 főre nőhet.

Habár a Playground csak Forza-játékokon dolgozott eddig, valójában független stúdió.

1.
1.
Juha
Hát az új emberek "referenciamunkáinak" nincs túl jó híre a gta5 kivételével, persze kérdés, hogy valójában mit is dolgoztak a projekteken, de így bedobva ez reklámnak nem túl sikeres számomra. Egy Driver-szerű akció-rpg-t viszont már el tudnék viselni, nekem a SF is tetszett, ezzel a "ki tudsz szállni a kocsiból, csak nem úgy" megoldással.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...