HWSW: Egyre jobban fogynak a gaming notebookok

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 27.
  • Biznisz
Link másolása
Míg a komplett PC-piac egyre zsugorodik, addig a kifejezetten játékosok számára készített termékek iránt nő az igény. Ennek hála becslések szerint egy év alatt bő 20 százalékkal nőtt a játékosoknak szánt gépek iránti kereslet - írja a HWSW.

Idén nagyjából 5,5 millió darab játékosoknak szánt notebook talál gazdára - állítja a Digitimes. A tajvani lap az NVIDIA által értékesített mobil GeForce-videokártyák eladási adataiból indult ki, amely márka jelenleg ötből négy értékesített gamer PC-ben van jelen. A magazin megjegyzi, hogy az asztali PC-s alaplapokhoz hasonlóan a gamer notebookok piacán is az ASUS áll az első helyen, amelyet az MSI követ. A két vállalat ugyanakkor nem ülhet a babérjain, a piacon ugyanis egyre komolyabb konkurenciaharc van kibontakozóban, amely hosszabb távon megnehezítheti a két tajvani gyártó dolgát.


Az egyik potenciális ellenfél a különféle gamer termékekre specializálódott Razer. A szingapúri központú cég számos kiegészítővel van jelen a piacon, különféle perifériák, tehát egerek, billentyűzetek, illetve fejhallgatók mellett pedig már játékosoknak szánt okostelenfonnal is előrukkolt a cég, és természetesen a gamer közösséget célzó notebook sem marad ki a kínálatból. A Digitimes szerint a Razer lehet az ASUS és MSI legnagyobb kihívója, amely a csatához egy tőkeinjekciót is kapott a közelmúltban egy hongkongi milliárdos iparmágnástól, Léj Ká-szingtól.

Kíváncsi vagy, mi a helyzet az európai piacon? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

14.
14.
GAMEROD
Egy kollégiumba azért nem vinnék 4-500 ezer rugós gépet, szerintem még egy 80 ezreset sem. Mindenkinek más az igénye, tőlem idegen a gamer laptop, beszarnék ha laptopon kéne játszanom egy combosabb játékkal. Legjobb módszer, ágy elé a falra a tévé, gép valahol az ágy alatt, billentyűzet ölben, egér mellettem. Csak ideiglenesre akartam így rendezni egykét éve amikor betegség miatt nem volt kedvem ülni, viszont gépezni akartam, azóta így maradt. Kényelmesen lehet játszani is, és filmet nézni is
11.
11.
princeps27
#4: Póbáld meg elhelyezni a 40"-os tévét egy koliszobában...
10.
10.
Lorthirash
9.
9.
crytek
De jó lenne már ha a 8GB ram, 256GB SSD + minimum MX 150 cuccos egy jobb i7el beszivárogna végre 160k környékére...
8.
8.
manderel
Én nemrég vettem egyet használtan, még 1 év garival. 190-ért, 6. generációs HQ-s I7-el, meg egy 960-al. 2 hetente hordozom általában, egyébként meg az ágyban használom. Eddig minden játék amit próbáltam szépen futott rajta Full HD-ban. Persze tudom hogy a legújabb címeknél kompromisszumokat kell majd kötnöm, de a célnak tökéletesen megfelel.
7.
7.
GAMEROD
#5: Nem nagyon hordozzák azokat a laptopokat. 10-ből 9 embernek ugyanúgy hever az íróasztalon mintha asztali gép lenne.
6.
6.
XuChi
Gamer laptop. Ahha. 1050Ti 400k-s gèpnèl kezdödik. Szànalmas. 1060 meg 500-550k-s gépnél van.

Asztali gépet meg 250k-ból kihozol! 1050Ti-vel meg egy i5-tel.
5.
5.
Lorthirash
#4: Attól függ milyen játékról van szó nekem kompetitív játékra egy 27"-os minőségi monitor van. Ha pedig olyan játékról van szó ahol különösebben nem számít a gyorsaság stb... (witcher, zelda) akkor jöhet a tv 50"-al.
A laptopokat meg azért veszik mert kompakt hordozható, mindenre használható.
4.
4.
GAMEROD
Hogy a francba tudnak emberek ilyen kis vackokon játszani, én megbolondulnék. 40 coll alatt nem játék a játék.
3.
3.
Stranger
Sajnos divat lett 2-3 évente laptopot cserélni otthoni gamer használatra. Az "ilyenek" panaszkodnak a mai PC-s gépigények miatt, pedig ma nagyon jól fut az átlag játék. Csak a 200 ezres laptop a geforce 940m-el nem sokat bír el és hát megy a meglepődés, hogy ennyi pénzért miért ilyen gyenge a PC. 300 ezer körül talán már kapsz egyet GTX1050-el.

Tudom, hogy valakinek szüksége van rá. De mivel trendi sokan megveszik azért, mert... trendi. De igazából az asztalra van téve 24/7 egy külső monitorra kötve. Ezt sohasem fogom megérteni... de persze mit szólok én más szokásaiba. Csak kérlek akkor ne panaszkodjatok. :(
1.
1.
silkgoat
eljen, hatha lejjebb mennek az arak, mert azert eleg agyrem amit elkernek azert, hogy prunnyogjon a jatek a laptopon :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...