God of War - Kratos még mindig brutális harcos

  • Írta: Shifty
  • 2017. december 14.
  • Hír
Jason McDonald, a God of War vezető játékmenet-tervezője és Jeet Shroff vezető játékmenet-mérnöke részletesen elmesélték, hogy a megújult kameranézettel hogyan változik meg a harcrendszer.

Kratosnak több minden is a segítségére lesz, ha harcolnia kell. Egyrészt ott lesz neki a törpetestvérek, Brok és Sindri kovácsolta fejsze, a Leviathan, amit azzal a céllal készítettek, hogy visszahozza a birodalomba az egyensúlyt. Kratos pajzsa olyan gyors, mint a villám és amit csakis az igazi őrzők viselhetnek, míg a távolabbi célpontokat Atreus íja segítségével tudjuk majd kiiktatni.

A spártai ezúttal sem tagadja meg gyökereit, a harcok során jellemző brutalitása és hatékonysága most is visszatér, de mivel most már van egy fia, meg kell találnia a módját, hogy ne a rá jellemző végletekben adja át neki ezt a tudást. Így a játék során sem a bosszú hajtja majd, hanem arra fogja használni az erőszakot, hogy megvédje fiát, Atreust.

Kratos továbbra is egy ereje teljében lévő harcos, viszont mivel fiának mélyebb kapcsolata van az északi mitológiával, sűrűbben is alkalmazza majd az ahhoz való kapcsolódást, segítségkérést. Sokkal nyitottabban áll hozzá ehhez a témához, hiszen nincsenek olyan negatív, keserű élményei, mint spártai apjának, aki emiatt inkább kerüli az istenekkel való kapcsolatba lépést.

A készítők elmondták, hogy miután a kamera sokkal közelebb van Kratoshoz, mint a korábbi részekben, fiára sokkal nagyobb szerep hárul, hiszen az ő feladata lesz, hogy a ránk támadó tömeget "kezelje", azaz figyelmeztessen. A cél persze nem változott, továbbra is a sorozatra jellemző vadságon és brutalitáson van a hangsúly, de már nem olyan mértékben, mint korábban. Példaként említette a két úriember, hogy régebben Kratos nemcsak leszakította valaki kezét, de azzal is verte agyon, most azonban "megelégszik" csak a kar leszakításával, ugyanis fia miatt igyekszik kordában tartani haragját, dühét. Csak akkor fog a már ismert haragjához nyúlni, ha a helyzet úgy kívánja és ezzel megvédheti fiát, máskülönben egyébként igyekszik kontrollálni azt, ezzel is dinamizmust kölcsönözve a narrációnak és a harcnak.

Kratosnak lesz egy rage-módja, ami a rá jellemző brutalitást hozza ki belőle, viszont nem lesz mindig aktív ez a lehetőség. A készítők igyekeztek megtartani a régről ismert gombnyomkodós megoldást, de lesznek a játékban RPG-szerű mechanikák is, amelyek meghatározzák majd, hogy mit tudunk majd használni.

A megváltozott kameranézetnek köszönhetően a harc egyik fontos kulcsa lesz, hogy a játékosra bízzák a döntést, mit és mikor akar használni. Ezzel egyfajta taktikai mélységet kap a harcrendszer, hiszen az adott helyzetnek megfelelően vethetjük be fejszénket, Atreust vagy a puszta kezünket.

A fejlesztők azt is elárulták, hogy Atreusnak nagyon komoly szerepe lesz a harcok közben. Saját, egészen eszelős képességei lesznek, ráadásul saját gombkiosztást kap. A készítők gondoskodnak róla, hogy a harc hevében sose feledkezzünk meg jelenlétéről, sőt, amikor csak tehetjük, hívjuk segítségül, ugyanis mindvégig hasznos társ lesz.

A teljes podcastet, amiben a fenti részletek is elhangzanak, itt tudjátok meghallgatni. A megjelenési dátumot továbbra is homály fedi, de az már biztos, hogy jó hosszú kalanddal lesz dolgunk.

Ezek is érdekelhetnek

6.
Firsttime
A hack and slash meg a gore csak egy része volt a gow nak. Másik része az Epic bossfight meg a setting. Ezekből most sem lesz hiány. A kamera váltás meg a harcrendszer váltása szerintem a sztori mesélés miatt volt. Én abban reménykedem hogy bitang jó lesz.
4.
Zoli0507
#1: Szerintem nem jòl èrtelmezted. Èn ùgy èrtelmezem, hogy a harcrendszert egèszìtettèk ki rpg elemekkel. Az ìràsbòl ki indulva arra tippelnèk hogy lesz mondjuk adrenalin csìk amit a harcokban lehet feltölteni ès akkor lehet kivègzèsi kombòkat aktivàlni. Szòval szerintem ez csak kiegèszìtő lesz
3.
PS4jacksony
Vagy most vágják haza az egész God Of Wart ,vagy minden eddiginél jobb lesz...
2.
xSHx
Ha a harcrendszer nyomokban hasonlítani fog egy Dark Souls ra, akk nálam rendben lesz. Nekem spec jobban bejön ez a taktikai harcrendszer mint a klasszikus h&s. Tervezem gyűjtőibe venni. Még sosem vettem de valamikor el kell kezdeni :) Rem ütős szobrot adnak hozzá.
1.
Yanez
Akkor tisztázzuk: a harcrendszer inkább rpg-s lesz, és felejtsük el a jól megszokott hack'n slash csapkodós, gyors mechanikát. Most egy nagy kő esett fel a szívemre, és ezzel lemondom a még meg nem tett előrendelést is. Kissé csalódott lettem. :(

A brutalitás kissebb visszafogása még okés, attól még God of War maradhatott volna. Még valami: nagyon remélem, hogy nem lesznek olyan részek, ahol a fiát kell megvédeni, s ha legyakják, akkor game over. Azt annyira utálom, hogy jobban betenne nekem, mint egy dildós csaj hátulról.

Nálam leginkább a harcrendszer adta a játék varázsát, de úgy néz ki... azért még reménykedem. Hátha. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...