Kriptovalutával fizetne a Crytek a játékosoknak

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy startup közreműködésével saját kriptovalutát hoz létre a Crytek. A Crycash-nek fényes jövőt jósolnak, kezdetben azonban a Warface-ben vetik be, ahol ezzel fognak fizetni a játékosoknak.

Faruk Yerli, a Crytek társalapítója és Wachtang Budagaschwili, a kriptovalutát üzemeltető startup vezérigazgatója a Polygonnak mesélt részletesen a rendszerről. Elmondásuk szerint a Warface játékosai akkor kapnak majd Crycash-t, ha elérnek bizonyos mérföldköveket a játékban. A pénz aztán egy digitális pénztárcába kerül, a felhasználók pedig kereskedhetnek vele - például Bitcoint vehetnek belőle, vagy készpénzre is válthatják.

Lényegében arról van szó, hogy a Crytek fizet a játékosoknak azért, hogy játsszanak a Warface-szel. Ezt maga a cég sem tagadja, a leírásuk alapján a free-to-play üzleti modell alternatív változatában gondolkodnak, ahol nem reklámügynökségeknek fizetik ki a júzerek 5-10 dolláros költségét, hanem közvetlenül nekik adják oda ezt a pénzt.

Yerli szerint ezerszer végigzongorázták már a klasszikus felhasználószerzési módszereket, végül azonban mindig ott találták magukat, hogy a drágán behúzott játékosok nem játszanak a játékkal. Az új rendszer viszont ösztönzőleg hathat szerinte, ha pedig van sok aktív játékos, előbb-utóbb a mikrotranzakciós biznisz is beindul.

A Crycash emellett számos területen lehet hasznos a srácok szerint. A CryEngine-nel foglalkozó assetgyártókat például gyorsabban lehet majd kifizetni a segítségével, és hosszútávon annak sincs akadálya, hogy a kriptovalutát más játékokba is integrálják - így akár egészen különböző játékok gazdaságát is összedrótozhatják majd. Végül az eSport jelentheti a Crycash jövőjét, Yerliék szerint ugyanis egy kriptovalutával lényegesen egyszerűbben, helytől és összegtől függetlenül lehet összerakni, illetve kifizetni a versenyek díjait.

A Warface-Crycash integráció tesztelése jövőre indul.

37.
37.
Geribácsi
#36: Másrészt nekik is érdekük, pont ők ne fektettek volna bele izomból?
36.
36.
Ooorky
Ha ez a cryptovacak bármiféle veszélyt jelentene a jelenlegi pénzügyi rendszerre rég bedöntötték volna...
35.
35.
GAMEROD
Szétlopják a hackerek a g..be és dől az egész, röviden ennyi. Ma is meglovasítottál valami Koreai cég vagyonának 17 százalékát. Ha ez a jövő, akkor örüljenek maguknak akik benne vannak.
34.
34.
Geribácsi
Nagy tisztelettel jelezném hogy nagyon hiányos az az ismeret ami alapján itt a többség véleményt mond a kripto jelenségről.
Azért merem ezt kijelenteni mert a hozzászólok nagy része használ alanyt, állítmányt (többnyire jó helyen) és mondatok is nagyjából tagoltak, vagyis nem hiszem hogy az IQ-val lenne gond.
Szerintem érdemes rászánni pár percet és tájékozódni.
Ez kezdetnek megteszi:
https://www.youtube.com/watch?v=elbe-WVN9og
Itt egy hurrá optimista videó:
https://www.youtube.com/watch?v=EfsLO55RMr8
Itt pedig egy pesszimistább cikk:
https://index.hu/gazdasag/2017/12/18/bitcoin_kriptopenz_kriptovaluta_blokklanc_virtualis_penz_befektetesi_lufi_spekulacio_21._szazadi_penzugyi_rendszer/

Személyes véleményem (bearish :D) hogy a bitcoin, de elsősorban a blokklánc technológia paradigmaváltásra kényszerítő, óriási jelentőségű dolog.
Hasonlóan a 90-es évek elején tapasztalt internetes technológia elterjedéséhez ez is meg fogja változtatni a világot.
Azt is igyekeztek bizonyos érdekcsoportok gátolni (Korlátlan kommunikáció és információ a népnek? INGYEN???? Nemáááá!!!), de a jellegéből fakadóan nem sikerült. A blockchain tech is decentralizált, ez reményre adhat okot hogy akár a teljes FIAT pénzrendszert leválthatja valamikor.
33.
33.
GAMEROD
#31: Nincs ebben semmi forradalmiság, főleg azért mert véges a darabszáma ami nem is olyan sok. És hiába van a többi kriptopénz is, egyszerűen nem lehet hardverrel győzni akkora mennyiséget hogy az nagyobb mértékben elterjedjen. Pont azért drága mert kevés van belőle.
32.
32.
zozo76hun
most is volt egy marha nagy lopas. a budos eletbe nem fogjak megtalalni. eleve mit keresnenek, azt ami fizikailag nem is letezik? :)
31.
31.
azureknight0715
#30: Ezt védené majd a szabályozás is. Mért törölnék el egy forradalmi dolgot ha egyszer azt tudják majd szabályozni is.
30.
30.
GAMEROD
#29: Ilyen jellegű dolgoknál labda effektus az ugrás és az esés, de mint tudjuk az is megáll miután kifogy belőle a szufla. De azért fura hogy egyesek megbíznak a kezdetektől fogva az alvilághoz tartozó kriptopénzben, nem újdonság ha azt mondom hogy főként a pénzmosás, fegyverkereskedelem, illegális erőszekos vagy szexuális tartalom és drog fizetőeszköze megjelenése óta, magyarul ez az ipar gazdagodott meg nem kicsit, és még adják alájuk a lovat. Tipikus kecskére bízni a káposztát. Úgy el fognak tűnni a vagyonok mint a kámfor, ha nem magától, akkor majd besegít a netes alvilág.
29.
29.
azureknight0715
#27: Általában ha valaki nem ért egyet valamivel akkor mond ellen érvet. Ez most nagyon bíztató főleg hogy ezzel a névvel írtad. Amúgy a többieknek a kockázat érvet el tudom fogadni. Mellesleg most 2 ember létezik. Az ha valaki befektett okosan azt csak támogatni lehet. Akinek nincs esze és a teljes vagyonát befekteti ebbe az szerencsejátékos és azt nem tudom preferálni énsem. Mindenhol felhívják arra a figyelmet hogy kockázatos és elveszitheted a pénzedet, de kockázat nélkül meg nincs nyereség ezt magam példájából már megtanultam az évek alatt más tipusu dolgokból. Lényeg annyi hogy annyot kell befektetni amit ha elvesztenél nem döl össze az életedy ezekután már csak haladsz amerre ez vissz és remélhetőleg jókor szállsz majd ki. Ma már semmi sem 100%os biztonságú, az élet sem. Aki nem elégszik meg a jelenlegi életével, akinek átlagos minkahelye van amiből nehezen építheti fel a jövőjét, és aki nem akar hitelhet folyamodni hogy élete végéig fizethesse azt, az mindig is keresni fogja a lehetőségeket. Ez egy most egy remek lehetőség a kockázat ellenére is. Azt is meg kell emlitenem hogy egyre többen támogatják ezt és ez csak növekedni fog. Tiltások lesznek igen ezt megfogja érezni a piac de ehez már túl nagy hogy eltöröljék. Valószínüleg a vége az lesz hogy szabályozni fogják ezt onnantol pedig nem lesznek shitcoinok és nem lesznek nagy ugrások, esések ami nem is baj. Stabilizálodik.
28.
28.
logic5
#11: Komoly baj van a toronyban... Ez nyilvánvaló!
27.
27.
logic5
#9: Na most ásd el magad. De q..rva gyorsan!
26.
26.
GAMEROD
#24: A legnagyobb meglepetés meg gondolom csak ezután jön aminek szokásos módon tüntetés, autóborogatás és gyújtogatás lesz az eredménye a károsultak részéről. Csak az a bökkenő hogy nincs kit felelősségre vonni. Nem véletlenül figyelmeztet az EU és a neves közgazdászok hogy ennek nem lesz jó vége, és nem azért mert megijedtek volna ettől a 0.01 részesedéssel bíró semmitől, hanem azért mert jobban belelátnak a dolgokba, amire 3 perc gondolkodás után akárki is rájöhetne és nem lenne köd a szemük előtt.
24.
24.
psy123
#23: igen, ez teljesen igaz amit mondasz, van most ez a tisztabit.hu plakátkampány, akik onnan jöttek az oldalon keresgélhetnek hogy hogy kell venni btc-t, hogy kell eladni, hogy kell vele vásárolni stb, és van egy olyan pont is hogy mi az a btc, és a mögöttes technologia. namost belső forrásból én tudom, hogy mire hányszor kattintottak. a legutolsó helyen van a "mi ez az egész", mindenkit csak az érdekel, hogy hogy lehetne pénzt csinálni belőle. nem mondom hogy egyszerű, én fél éve olvasom a hireket és az ujdonságokat, de szinte minden napra van valami meglepetés :)
23.
23.
Stranger
22.
22.
Stranger
#21: Persze, hogy benne vannak, nekik semmibe nem telik egy ilyenben elmerülni, max nem lesz belőle semmi. Ha pedig lesz, akkor megint ők lesznek a sereghajtók. Ugyan az lesz mint amit eddig láttunk. Megint az nyeri a legtöbbet akinek a legtöbb pénze van... Ha megteheted felvásárolod a világ összes videokártyáját és termeled a csodavalutákat.

De még1x, tökmind1. Itt mindenkit csak az érdekel, hogy gyorsan a "semmiből" teremt egy rakat dollárt. Csak addig kell "védeni" a csodavalutákat... csak még-mééég egy kicsit pörgön, amíg én is dollárt csinálok belőle! Csak addig legyen a jövő, utána le van tojva hogy mi lesz belőle!
Ez megy most, engem inkább csak ez zavar.
21.
21.
psy123
#20: az 1000.kriptovalután régen túlvagyunk. persze a nagy része csak scam, de azért az elsők közül lehet olyat találni, ami tényleg nagyon hasznos lehet akár a bankoknak is kiadáscsökkentő szempontból. pl nézd meg a ripple-t ami mögött már több mint 75 bank áll, vagy az ethereumot, ami mögé pedig olyan cégek álltak be, mint a british petrol, ibm, dell microsoft, intel, az teljes listát megtalálod az oldalán. ezeknél a cégéknél gondolom nem hülyegyerekek dolgoznak.
20.
20.
Stranger
#9: Azért csinálod az egészet, hogy dollárba váltsd, azért van kitalálva ez az egész mítosz (bitcoin a naaagy jövő!!4!44"), hogy működjön a téma. Egy halom ember teletömi magát ezzel. Az, hogy 10 év múlva mi lesz a kriptovalutákból valójában senkit sem érdekel. Innentől a brühühü gonosz bankok szöveget hagyjuk.

Persze mindenkinek hozzá kell tennie ezt a szöveget, mert ez élteti a rendszert. Az egésznek az alapja, hogy összeállt egy rakat ember és kijelentette anno, hogy a bitcoinnak van értéke és ez a jövő. Persze azóta kreáltak maguknak egy rakat saját valutát. Itt van a crytek is de jó, a valve mikor száll be? Bárki írhat.
Ja és ha már semmit sem lehet bányászni, lehet megint megírni egy újat, hogy kezdődjön a láz előlről. Csak nem tudom, az 1000. kriptovalutánál hogy fogjuk fenn tartani a rendet? Vagy majd úgyis beszáll addigra az AI?
19.
19.
markoci555
nem vagyok képben ezekkel a kriptopénzekkel vagy mikkel, de abban mi a rossz ha élvezek valamit és pénzt is kapok érte?
Warface képek alapján nem tűnik egy nagy játéknak, de talán valami normális játékra átültethetnék ezt a modellt.
18.
18.
psy123
#16: itt tudod csekkolni, hogy mennyit termel a 24 darab 1070-esből álló 4 gép, https://zcash.flypool.org/miners/t1UqkCPM79KsBL96UsKE5tgrA7G6aC2S9nP/payouts

kicsit olvassatok utána, hogy mi is ez, és ne a portfolio.hu-rol tájékozódjatok, mert azt a bankok cenzúrázzák. azok a bankok, akik rettegnek a kriptopénzektől.
17.
17.
azureknight0715
#13: Nem csak bitcoin létezik, de ezt csak azok nem tudják akik utána sem néztek a dolognak csak osztják az észt. Igen 19k volt a bitcoin most szépen lement minden. Nem, nem akkor fektettem be mikor egekben volt az ára, aki ért a befektetéshez az tudja hogy olyankor kell mikor lent van minden ez türelem játék. Amugy ha érdekel ethba fektettem be mikor 240 dolcsin volt. Most is befektetnék csak nincs tőke rá. Másik meg az sincs elásva aki 19kn fektetett be meglehet nézni mennyi idő alatt megy majd vissza. Véleményt fogok írni mert crypto hír és mível elégé szapuljátok itt aki ebbe fektett be és aki bányászik igen védeni fogom ezt a bizniszt.
16.
16.
psy123
#14: 24 kártya 100ezer forint áramszámlát csinál és a perpillanatnyi beomlott árak mellett is 500ezer forintot termel. a gépeim május óta a külön berakott pénzeim áremelkedéseit is figyelembe véve 3x visszahozták az árukat. Egy korábbi kommentelő kédésére pedig, hogy 19ezren szálltam volna be? el kell keserítselek, még 3000 sem volt, amikor én beszálltam. De már rég hozzászoktam, hogy itt a magyar fórumokon csak a kárörvendés és a mocskolódás megy. Érdekes, a redditen mindenki tud örülni mások sikerének, itthon meg még a Hosszú Katinkának is azt kommentelik, hogy könnyű neked, mert csak úszol és milliomos vagy....
15.
15.
Firsttime
#13: Rosszul emlékeztem, bocs. Öt nap alatt esett ekkorát.
14.
14.
Firsttime
#10: És mire sikerül kitermelni a kártyákat és az áramot? 5 év? Jupppiiiiiiiiii!!!!
13.
13.
Firsttime
#11: Jó kis befektetés. :D Remélem akkor vetted mikor 19 ezer dollár volt. Most 11 ezer. Kevesebb mint egy hónap alatt 8 ezer dollárt esett. Majdnem a felére. Ez igen. :D Meg amugy is. Ugy változik az árfolyama, és olyan kiszámíthatatlan az egész, hogy most már egy fillért nem adnék érte.
11.
11.
azureknight0715
#10: Nem bányászok én hosszutávra befektettem, de teljesen megértem azokat akik most bányásznak és még mindig nem értem hogy mért gobdolják ugy a ganerek hogy nekik fontosabb a videokari mint azoknak akik befektetnek és gondolnak a jövöjükre. Gamerként kérdeztem ezt :d
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...