HWSW: Visszafogja az öreg iPhone-okat az Apple

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 22.
  • Hardver
Link másolása
Az elhasználódó akkumulátorok miatti leállások kiküszöbölése miatt korlátozza a processzorteljesítményt az Apple több iPhone-modellben - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Elismerte az Apple, hogy visszafogja az öregedő, pontosabban gyengülő akkumulátorral szerelt iPhone-ok teljesítményét. Az ügyben az elmúlt néhány hétben számos pletyka felröppent, a lavina azonban egy Reddit-felhasználóval kezdődött, aki iPhone 6S készülékénél tapasztalta, hogy az egyre komótosabban dolgozó telefon akkucsere után visszaállt a korábbi, tempós működésre. Az ügyben a TechCrunch kereste meg a cupertinói óriást, a cég pedig válaszában a maga szokott módján a forró kását kerülgetve ugyan, de elmondta, hogy több modellnél valóban visszanyes a teljesítményből az akku gyengülése esetén.

Ahogy a cég fogalmaz, a lítiumion akkumulátorok bizonyos körülmények között nem képesek kiszolgálni a telefonok egy-egy feladatnál hirtelen megugró energiaigényét, például hidegben vagy alacsony töltöttség esetén, netán ha régebbi, több száz töltési cikluson átesett telepről van szó. Ennek eredményeként a készülékek váratlanul lekapcsolhatnak, hogy megóvják a elektronikai komponenseiket a károsodástól. Hogy az Apple a hasonló leállásokat megakadályozza, tavaly az iPhone 6, 6S és SE modellekre is kiadott egy frissítést, amely "kiegyengeti" ezeket a kilengéseket. Ez a funkció az iOS 11.2-vel az iPhone 7-re is eljutott, illetve a későbbiekben további modellekre is megérkezik majd.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW, és olvasd el a teljes cikket!

28.
28.
MzperXD
IOS vagy Android, a szoftverfrissítés, az app frisdítés szinte mindig nagyobb erőforrás igénnyel jár.
Nem feltétlenül szándékos, új funkciók, szebb felh felület stbstb. Az optimalizálást meg a csúcs készülékre szabják.
Évente érdemes újra telepíteni gyári beállításokkal. Sokat segít.
27.
27.
mestermagyar
#21: https://youtu.be/VKpQgEyjNdM
26.
26.
mestermagyar
#25: A "státusszimbólum" megnevezés célja az hogy rögtön a legnegatívabb jelzőt tegyék meg a létezése alapjának.


Amikor én telefont vettem, nekem is volt egy agybajom ami miatt a 50-90-ben tervezett tér helyett a 150-ben landoltam. Belesegített az hogy rajongtam a telefonokért, a legjobbat szerettem volna és vágytam a smooth high-end érzésre. A státusszimbólumság nincs is a dobogón az okok közül.


Az Iphone sem több mint egy nagyon-nagyon tökéletes fogyasztói tömegtermék. Ha iphone-od van, akkor annyit mutatsz meg hogy egy átlagkeresetű átlagkonzumer vagy akire jó eséllyel tud hatni az élmény és életérzésre asszociáló reklámozás.
25.
25.
delphijos
#24: "Ja! És végre szabadon feltehetek egy szaros mp3 zenét csengőhangnak, ingyen!"

Azért az hogy nem tudod hogy hogy kell IPhone-on, az nem a telefon hibája. Az meg hogy "státusszimbólum", nevetséges. Fújjátok ezt a zagyvaságot.... Már írtam elöbb is. Ki a fene néz ma már meg egy IPhone-t? Hol lehet "villogni" vele? Ne nevettesetek már. Szerintem ma egy filléres retro flip-es telefonnal jobban megbámulák az embert.
24.
24.
Ruga
#13: Mert nem akarod látni. Nekem az első és utolsó ifos telefonom volt az i6. Zárt buta rendszer 0 felhasználói szabadsággal, egyszerű státusszimbólum azoknak akik azt gondolják tartozni fognak valahova ha ilyet használnak, amúgy pont ennyire is érik fék ésszel.. Olyan szinten lassult be a végére, hogy az hihetetlen. Lecseréltem egy p10-re "gombokért" és döbbenetes a sebességbéli különbség. Ja! És végre szabadon feltehetek egy szaros mp3 zenét csengőhangnak, ingyen!
19.
19.
mestermagyar
#17: Nem ajánlom. Minden felfedezett loophole/hiba potenciálisan veszélyes lehet a telefonodon tárolt adataid számára. És bízz bennem, sok az ilyen, felgyűlt az évek alatt mind androidban, mind magában a linux kernelben.

Nem azt mondom hogy neked mindenképp az FBI ellen kell védekezned, de azt biztos hogy a playstore (márha még van support, ügyelj rá) tartogat azért egypár kellemetlen meglepetést ősemberOS-ek számára.
15.
15.
hadzsime
#13: Öt év körüli Samsung telefonom van és a mai napig működik.(Persze lassult az évek alatt.)
14.
14.
MongooseXD
#13: Hát megjelenéskor vettem Note 4-et magamnak és a mai napig kifogástalan tempóval szolgál ki nyilván nem hozza a mai felső házat de korrekt és semmi pénzért nem cserélném le. Az hogy egy belépő androidos telefon két évig nem húzza mert már elavult hardverrel jön piacra az is egy más dolog.
13.
13.
Slik
legalabb 2 ev utan is telefon az iphone nem mint az androidos ellenfelei :D samsung, htc, hauweii stb nem is birjak ki amig az iphone csak “belassul”
amit en meg soha nem ereztem egyebkent
12.
12.
mestermagyar
#10: Nem, csak Mestermagyar.
11.
11.
hadzsime
Nyugi srácok, a saját érdeketekben baszunk ki veletek!
10.
10.
logic5
#9: Édes istenem... :D
9.
9.
mestermagyar
#7: Egyik sem. A kapzsiság egy személy tulajdonsága ami negatív hatással is van pl. a szociális kapcsolataira és sokszor meggondolatlan cselekvéseket is okoz.


Egy cég általában egy élettelen masina ami a pénz szerzésére van hiperoptimalizálva. Csak ezen az oldalon sokan a sarki boltot vezető hülye magyar Józsinak hiszik.
7.
7.
logic5
#1: Antiszemita perceinket látták :D Viccen kívül. Áruld már el, hogy melyik cég nem kapzsi? :D Légyszi... :D
1.
1.
mestermagyar
Ez komolyan az a pont ahol a kamprósorrú kapzsi zsidó a propagandákról leszáll közénk a cégek képében. Ha ma holokausztot hirdetnének, szegény izraeliták szégyen szemre otthon maradnának mert még előttük megtelne a munkatárbor Steve Jobs gyermekeivel.


Az én androidom lassan 4 éves. Enyhe akksiidőveszteség érződik rajta. Még pótot is lusta voltam rendelni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...