A PUBG miatt bukott a LawBreakers?

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 4.
  • Hír
Link másolása
Egyértelmű melléfogásként könyvelhetjük el Cliff Bleszinski tavaly megjelent hero shooterét, a LawBreakerst. A kiadó szerint azért nem fogyott jól a játék, mert egy időben jelent meg a PlayerUnknown's Battlegroundsszal.

Hiába volt remekül összerakott multis shooter a LawBreakers, a játékosokat nem nagyon vonzotta. A Boss Key pedig mindent megtett annak érdekében, hogy életet leheljen a szerverekbe, számos ingyenes hétvégével és árcsökkentéssel csábítva a vásárlókat.

A címet kiadó Nexon a legfrissebb helyzetjelentésében a PlayerUnknown's Battlegroundsot okolja a játék gyér fogadtatásáért. Ami a harmadik negyedév pénzügyi eredményét illeti, jóval a várakozások alatt teljesített a vállalat Észak-Amerikában, mivel nem hozta a számokat a LawBreakers.

CliffyB FPS-e augusztusban jelent meg PC-re és PlayStation 4-re, jó pár hónappal azután, hogy a PUBG korai hozzáférésű változata elstartolt. A Nexon mégis úgy gondolja, hogy a kiadási ablakot szerencsétlenül választották ki, hiszen a PlayerUnknown's Battlegrounds elvonta a figyelmet a játékukról.

És ez még nem minden! A játék atyja, Cliff Bleszinski egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a szeptemberben megjelent Destiny 2 is negatívan befolyásolta a LawBreakers teljesítményét.

Nem tudni pontosan, hogy mennyi pénztől esett el a Nexon a játék miatt, annyi biztos, hogy a cég vesztesége összesen 32 millió dollár lett az elmúlt negyedévben.

A Boss Key egyébként fontolgatja, hogy Xbox One-ra és Switch-re is elhozza a LawBreakerst.

15.
15.
Mortis
#14: azért ezeknél a fajta játékosoknál a lore messze sokadlagos szempont. én nagyon szeretem az OW-t, de egy csöppet sem érdekel a háttérsztorija;a karakterek meg nyilván a waifu-faktorra való kapitalizáció olyanok, amilyenek.
14.
14.
Firsttime
#13: Összehasonlítva mondjuk a kettőt, law breakers és ow, a law breakers lore-ja semmilyen. Meg valljuk be, ránézésre is unalmasak a karakterek.
13.
13.
markoci555
ez full retard... azért bukott ekkorát, mert az overwatch-nak már van egy alap tábora, meg van paladins, meg a quake is most jött INGYENESEN
bárki aki efféle shooterre vágyik az nem ezt választja, ennyi, nem a pubg szipkázta el a vevőket, ilyen alapon minden bukott játék azt mondja hogy az adott időben megjelent jobban fogyott játék miatt lettek rosszak az eladásaik..

ha meg engem nézünk, én már megjelenés előtt csalódtam az egészben, egyszer le is írtam, hogy amikor még alig lehetett tudni valamit a játékról, tök vártam a képek alapján, aztán idedob egy ilyen multis sz*rt...
10.
10.
Mortis
#9: azért azt tegyük hozzá hogy a megjelenés előtti 1-2 hétben durva marketing folyt: youtube videók előtt is gyakran láttam a reklámját. viszonylag sok pénzt öltek abba is s ezért még fájóbb lehetett nekik a bukás.
9.
9.
Necreon
A fenét bukott a PUBG miatt. Tagadás, felelősséghárítás, semmi más. Eleve nagyon nem egy célközönségnek szólt a kettő.

A Lawbreakers az elejétől fogva képtelen volt felmutatni bármi egyedit és érdekeset, mind univerzum mind játékmechanika terén, de elsősorban az első a meghatározó a hero shooterek műfajában, mert a játékost a hős, a karakter, és rajta keresztül a világ fogja meg. Ehhez képest CliffyB kifosott még egy Gears of War light-ot random kétajtós szekrény bakákkal akik menőn feszítenek indokolatlanul hiányos páncéljukban egy leélt sci-fi-post-apocalypse iparváros környezetben, majd csodálkoznak hogy túrót se érdekel az egész.

Tették mindezt egy borsos árcédulával olyan ingyen alternatívák mellett mint a Paladins vagy a többször akciós mint sem Overwatch 19,99 ára mellett, gyakorlatilag nulla marketinggel. Messze a megjelenése előtt bukásra volt ítélve a Lawbreakers, ezt csak épp a benne vakon hívő fejlesztői és a kiadó látszólag inkompetens piacelemzői nem látták előre, kb. a teljes gamer világ igen.
7.
7.
Mortician
"A Boss Key egyébként fontolgatja, hogy Xbox One-ra és Switchre is elhozza a LawBreakerst."

Ez meglehetősen irónikus annak fényében, hogy CliffyB nyíltan ostorozta az Xbox játékosokat, amikor arról kérdezték, hogy lesz-e Xbox verzió. Amilyen arrogáns féreg volt, most annyira kapkodhat, hogy ne bukjon még többet az ócska szar játékával.
5.
5.
Gykrizsi
Blazkonak igaza van: ez van! Csak a fenének szólalnak meg folyton. Mire végre elfelejtenék őket, mindig mondanak valami hülyeséget, amivel csak magukat égetik. Ez most már kuka, lássák be. Amúgy vicces, hogy pont a PUGB-ot hibáztatják, és erre bejelentik, hogy lehet jön boxra. Ps-n is bukta a játék, pedig ott még PUGB sincs.
3.
3.
Blazkowicz
Csak kell egy kifogás, ürügy, hogy valamin elverhessék a balhét. PUBG pont, hogy nem egy, hanem több játéknak lendületet adott. Lásd Fornite és társai, még ha copy akkor is megy, ez van. Hamarosan pedig érkezik a Dying light hivatalos módja, ami szintén nagyot fog szólni szerintem. Szóval szimplán mutogatás az egész. Egyszerűen a kutyát nem érdekli, vannak ilyen nagy befektetésű játékok, ez van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...