A Twitch streameli az Overwatch League meccseit

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 11.
  • Biznisz
Exkluzív megállapodást kötött a Twitch és a Blizzard, melynek értelmében a streaming szolgáltató közvetíti majd az Overwatch League meccseit. Kilencvenmillió dolláros üzletről lehet szó.

A SportBusiness Journal szerint 90 millió dollárt érhet a Blizzard és a Twitch megállapodása, amely ezzel az eSport-történelem egyik legzsírosabb üzlete lehet.

Az egyezség értelmében a következő két évben a Twitch kizárólagosan közvetítheti a szerdán indult Overwatch League szezonbéli és szezon utáni meccsei, mellette csak az Activision-tulajdonban lévő MLG.tv-n lesz "fogható" a mérkőzések fele. A Twitch angolul, franciául és koreaiul közvetít.

Ehhez fogható üzletet csak a Riot Games és a BAMTech kötött, igaz, fejlesztési célokból: a League of Legends-csapat 300 millió dollárért írt alá hét évre a BAMTech-kel.

14.
Firsttime
#13: Kártyás játékban nem vagyok otthon.
Overwatchban az a helyzet, hogy folyamat dolgoznak a hősökön. Lehet mondani, hogy bizonyos karik nagyon op-k, de ez erős túlzás. Pl ott van Mercy. Olyan szinten nerfelik, hogy már csak nevetni tudok rajta. Első variánsban ugye a rez volt az ulti. Tényleg baromi frusztráló tudott lenni miután nagynehezen legyurtetek a másik csapatot, huss Mercy bereppent, és bamm nyom egy 4 emberes rezt. De együtt éltünk vele. Megkerestük a mercyt vagy eltoltuk a mi resunket. A játék működött, szórakoztató volt. Sokszor mondják, hogy ez op az op, ami annyira nem igaz. Vagyis lehet hogy az, de nem fedi az OVER kifejezést. Mert nem olyan hude gamechanger módon op semmi sem. Nincs olyan karakter ami teljesen hasztalan és senki nem játsza, vagy olyan ami annyiradehudejo hogy mindig kell belőle egy a csapatba. Abszolút jó a helyzet. Amit felhoztal, hogy mondjuk valasztasz egy karit és lehurrognak, hogy azt aztán neee, az sajnos egy a Communitybe égett rossz reflex, mivel mondjuk rengeteg rossz widowval, vagy hanzoval találkoztak, akik aztán tényleg egy killt annyit nem csináltak. Meglátnak egyet es egyből agyfaszt kapnak. Én mondjuk nem, én megvárom hogy teljesítenek, aztán utána kapok agyfaszt, de akkor is igyekszem kedvesen kérni a cserét. Annál rosszabb nincs mikor vita van a csapatban. Kb ott bukta is az egész. Innen is üzenem minden hazai ow játékosnak, legyetek kedvesek, nehéz, de Megéri.
13.
hadzsime
#11: A Hearthstoneban nevetségesen erős kaszt most a Priest és a Warlock, ha pedig Sámánt vagy Warriort játszol kiröhögnek. Ezt például a deck trackerem rögzítette, elég friss adatok:
m2HWmMi.png
Jól látható, hogy az ellenfeleim között 164 meccs alatt 2-2% játszott a két gyenge kaszttal.

Az Overwatchról frisset nem tudok mondani, mert tavaly nyáron játszottam vele utoljára, de régen például a Lucio nerf előtt minden csapatban volt egy, ha pedig Widowmakert, Torbjörnt vagy Symmetrát választottál(a buff előtt persze), akkor elküldtek melegebb éghajlatra.
Nyilván azóta sokat változtak a dolgok, de meglepődnék ha most nem lennének ilyen dolgok a játékban.
12.
Mortis
OW-ben pont az a jó, hogy tényleg csak annyiból áll az egész, hogy karaktert választasz( mindenféle item-mek és egyéb képességbolondító vackok nélkül) és megpróbálod magadból a maximumot kihozni az adott helyzetben - csapatjáték révén ez sokszor nem elég a győzelemhez, de annál nagyobb katarzis ha a csapat együttműködve ér el sikert; látványos is, ezért nézni is élvezetes.
szerintem tökéletes választás e-sport-nak pont ezek miatt, bár tény hogy az Acti-Blizz nem kicsit tolja túl ( 20 millió hogy indulhasss, haha...)
11.
Firsttime
#10: Akkor kezd el sorolni ezeket a karaktereket. Kivancsi vagyok.
10.
hadzsime
#6: A Hearthstone "esport" akkor volt igazán vicces, amikor versenyeken nem volt betiltva a nerfelés előtti Yogg-Saron :D

Szerintem ahhoz, hogy a Blizzard játékai kompetitívek legyenek, a fejlesztőknek meg kellene tanulniuk egyensúlyt teremteniük a játékaikban és a véletlenre épülő dolgokat pedig kukázniuk kellene.
Én eddig úgy vettem észre, hogy nem az egyensúlyra törekednek, hanem néhány hőst/kasztot/akármit annyira felerősítenek, hogy hülyeség nem őket választani, párat pedig annyira legyengítenek, hogy kinevetnek ha azt választod. Ezt pedig havonta/félévente ismétlik.
9.
#7: Mindig ilyeneket ír, nem kell komolyan venni. A játékban minden megvan ahhoz hogy jó esport cím legyen.
8.
Firsttime
#1: Ja amúgy a Tf2-nek is volt kompetitív módja. Csak éppen e-sportot nem csináltak belőle, mert annyian nem játszották, meg amúgy is, a valve-nek ott a cs erre.
7.
Firsttime
#1: "overwatch esport erőltetése"
Ki áll ott melletted aki erőlteti?

"Ennek egy casual szórakoztató játéknak kellene lennie pont mint a TF2-nek, és nem ilyen kompetitív erőszaknak"
Rajtad múlik, hogy állsz a játékhoz, nem a játékon. Játssz qucik playt, vagy játssz competetive-t csak ne vedd vér komolyan. Rajtad múlik. Vagy még mindig ott áll valaki melletted aki erőlteti? :S

"5 v 5 only"
6v6 ...

"nem lehetek azzal akivel akarok"
Barát lista? Azzal játszol akivel akarsz. Amúgy melyik multis játékban szabhatod meg az összes játékost akivel játszani akarsz? Naugye...

"még a codnál is rövidebb egy meccs"
Eleinte mikor két ponttal kellett nyerni volt hogy 5 kört mentél egy pályán, na az baromi hosszú volt. 30-40 perc.
Azóta normál esetben 3 kör egy meccs, 15-20 perc, hidd el az intenzitása miatt bőven elég. Amúgy ha nem elég hosszú egy játék, keresel egy másikat, nem értem mi ezzel a baj? 20 mp alatt találni...

"megvettem de szerintem összesen 2 óránál többet nem toltam "
Abból a sok hülyeségből amit idehánytál, én inkább arra gondolok, hogy egy másodpercet sem toltad vele...
6.
imchristailor
Én nem értelek titeket? Erőltetni az Overwatch esportot? A Blizzard a Hearthstoneból esportot csinált... a játékból, ahol a játék 90%-a rng. Nyilván rengeteg pénz van benne és mindenki hallani fog a játékról, vagy, aki már eddig is hallott róla majd most ki akarja próbálni. (Pss.. kid. Wanna hear a joke? Hearthstone is an esport.)
5.
grindcore
#1: Nem vagy egyedul, en is igy latom.
4.
Death-Wanderer
Nem , en is ezt a gondolat menetet követem. Nekem is megvan pcn es boxon is. és nem esek hasra tőle.
1.
TheFlash
csak szerintem hülyeség az egész overwatch esport erőltetése? Ennek egy casual szórakoztató játéknak kellene lennie pont mint a TF2-nek, és nem ilyen kompetitív erőszaknak... 5 v 5 only, nem lehetek azzal akivel akarok, még a codnál is rövidebb egy meccs... megjelenéskor megvettem de szerintem összesen 2 óránál többet nem toltam vele a mai napig, abszolút nem szórakoztató ez így számomra :D De úgy látom én vagyok az egyetlen a világon aki így gondolja
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...