Botrány a Quantic Dreamnél

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 15.
  • Hír
Link másolása
Három különböző francia lap is arról cikkezett a minap, hogy mennyire botrányos a céges kultúra a Detroit: Become Humant is jegyző Quantic Dreamnél. A fejlesztőcsapat vezetői mindent tagadnak.

Három francia lap, köztük a Le Monde is arról számolt be a minap, hogy botrányos a céges kultúra a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human mögött álló Quantic Dreamnél, a csapat vezetőit, David Cage-et és Guillaume de Fondaumière-t is helytelen viselkedéssel, a munkatársak agyondolgoztatásával és a cégnél rendszeres rasszista és szexista viccek elnézésével vádolják.

Cage-dzsel állítólag rémálom együtt dolgozni állítólag, cinikusan "pápának", "istennek" és "napkirálynak" becézik a hozzáállására utalva. Gyakran túlóráztat, nem figyel oda másokra, köztük a női kollégákra és a feleségére sem, amikor obszcén módon viccelődik, és az is előfordult a hírek szerint, hogy megjegyzéseket tett a játékain dolgozó színésznőkre. A rasszista vicceire egy konkrét példa, hogy amikor egy biztonsági kamera felvételét nézték egy betörésről, ő megkérdezte egy tunéziai kollégájától, hogy nem az unokatestvére szerepel-e a videón.

Cage nevetségesnek és abszurdnak nevezte a vádakat, és azzal védekezett, hogy nehezen lehet homofób és rasszista, ha Ellen Page-dzsel és Jesse Williamsszel dolgozik együtt - Page az LGBT-jogokért, Williams pedig a civilek jogaiért küzd az USA-ban.

Guillaume de Fondaumière, a Quantic Dream társalapítóját is érték konkrét vádak, állítólag a céges bulikon gyakran nyomult az alkalmazottakra, és puszilgatta őket.

57.
57.
delphijos
#55: Azért ez sem ilyen fekete-fehér. Egy csomó megvádolt ember közel nem volt "milliardos kocsog" az állítólagos esetek idején, épp csak annyira ismert, hogy biztos menő lehetett dugni velük, meg hátha szól egy-két jó szót az érdekükben. Persze nem ismerem a tényeket, de egyszerűen nem hiszem el hogy pl. egy James Franco-nak zaklatnia kellett valakit hogy puncihoz jusson. Persze, egy 50-60 éves ronda dagadt emberről már elöbb feltételezi az ember a zaklatást, de mellette meg tudjuk hogy vannak olyan nők akiket ez sem zavar ha van elég pénz. Akkor meg azokat a nőket akik TUDATOSAN pénz / előrejutás miatt csinálják, le kéne csukni prostitócióért?

Nem azt mondom hogy egyik eset sem volt erőszak vagy zaklatás, de azért hogy lassan mindenki nőket zaklatott meg erőszakolt meg ( olyanok is akiknek csak füttyenteniük kell ) szerintem nem igaz.
56.
56.
Juha
#55: Itt a hatalom a kulcsszó: minél több van, annál kevésbé érzékeled, hogy ugyanolyan bunkó pöcs lettél, mint akiket te régen utáltál.
A me2-ra meg az a válaszom, hogy lehet én is beleestem a zaklatásügybe:
9 éve zaklattam egy alkalmazottamat, 5 éve együtt élünk, 2 éve házasodtunk, most van egy 10 hónapos gyermekünk, ÉS MÉG MINDIG SZERETEM (remélem olvassa)
55.
55.
#54: Az a baj, hogy ez forditva is igaz, irod hogy nagy szineszeket tesznek tonkre...aha, lett volna akkor esze a faszfejnek, hogy ne eljen vissza a helyzetevel es baszogassa a kiscsajt aki azt hiszi csak igy lehet ervenyesulni, milliardos kocsog buzeransok mind, nehogymar sajnaljam egyiket is. Megbuknak mint Rottenbiller. Egy csomo vezeto van akire nem jott panasz, nem ez a par mocsadek van tobbsegben, hidd el.
54.
54.
logic5
Gyerekek, köszi! Élmény volt visszaolvasni a kommenteket, itt már mindenről szó volt, csak a Quantic-ról nem :D De hát ez a GK már sajnos. Egyébként annyit tennék hozzá, hogy OPRÁVINFRI hatalmas nagy szövegelése a goldenglóbon, (ami amúgy is egy vicc) most még jobban felszította a parazsat... Mindenki zaklat mindenkit, nagyon komoly színészeknek teszik tönkre a karrierjét, sehonnétjött idióta riban..ok. Mert a 15 perc hírnév mindenkinek jól áll. Ti meg eszitek a sok sz..rt. TISZTELET A KIVÉTELNEK, mert látom, hálistennek van az is. Hagyjuk már ezt a 20 éve melgibzon megpróbált megd..ni a forgatáson dumát. Anyádé' nem akkor szóltál. HOGY MIÉRT? Mert meg is rakott, mert kellett a szerep! És örültél neki. Ez ennyi. Aki k..vának áll, ne csodálkozzon, ha meg...szák! Elnézést a kommentért, de ez már szánalmas ami a mítú körül megy.
49.
49.
hedzsooo
Szóval beindult a lejárató kampány ellenük az "erőszak propagálása" miatt, röhej. Lehet, meg is veszem a játékot, pedig nincs is konzolom, csakhogy támogassam a fejlesztőket. A francia lapok meg bek@phatják.
40.
40.
delphijos
Kedves Kindzsal és Futszi, ne harugdjatok a hangnemért, de örülök hogy ilyen baszott okasak vagytok, ráadásul NEKEM írjátok ezt, miközben nem is rólam van szó, és gőzötök sincs hogy a másik ( Futu-Retro ) milyen élhelyzetben / körülmények között van. Én is csak ennyit írtam, hogy ne osszuk az észt "vakon". Szerintem Ő se hülye hogy direkt élvezi ha szivatják, de most hogy szóltatok, megvilágosodik.
38.
38.
#37: Már azt hittem csak meseországban élő emberek vannak az oldalon. Kezdtem megijedni.
30.
30.
delphijos
#29: Nehéz úgy okosnak lenni hogy az ember nem ismeri a körülményeket. Persze, mindenkinek igaza van, de legyen mondjuk 2 gyereke, már nem biztos hogy úgy ugrál az ember.
29.
29.
Yanez
#28: +1

Én hagytam már hasonló dogok miatt ott jó munkahelyeket, és nem bánom. Az embernek legyen egy kis önbecsülése, büszkesége. Ne hagyja magát a szarba tiporni!
28.
28.
Rakottkrumpli
#20: Bocs, de ha ilyeneket eltűrsz, akkor meg is érdemled... Biztos nincs másik munkahely az országban... meg munkaerő hiány sincs... ja de. ;)
25.
25.
kamgecam
#18: Days Gone-t el is felejtettem. Ha meglesz a pro-d és van kedved felvehetsz. Privátban megadom a psn címemet.
24.
24.
pkflavio
#20: Sajnálatos... Azért ne vedd magadra, biztos nagyon értékes munkaerő vagy :) hidd el pont hogy a cikkhez tartozik, mert ez a stúdió is rengeteg embert foglalkoztat és ha minden igaz akkor eléggé kihasználja őket. Az más kérdés hogy a te szituációdat nem akarod kifejteni, amit teljesen meg is értek.
23.
23.
Chrysh
#9: Biztos hogy vannak ebből komoly problémák, és én ezt a Weinstein dolgot nem mosdatnám teljesen, az viszont igen visszatetsző, hogy hirtelen szinten minden apróságnak tűnő dolgot fel lehet srófolni szexuális zaklatásként, ráadásul ez sokszor azt eredményezi, hogy minden előzmény nélkül kirúghatnak a helyedről.

Elmondok egy csúnya szőke nős viccet és máris vádolhatnak? Azért ez már túlzás...
20.
20.
Futu-Retro
#16: Köszönöm, de sajnos nem sokat érek ezekkel. A másik munkahelyemen napi 4-5 órát túlóráztam és ki se fizették, továbbá nem használhattam fel a szabadnapjaimat és amikor lebetegedtem, akkor a főnököm megfenyegetett, hogy kirúgnak, ha betegszabira megyek. Voltak hang és videofelvételeim, de hiába próbáltam intézkedni az illetékes szerveknél, semmit nem csináltak. Le kellett írnom Nekik az eseteket, de a felvételeket el sem kérték. Szóval ennyit erről. Mindegy, hagyjuk, nem akarok ebbe itt belemenni, mert egyáltalán nem tartozik a hírhez.
19.
19.
Szelenas
#MeToo
tegnap rámnézett a négyeshatoson egy férfi és éreztem hogy mentálisan megerőszakolt
18.
18.
kopic
#3: Bár a TloU csak jövőre jön. Vagy Days Gonet akartál írni ?
17.
17.
kopic
16.
16.
pkflavio
#15: Ajánlom figyelmedbe a munkatörvénykönyvét, a munkáltatóra és munkavállalóra vonatkozó jogszabályokat.
15.
15.
Futu-Retro
Én naponta 2-3 órát túlórázom a munkahelyemen és nem fizetik ki. Ha meg elkezdenék pampogni, akkor meg egyből kirúgnának. Az eddigi munkahelyeim mind ilyenek voltak. Most akkor rohanjak a sajtóhoz és teregessek ki mindent? Kétlem, hogy bárkit érdekelne idehaza, hogy mennyit dolgoztatnak és hány órával vagyok bejelentve.
14.
14.
Rakottkrumpli
Ezek sem dolgoztak még gyárban... :D
11.
11.
kopic
#3: Isten, se várom már hogy meglegyen a Pro !
10.
10.
#4: Ezek mindig a kamuról szóltak.
Olyan mint amikor Alec Baldwin-t testi sértéssel támadták, pusztán amiatt, mert megfogta valami kibaszott kis paparazzi kezét és beakart ülni a kocsiba, mert azok a fotós gyökök nem engedték.

A média, a celebvilág erre épül, a botrányokra.
Eddig a rendezőket, producerek elkerülte, ez most a média manipulációja, hogy betörjön erre a frontra is, mert különben esnek a részvények.
Kamu volt ez az elejétől fogva.

Én Weinstein-ék mellett állok 100%-ig.
Engem nem tudnak manipulálni ezekkel a szarságokkal.
Akit zaklatnak USA-ban, abban a pillanatban jogosan tehet feljelentést, nem vár 10-15 évekig.
Brett Ratner nem fog kiégett, rongyos bőrű nőket szopásra kényszeríteni, mert sorban állnak a legjobb, fiatal pipik neki, mert még jól is néz ki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...