Itt a PC-s Final Fantasy XV benchmarkja

  • Írta: zoenn
  • 2018. február 2.
  • Letöltés
Link másolása
Több mint egy évet vártunk a Final Fantasy XV: Windows Editionre, de már csak egy hónapra vagyunk tőle. A Square Enix már most közreadta a benchmarkot, amivel letesztelheted, hogyan fut nálad a PC-s verzió.

Már bő egy hónappal a megjelenés előtt kiderítheted, hogyan muzsikál a konfigurációdon a Final Fantasy XV: Windows Edition. A gépigény tényleg nem kertel, combos masina szükséges a szerepjáték futtatásához.

A 4K-, HDR- és modtámogatás mellett a PC-s verzió az összes eddig megjelent DLC-t tartalmazza, de kapunk új kazamatát, extra bossharcokat, belső nézetes módot és a Royal Vessel csónakot is kezelésbe vehetjük.

A benchmark programot innen töltheted le. Tipp: egy glitch segítségével játszhatóvá válik a főszereplő, Noctis. Miután hősünk kiszáll a kocsiból, püföld a WASD-billentyűket és az egér gombjait, és ezután felfedezheted a környezetet manuálisan is.

Ha a Steamen rendeled elő a játékot, megkapod a FFXV Fashion Collectiont, ha az Originen, akkor a FFXV Decal Selection lesz a jutalmad. Ha a Windows Store-os verzió mellett döntesz, akkor a Powerup Pack lehet a tiéd.

Lássuk a gépigényt!

Minimális rendszerkövetelmények (720p, 30fps)

  • Operációs rendszer: Windows 7 (SP1) / Windows 8.1 / Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i5-2500 (3,3 GHz vagy magasabb) / AMD FX -6100 (3,3 GHz vagy magasabb)
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 760 / NVIDIA GeForce GTX 1050 / AMD Radeon R9 280
  • DirectX 11
  • Merevlemez: 100 GB szabad hely
  • DirectX-kompatibilis hangkártya


Ajánlott rendszerkövetelmények (1080p, 30fps)

  • Operációs rendszer: Windows 7 (SP1) / Windows 8.1 / Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i7-3770 (3,4 GHz vagy magasabb / AMD FX 8350 (4 GHz vagy magasabb)
  • Memória: 16 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB VRAM-mal / Radeon RX 480
  • Merevlemez: 100 GB szabad hely


A Final Fantasy XV: Windows Edition március 6-án jelenik meg.

8.
8.
A Pulyka
Atyauristen, milyen fejsz az ott a 6. kepen :D
6.
6.
Stranger
#5: Ha középkategóriás hardvered van miért akarsz csúcs minőségben játszani? Konzolon sem 60FPS, sem max grafika, de 4k felbontás sincs. A játék megjelenésekor tele volt stuttereléssel a játék. (DF tesztekre keress rá).

Ez még meg sem jelent, de már szar mert egy 7 éves i5-2500k csak 73FPS-t bírt kipréselni magából. Majd ha megjelenéskor nem bírja az 1080Ti, akkor lehet sírni.
5.
5.
crytek
Elég szarul fut. 4kban meg egyenesen nevetséges...Nem csoda hogy egyre többen mennek konzolokra

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/final-fantasy-xv-benchmark-test-gpu-cpu
4.
4.
Thor Vath
#3: Nem tudom, egy nem jrpg-kedvelőnek ez mennyire kedvező, vagy sem, de a Final Fantasy fővonala (nekem mindenesetre sajnos) nagyon régen letért a klasszikus jrpg ösvényéről. Az utolsó körökre osztott, taktikus harcrendszer a FFIX-ben volt meg, akkor elindultak az akció-alapú harcrendszer irányába: ez a FFXV-ben sincs másképp. Ez a része túl sok stratégiát továbbra nem igényel, a megfelelő fegyvereket és felszerelést kell felpakolni és ütni vágni. Szerencsére azért ezeket harc közben is tudjuk váltogatni (illetve fegyverből négyet is kezünk ügyében tartunk, hogy minden ellefélre mással sózhassunk oda). Ez visszahoz némi taktikai elemet. Az Y-nyomkodás nem a fő motívum, nem arról szól.
Ami jó, hogy végre visszatért a világ szabad bejárása, ami a FFIX-cel veszett oda, azóta csak csőjátékok voltak.
A szereplők nem idegesítő, nyafogó kisfiúk, ugribugri iskolás lányok, ami a Final Fantasyval gyakran megesett.
A hangulat baromi jó, a vizualítás szemet gyönyörködtető, a fővonal mellett rengeteg mellékküldetés és minijáték van, de valahogy mégsem téved el bennük az ember, mint pl a Skyrimben. Ezekre szükség is van, mert (legalábbis nálam) olyan lassú az xp-gyűlés, hogy én már másodjára tolom a sztorit és még mindig csak a fele van a képességeknek unlockolva.
A sztori maga viszont sajnos elmarad a szokásos FF-színvonaltól, nincsenek benne kialakuló emberi kapcsolatok, nagy mélységek, vagy elgondolkodtató társadalomkritika. Habár egy kicsit néha kusza.
Mindent összevetve nálam olyan 9/10, az elmúlt évek top 5 játékában fixen bent van.
3.
3.
* A feeling, amikor tudod, hogy jóval, de jóval túl vagy már egy éve az ajánlotton is... *

Amúgy, aki játszott vele? Jó játék? Mennyire jöhet ez be annak, aki rendesen RPG rajongó, de soha nem játszott még JRPG-vel? Az akciórészek nem gáz, én szeretek bunyózni. ha van egy jól kialakított harcrendszer. Az Y-nyomkodást viszont nem szeretem... Mit szólnak a játékosok? Milyen ez a játék?
1.
1.
https://www.youtube.com/watch?v=8sSUK2HkBao
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...