HWSW: Streaming platform alkalmi játékosoknak

  • Írta: zoenn
  • 2018. február 7.
  • Hír
Link másolása
Az Apple korábbi mérnökei egy új játékstreaming platformot terveztek Caffiene néven, de a tapasztalt játékosok helyett a kezdőket szeretnék rávenni a közvetítésre - írja a nagytestvérünk, a HWSW.

Újabb közösségi videojáték-közvetítő platform, a Caffeine indulását jelentették be az Apple korábbi mérnökei - a szolgáltatás egyébként már megy egy ideje, de a tervek és egy 46 millió dolláros kockázati tőkés befektetői kör nyilvánosságra hozatalára csak most került sor. A megoldás nem kisebb céllal indult, minthogy a nagyvállalatok streamingóriásai, az Amazon-féle Twitch, a YouTube Gaming vagy éppen a microsoftos Mixer és a twitteres Periscope versenytársa legyen. Ezek ellen viszont csak igazán új és egyedi funkciókkal lehet szembe menni, amit az Apple-nél edződött szakemberek igyekeztek is beépíteni az új szolgáltatásba.


A társalapítók közül Ben Keighran eredetileg a Chomp alkalmazáskereső motor kitalálója volt, melyet 2012-ben az Apple felvásárolt és ez képezte az alapját az App Store újratervezésének. Később Keighran az Apple TV terméktervezőjeként dolgozott, majd 2016-ban távozott a cégtől. A másik alapító pedig Sam Roberts, aki az Apple UX-tervezőjeként hat évig különböző fotós-, videós- és TV-s termékek megvalósításában működött közre, majd a Caffeine létrehozása miatt hagyta el a vállalatot. A csapat részeként Anna Sweet - a Valve és az Oculus korábbi igazgatósági tagja - jelenleg a tartalomért és a stratégiáért felel, de érkezett még fejlesztő a Netflixtől, Amazontól, Oracle-től is.

Kíváncsi vagy, mit tud a Caffeine? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...