Mérföldkőhöz érkezett a Sniper: Ghost Warrior 3

  • Írta: Shifty
  • 2018. február 17.
  • Biznisz
Link másolása
Nem indult zökkenőmentesen a Sniper: Ghost Warrior 3 tavaly áprilisban kezdődő karrierje, de úgy tűnik, végül a kasszáknál azért sikeres lesz a játék, hiszen az eladások átlépték a bűvös egymilliós számot.

A CI Games nem titkoltan azzal a céllal vágott anno bele a Sniper: Ghost Warrior 3 fejlesztésébe, hogy végre jegyet váltson a nagyligás játékok között. A fejlesztés ambíciói és annak büdzséje is ehhez a vízióhoz lett szabva, de végül beletört a bicskája a stúdiónak. Az áprilisi premierkor ugyanis a beharangozott multiplayer módot végül nem kapták meg a rajongók, csak a megjelenés után, kilenc hónappal később.

Ehhez képest az eladások mégis jól alakultak, minden platformot figyelembe véve ugyanis több mint egymillió eladott példánynál tart a harmadik rész, ami még úgyis figyelemreméltó teljesítmény, hogy ebben benne vannak a lemezes és digitális eladások is. Ez egyébként azt is eredményezte, hogy a CI Games sikeres évet zárhatott tavaly, hiszen 24 millió eurós összbevételt könyvelhettek el, ami egy ekkora stúdió számára jó eredménynek számít.

Azonban hiába volt 2017 sikeres a CI Gamesnek, Marek Tyminski, a csapat CEO-ja azt is bejelentette, hogy létszám-leépítéssel kellett faragni a további költségeken, így a belső stúdió jelenleg alig 30 főt számlál. Tyminski nem indokolta meg a vezetőség döntését, de szavaiból úgy tűnik, a Sniper: Ghost Warrior 3 nagyra hízott fejlesztése és az elszabadult költségek miatt kellett megválniuk néhány korábbi munkatárstól. Mint mondta, komoly lecke volt számukra a játék fejlesztési időszaka. A döntés azonban nem veszélyezteti a következő, egyelőre cím nélküli taktikai lövölde fejlesztését, hiszen rengeteg külsős céggel állnak kapcsolatban.

Tyminski a Lords of the Fallen folytatásáról is adott egy aprócska információt, miszerint nagyon nagy az érdeklődés a játék iránt, jelenleg is tárgyalnak több stúdióval, így a következő hónapokban kiderülhet, kivel is készítik majd a második részt.

6.
6.
medson
Szegények, ha tudnák milyen hírhedt a nevük ide haza :D
5.
5.
Rakottkrumpli
"ACI Games nem titkoltan azzal a céllal vágott anno bele a Sniper: Ghost Warrior 3 fejlesztésébe, hogy végre jegyet váltson a nagyligás játékok között"

Igazából már az első rész fejlesztésébe is azért vágtak bele, csak kicsit megszaladt... :D
4.
4.
crytek
Szép! Steamen 200k sincs....
3.
3.
CJgabor
Ha beírjátok Google-be, hogy CI Games, ezt dobja ki...
https://imgur.com/HeWZggi

Nagy hatással volt freddyD a magyar internetre. :D
2.
2.
jolvokq
1.
1.
mestermagyar
Hát emberek, komolyan mondom közeleg az apokalipszis!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...