Cyberpunk 2077 - komolyan tervez vele a CD Projekt

  • Írta: Shifty
  • 2018. február 28.
  • Hír
Link másolása
A Pareto Securities Gaming Seminar rendezvényen tartott előadást a CD Projekt RED vezére, Adam Kicinski, aki elárulta, a The Witcher-sorozatnál is ambiciózusabb lesz a Cyberpunk 2077.

Évek óta készül, de a CD Projekt RED tisztában van vele, hogy a Cyberpunk 2077 lehet a The Witcher-sorozat utáni következő nagy dobásuk. Adam Kicinski, a lengyel stúdió vezetője a  Pareto Securities Gaming Seminar rendezvényen tartott előadásán el is árulta, hogy a sci-fi szerepjáték lesz a csapat ú jThe Witcher 3-a, ami minden téren ambiciózusabb lesz, mint Geralt kalandja.

Kicinski szerint egy olyan sci-fi univerzumon dolgoznak, ami nemcsak azoknak a játékosoknak lesz vonzó, akik rajonganak a szerepjátékokért. Ennek ellenére a Cyberpunk 2077 egy igazi RPG lesz, akár a The Witcher-sorozat darabjai, azaz most is a felnőtt közönséget célozzák meg, és ennek megfelelően egy nagyon részletes, hatalmas, nyílt világon dolgoznak, teljesen szabad játékmenettel.

Az előadás során szóba került a The Witcher negyedik része is. Elmondása szerint nem készíthetnek negyedik részt, mert a sorozat mindig is trilógiának készült. Természetesen sosem lehet teljes magabiztossággal kijelenteni, hogy nem lesz új, a The Witcher-univerzumban játszódó játék, de egyelőre a Gwent és a Cyberpunk 2077 élvez prioritást.

33.
33.
Rezsidémon
Ezek a rohadt lengyel fejlesztők nem gondolnak azokra a magyar emberekre, akik sajat anyanyelvükön akarják elvezni a játékukat! Nem gondolnak azokra, akik ugyan használják a netet egész nap meg játszanak, de valahogy azt a szemét angolt mégse tudták megtanulni. Nem lustaság miatt, hanem mert sok mas dolguk volt! Hát nem igaz, hogy még azt a pár nap vagy hét munkát is sajnálják ezektől a nyomorult magyar játékosoktól, nincsen ezeknek szíve. Pedig ez járna, hát a kommentelők jobban tudják ezt!

LOL
30.
30.
hedzsooo
Ez a sok duma a semmiről remélem azt is jelenti, h vmi már csak van a tarsolyukban és mi is láthatunk belőle vmit még az idén. ;) Talán már az E3-on is esetleg???! Az király lenne mondjuk. :-)
22.
22.
frankdelgado
#15: Valami papirom nekem is van angolbol, németből valahol...de azt mondom inkàbb magyarul jàtszanàm. A kus angolb@zi sznob gyerekekkel meg nincs mit tenni...a kedvencem az h a "forditàssal elveszik a mondanivaló" egy videojàtéknàl? :)
21.
21.
frankdelgado
#12: A hozzàszólàst a xxxxx nyelviskola tàmogatta.
18.
18.
Shifty
16.
16.
Shannaro
#15: Nem feltétlenül van összefüggés az anyanyelv és a kikapcsolódás között. Nekem teljesen mindegy, hogy magyar vagy angol (ráadásul én magamról is azt vallom, hogy alap nyelvtudásom van). Semmivel sem ad többet hozzá a magyar nyelv, sőt. A lokalizációt nem az csinálja, aki megírta a forgatókönyvet/párbeszédeket. Ezért valószínű, hogy az eredeti nyelv jobban át tudja adni az író gondolatait, mint az a verzió, amit úgy fordítottak.
15.
15.
manderel
#12: Nem feltétlenül van összefüggés aközött hogy valaki nem tud angolul, és hogy magyar feliratot szeretne. Nekem speciel van egy közepes angoltudásom, elbeszélgetek ha kell, és még nem volt olyan angolnyelvű játék ami kifogott volna rajtam. De én is örülnék a magyar feliratnak, mert a játék számomra kikapcsolódás, kikapcsolódni pedig az anyanyelvemen szeretnék, sokkal jobb úgy.
14.
14.
Gykrizsi
#12: Amúgy szerintem mindig ezt a piac dolgot hozzák fel a cégek is, amikor egy feliratozás a legegyszerűbb és olcsóbb dolog a világon. Amikor egy 600-700 oldalas könyvet lefordítanak, sokszor előre tudni lehet, hogy max pár százan veszik meg, addig ezt egy játéknál akkora nagy kunsztnak tartják, amikor sokszoros eladásokról beszélünk. Amúgy is a legtöbb játék szerintem igen rövidke szövegtartalommal bír, 10 1-2 játék van, aminél komolyabb munka lenne, de ha egy W3, ahol pont rengeteg szöveg van, megteheti egy "szegényebb" cég, akkor EA, Ubi (bár ők még szószó megteszik), stb bőven megengedhetné. Ha a filmek nagy részénél még a szinkron is alap, akkor 2018-ban egy felirat elvárható lenne. Másrészről meg pl. cseh, lengyel nyelv is pl. elég gyakori a játékokban, és azért az sem egy világnyelv (még ha sok a rokonnyelv, akkor sem ugyan azok).
Azt sem értem mit értesz alap nyelvtudás alatt, szerintem egy alap tudással egy W3, vagy hasonló játékot pont nem fogsz élvezhetően érteni szerintem.
9.
9.
Macifasz
Ha van olyan studió aminek minden merész kijelentését elhiszem és vakon megbízom bennük, akkor az pont a CD Project RED (a Naughty Dog a másik). :-) Jól hangoznak ezek a tervek, és a játék mellett tuti befizetek majd a regényekre és a képregényekre is.
6.
6.
Shannaro
#5: Kis betűvel kezdeni a mondatot sem éppen szemet gyönyörködtető...
5.
5.
szinkron
#3: Lehet, hogy hibázok, de nem írok újságot. Ráadásul így ragozni nem hiba, hanem bűn.
4.
4.
Hab
#2: Ha megtanulnál angolul te is lehetnél :)
3.
3.
Zozzancs
#1: Köszönjük miszter sosem hibázok
2.
2.
frankdelgado
Magyar felirattal még ambiciózusabb lenne...
1.
1.
szinkron
Elmondása szerint nem készíthetnek negyedik részet, mert a sorozat mindig is trilógiának készült.

Részet? gyerekek! honnét szeditek a cikkíróitokat?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...