HWSW: "Az UWP egy katasztrófa"

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 1.
  • Hír
Link másolása
Lázadoznak a vásárlók minden fórumon, nem működik az Age of Empires újra kiadott verziója. Hiába a sokéves reszelgetés, a Microsoft Store és az UWP alkalmazásplatform még mindig képtelen kezelni egy új játék rajtját.

Újabb komoly pofonba szaladt bele a Microsoft az Age of Empires (első részének) újrakiadásával. A Definitive Edition pár napja jelent meg a cég szoftverboltjában, de a modernizált, UWP-s csomagolással ellátott játék minőségével rengeteg probléma van - felmerül a kérdés, hogy hogyan kerülhetett élesbe ilyen állapotban a szoftver.

A bolt felületén és egyéb fórumokon olvasható visszajelzések szerint a játék letöltés után el sem indul, vagy bizonyos ponton összeomlik és a felhasználót kidobja az asztalra. A játék a hazai boltban jelenleg 23 értékeléssel bír, ezek 31 százaléka a legalacsonyabb, egycsillagos értékelést adta. Az írásos visszajelzések alapján már a játék elindítása is problémába ütközik, van, akinek legalább a menü bejön, másnak már eddig a képernyőig sem sikerül eljutni. A frusztrációt fokozza, hogy a játék semmilyen hibaüzenettel nem informálja a vásárlót, jöhet a hosszas procedúra a hibakeresésre - valakinek a Comodo antivírus letiltása segített egyébként. A nemzetközi megítélés sokkal rosszabb, az amerikai boltban a játék két csillag körül jár, a visszajelzések pedig meglehetősen dühösek.

Ha érdekel, hogy mit reagáltak a panaszokra a fejlesztők, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

10.
10.
crytek
Nesze neked nagy M$... MERT balfaszok vagyunk és nem kell a min 50x több bevétel a steamből. Pusztuljanak
9.
9.
LexerTheFirst
Csak én érzem egy gyökérnek magam amikor a HWSW-t olvasom? Mármint olyan informarika szakkifejezések vannak benne amiket totál nem vágok, pedig imádom a műszaki cuccokat és igyekszem folyamatosan fejleszteni a tudásomat.. valahogy nem vágom, ezekkel a szakkifejezésekkel pont a potenciális olvasók egy nagy részét lehetetlenítik el a cikk mondanivalójának egy részétől.
7.
7.
manderel
Nekem is az útkereséssel van bajom, mef szerintem a mentési rendszer van nagyon elbaltázva. De egyébként szépen fut.
6.
6.
hege
Csak nekem nincs semmi baj a játékkal? Mondjuk az útkeresés még mindig botrányos, de ettől eltekintve semmi probléma.
4.
4.
mestermagyar
Harácsharács. Még csak a windows store platform népszerűvé válását sem várták meg a minőség csökkentésével.
3.
3.
Ooorky
#2: Az egész játék egy összefércelt valami. Ősrégi Genie motort próbálták felhúzni modern szintre, amivel elszabadult az erőforrásigénye (ajánlott 16GB ram...), de olyan apróságokra már nem gondoltak, mint a már 1997-ben is szánalmasan szar útkereső algoritmus lecserélése...
2.
2.
markoci555
windows 10 futtat 2000 előtti játékokat a kompatibilitásos beállításokkal, pl win98-ast játszottam legutóbb és probléma nélkül ment, most meg egy újonnan kiadott játék el sem indul :D vicc az egész
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...