Filmes híreket mondunk

  • Írta: Shifty
  • 2018. március 17.
  • Cooltúra
Link másolása
Úgy fest, megvan, ki rendezi a huszonötödik Bond-filmet, egy vagyonba kerül majd az Amazon-féle Gyűrűk Ura-sorozat, a DC és a Warner belekezd egy Új Istenek-mozifilmbe, és a Ready Player One is kapott egy új előzetest.

Danny Boyle rendezi a 25. Bond-filmet?

Nagyon úgy néz ki, hogy az MGM végre megtalálta a 25. Bond-film rendezőjét. Legalábbis Danny Boyle Metro New Yorknak adott interjújában olyan célozgatásokat tett, ami alapján arra lehet következtetni, hogyha a jól alakulnak a következő hetek, akkor egyezség születik a rendező és a stúdió között.

Boyle elmondása szerint ugyanis gőzerővel dolgozik a film forgatókönyvén, amit visszatérő írótársával, John Hodge-dzsal készítenek. Jelenleg egy Richard Curtis-féle írást visz majd filmre, aminek a forgatása hat-hét hét múlva kezdődik, így ha az MGM-nek is tetszenek Boyle és Hodge ötletei, akkor az év végén elkezdhetik a 25. Bond-film munkálatait is.

Az MGM nem akarta kommentálni a híreket, de ahogy arra a Variety is rámutatott, a stúdió már a 2012-es Skyfall és a 2015-ös Spectre rendezését is szívesen bízta volna a Trainspotting, A part és a Trance rendezőjére. 

A legutóbbi két részt egyébként Sam Mendes dirigálta. A Skyfall 1,1 milliárdos globális bevételnél állt meg, míg a Specre "csak" 880,7 millió dollárt termelt, de ennek ellenére a rendező úgy döntött, nem szeretne több 007-es filmet készíteni.

Újabb előzetest kapott a Ready Player One

Pár nap múlva itthon is mozikba kerül az Ernest Cline regénye alapján készült Ready Player One, amit Steven Spielberg rendezett. Ha hinni lehet az eddigi reakcióknak, akkor a mozgóképes változat remekül ragadta meg a regény esszenciáját, és nem csak a popkulturális utalások, hanem a szórakoztatófaktor és a látvány is a helyén lesz.

A Ready Player One március 29-én mutatkozik be a hazai mozikban.

Elképesztően drága lesz az Amazon-féle Gyűrűk Ura-sorozat

A Reuters részletes cikkelt közölt arról, hogy az Amazon hogyan is számolja ki, mennyire térülnek meg a számára egy, a saját Prime szolgáltatásán keresztül bemutatott, házon belül készített filmjének vagy sorozatának a költségei. Az érdekes matematika alapján számolt adatoknál azonban sokkal érdekesebb, hogy a Reuters birtokába jutott dokumentumok szerint a nemrég bejelentett Gyűrűk Ura-sorozat egészen elképesztően drága lesz.

Ha hinni lehet a számoknak, akkor csak a jogok 250 millió dollárba kerültek, míg további 250 millió dollárt szán az Amazon a munkálatokra és a marketingre, vagyis 500 millió dollárba kerülhet majd a sorozat.  Ha nem számoljuk az inflációt, akkor a Peter Jackson rendezte eredeti trilógia 281 millió dollárba került.

Új Istenek-filmet készít a DC és a Warner

Hiába szerepelt le Ava DuVernay nagyköltségvetésű meséje, az Időcsavar, a Warner Bros. és a DC Comics valamiért mégis lehetőséget látott a rendezőnőben, így hivatalosan is megerősítették, hogy a hölgy rendezi az 1971-ben bemutatkozó Új Istenek adaptációját. A Deadline úgy tudja, az Új Genezis és az Apokolipsz bolygón élő istenek közötti összetűzésekről szóló regények alapján készülő feldolgozás teljesen független lesz a DCEU fő cselekményétől, amivel tökéletesen beleillik majd a stúdió nemrég megerősített terveibe.

Egyébként innen származik Darkseid is, akire tettek már korábban is utalást, így nem kizárt, hogy az univerzum építésében később aktívan kiveszik majd a részüket az istenek is.

16.
16.
bitbandita
#5: Nem a Szilmarilokat dolgozzák föl. Annyit lehet biztosan tudni, hogy a Gyűrű szövetsége előtt fog játszódni, és egy teljesen új történet lesz.
15.
15.
bitbandita
#9: Szó nincs remakeről.
14.
14.
hadzsime
#13: A Youtube-on fent van magyarul hangoskönyvben is.
13.
13.
RangerFox
#2: Elég jókat írnak róla, elolvasom köszi szépen az ajánlást.
12.
12.
Stack
#9: Szerintem is csak a címben hivatkoznak a gyűrűk urára. A story más eseményeket fog feldolgozni.
Mert ha az lenne a címben, hogy az új középfölde sorozat kevesebbeknek esne le miről van szó
10.
10.
pkflavio
#1: Olvasd el a könyvet, gamereknek kötelező darab. Szerintem a film nagyban elnfog térni a könyvtől.
9.
9.
Necreon
Nem tetszik hogy bántják a Gyűrűk Urát. A Star Wars-t sem remake-elik, hanem az univerzumát dolgozzák fel, viszik tovább. Tolkien világában és írott történelmében azt hiszem erre volna bőven lehetőség, függetlenül a lefektetett filmtrilógia színészeitől, más korban, annyi alapanyag hogy fel se tudják dolgozni. Miért kell remake-elni?

Egy Húrin gyermekeit például nagyon megnéznék, könyvben igen szerettem, és a végén a nagy reveal olyan zárás lehetne egy jó rendező keze alatt hogy hátralévő életében elvinné a karrierjét.
8.
8.
Shannaro
#5: Én eddig úgy tudtam, eredeti történet lesz.
7.
7.
Extol
Az a helyzet, hogy az animációs munkák sok embert igényelnek, jó hogy drága mulatság, mindaddig míg elég fejlett nem lesz a mesterséges intelligencia efféle munkavégzésre.
6.
6.
#5: Így most már érdekesebben is hangzik. A Szilmarilok jobban is érdekel.
5.
5.
Ooorky
#4: Én legutóbb azt olvastam a Szilmarilok-at dolgozzák fel, csak egyszerűbb Gyűrűk Ura sorozatként hivatkozni rá...
4.
4.
500 millió dolláros sorozat???
No, bár nem vagyok híve annak, hogy a Gyűrűk Urát piszkálgatják, tuti ránézek.
2.
2.
Stack
#1: Olvasd el a könyvet!
Akkor biztos megváltozik a véleményed ;)
1.
1.
RangerFox
Csak én tartom undorítóan felszínes és sablonos dolognak már az alapötletét is a readyplayer1-nak?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...