GDC 2018: Világszerte kapható lesz a Vive Focus

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 21.
  • Hardver
Link másolása
Habár az eredeti tervek szerint csak Kínában került volna boltokba, most már globális premierre készülődik a HTC, és a világon mindenhol kapható lesz a HTC Vive Focus. A VR-szemüveghez még PC sem szükséges.

A HTC Vive Focust még tavaly novemberben mutatta be a tajvani gyártó. A VR-szemüveg érdekessége, hogy PC és külső bázisállomások sem szükségesek a használatához, és bár egy 2880x1600 pixel felbontású AMOLED-kijelző dolgozik benne, azt egy Qualcomm Snapdragon 835 processzor hajtja meg (egy feltöltéssel durván három órán át), így teljesítményben elmarad a nagytestvérektől.

Habár a HTC eredetileg csak a kínai piacra szánta az eszközt, a Game Developers Conference apropóján bejelentette, hogy a világon mindenütt boltokba kerül végül - a fejlesztői készleteket már el is kezdték szállítani belőle. A hivatalos árcédula még nem látott napvilágot, de a kínai árazásból kiindulva 630-680 dollárba kerülhet a kicsike - így épp beékelődik a mezei Vive és a méregdrága Vive Pro közé.

7.
7.
kergabi83
#6: Írnak majd hozzá! A 3 millió Vr mellé mèg külön! :D
6.
6.
Grabowsky30+
Mit lehet ezzel csinálni? Vr-os mobil alkalmazásokat nézegetni? Miért jó az nekem, hogy nem kell hozzá telefon, mikor van telefonom vagy számítógép amin esetleg normálisabb programok és játékok is futhatnak? Komolyan nem értem ennek a készüléknek a létjogosultságát!
5.
5.
ollie92
Várjunk csak, nem ezt akarták 200 dodóért adni ?
3.
3.
PaprikaJancsi
Eddig nekem ez látszik a legéletképesebbnek. Főleg, hogy nem kell hozzá semmi.
2.
2.
blountex
#1: Hogyne lenne elgondolkodtató.... csak nem ezt kell nézni hanem hogy hasonló tudásban mi a legkedvezőbb és a WMR headsetek verhetetlenek árban úgy hogy kontroller is jár hozzájuk felbontásilag se marad el és 1 vezeték lóg ki az egészből. Ami nagyobb ugrás lesz az a Pimax 5K és 8K, de ahhoz már egy rohadt erős gép kell gtx1080 legalább.
1.
1.
Yanez
Ennyi pénzből már használtan lehet venni egy PS4, XO és egy Switchet. Mármint mindhármat! Elgondolkodtató, nem? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...