Street Fighter - a bunyó társasjátékként folytatódik

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy teljesen új, hivatalos Street Fighter-társasjáték érkezik, ami első ránézésre sokkalta ígéretesebbnek tűnik, mint ahogyan képzelnénk; előrefestett, részletes minifigurák, hatalmas táblák és „rombolható” környezet várható.

A társasjátékok és a Street Fighter elkötelezett rajongói számára szolgálhat örömhírként a Kickstarter egyik legújabb projektje, a Street Fighter: The Miniatures Game.

A projekt azontúl, hogy egy minden részletében aprólékosan kidolgozott mesterművet ígér, a játékszabályokból eredő sajátosságai és összetettsége miatt is joggal keltheti fel sokak figyelmét. A játékmenet egyszerre épül dobókockákra és kártyákra, a hatalmas méretű táblákon pedig megsemmisíthető tereptárgyak is helyet kapnak a karakterek minifigurái mellett. A rendkívül érdekes alkotás specialitása, hogy a klasszikus 1v1-es felállás mellett akár 3 játékos is összefoghat, hogy egy erősebb boss uralkodását törjék meg. A kártyák és kockák megalkotása során pedig elsődleges szempont volt, hogy képesek legyenek egyaránt kiszolgálni mindkét játékmód igényeit.

A pályák tervezésében a Street Fighter 2 volt az iránymutató, melynek köszönhetően a videojátékból ismert területeken állíthatjuk majd fel figuráinkat. Az érdeklődők számára a Street Fighter: The Miniatures Game-ről a Kickstarteren lehet részletesebben olvasni, és ugyanitt lehet támogatni is a projektet. Sokat elárul a kezdeményezés népszerűségéről, hogy a kitűzött 400 ezer dolláros célt már most elérték, pedig a gyűjtés végéig még több mint 29 nap volt hátra.  

Érdekesség gyanánt pedig érdemes megemlíteni, hogy a játékon dolgozott többek közt a népszerű youtuber, Angry Joe is, aki az alábbi videóban mutatta be a játék részleteit:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...