Egy ideig még biztosan várni kell a PlayStation 5-re

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 11.
  • Biznisz
Bár még csak ötödik éve van piacon a PlayStation 4, a SemiAccurate szerint már idén megérkezhet a következő generációs konzol. Ezzel szemben a Kotaku és Michael Pachter elemző arról ír, hogy 2020 lehet a reális időpont.

Az elmúlt napokban többször is arról lehetett olvasni, hogy akadnak olyanok, akik szerint már idén boltokba küldi a Sony a következő generációs PlayStationt. Erre később az ismert elemző, Michael Pachter is reagált, aki már kicsit árnyalta az információkat, szerinte ugyanis már annak is nagyon kicsi az esélye, hogy jövőre megjelenjen a PlayStation 5 - ő úgy véli, inkább a 2020-as dátum lehet a reális cél.

A Kotaku újságírója úgy döntött, utánajár a kérdésnek, és ha már bennfentes körökben mozog, megkérdez néhány fejlesztőt, hogy mire is lehet majd számítani. Jason Schreier azzal kezdte beszámolóját, hogy rámutast, az Xbox One nyolc évvel később követte az Xbox 360-at, míg a PlayStation 3 hétéves ciklus után ment formálisan nyugdíjba. Ehhez képest a PlayStation 4 még csak most lesz ötödik éve a piacon, míg a köztes, erősebb kiadások, a PlayStation 4 Pro egy éve, az Xbox One X pedig nagyjából fél éve vásárolható meg. Már önmagában ez is előrevetíti, hogy a Sony biztosan nem fogja elkapkodni a generációváltást. Ezt olyan szakemberek is megerősítették, akik közel állnak a Sonyhoz, illetve a PlayStationhöz. Szerintük sem idén, sem jövőre nem fogjuk megkapni a PlayStation következő generációját.

A források azonban leszögezték, a Sony stratégiáját több minden befolyásolja, így nincs rá garancia, hogy a helyzet nem változik meg. Egyrészt a piac alakulását maximálisan befolyásolják a jövőben elérhető hardverek és azok képességei, továbbá a konkurencia, köztük a Microsoft lépése is változást hozhat a mostani tervekbe, hiszen ha a redmondiak előbb rukkolnak elő valamivel, akkor arra a Sonynak is reagálnia kellene.

Ez azonban jelenleg csak feltételezés, így nem meglepő, hogy más szakemberek is arról tájékoztatták a Kotaku emberét, hogy fogalmuk sincs arról, hogy létezne valamilyen vadonatúj PlayStation. Mint mondták, a Sony belsős stúdióinak a többsége egészen 2019-ig be van táblázva, ráadásul, ha tényleg idén vagy akár jövőre jelenne meg az új konzol, akkor a fejlesztői környezet, a devkitek és a szoftverek is a stúdiók rendelkezésére állna már.

Így a Kotaku is arra jutott, hogy jelenleg a 2020-as premier tűnik a lehető legkorábbi debütálási évnek.

25.
spikee576
2020ig neis jojjon a pro tokeletes egy jo4ks tvvel bamulatos latvanyt nyujt foleg,hogy jonnek a jobbnal-jobb jatekok gow,detroit,lous2.
23.
Ooorky
#12: Nyugi, csak egy iszonyat béna troll, nem kell bekapni a csalit és eltűnik.
22.
Yanez
#21: Én lassan már 1-2 évtizeddel vagyok lemaradva. Szóval jöjjön csak a PS5 2033-ban. :)
21.
patka21991
Még annyi játékkal kell játszanom... 1-2 évvel le vagyok maradva, szóval ne siessen a ps5.
20.
Dem Lac
#19: Simán van ezekben a gépekben még 3-4 év és ha bejelentik az még csak a bejelentés lesz...
19.
Dem Lac
18.
Norbiii
Fel sem merül bennem, hogy 2020 előtt jönne. Ps4 Pro, az új Xbox, ezek azért friss konzolok, nem azért adták ki ezeket, hogy utána egyből jöjjön a Ps5 és egy új Box. Ps5 szerintem MINIMUM 2020, de simán benne van, hogy 2022...
14.
Perseus84
#12: Nem gaz neki mert max 15 eves lehet a kommentjeibol kifolyolag. Nekem a multkor olyat irt h inkabb nem is kommentelem de sajnos nem veszi eszre magat ugyh hiaba szol neki valaki. Ezt a forumot mar amugy is a tizenevesek uraljak nem erdemes ragni magad ezen
11.
tsulok
#4: 5-6 év szokott lenni általában, ettől még szeritem 20 a valószínűbb.

E3 után már lehet majd sejteni, mi lesz:
-Ha LoU 2, Death Stranding, Ghost of Tsushima 2019-ben jön, akkor a PS5 is (1-2 ezek közül PS5 megjelenésével együtt jön ki)
-Az a valószínűbb, hogy LoU 2 és Death Stranding csak 20 ban jön (meg akkor jöhetne még az új Gran Turismo). Jövőre meg Ghost of Tsushima meg talán Bloodborne 2.
7.
LexerTheFirst
#3: Rendben, ha gondolod :-)
6.
Oldman
Manapsàg nem kimondottan az èsszerűsèg, inkàbb a piaci ( konkurens ) viszonyok hatàrozzàk meg az üzletmenetet. Egyèbkènt szerintem nem erősebb konzolokra volna szüksèg, hanem professzionàlisan elkèszìtett, jòl ès gördülèkenyen futò jàtèkokra. Szerencsère az utòbbi időben ezekre sem lehet panaszunk. Èn 2019-vègère valòszìnűsìtem a PS 5 megjelenèsèt.
5.
Duken
Rá is érnek. Eddig is jó játékok jöttek de most úgy megindultak mint öregapám a traktorral, életveszélyes az öreg.
4.
Neo1989
Aki konzolos az tudja h a genek 7-8 évente váltják egymást tehát a 20 az tényleg reális. Ez persze nem zárja ki azt h nem fogják teaserelni már 19.-ben. De az idei még teljesen 8. genes év lesz.
3.
#1: Ugyan már. Ez a cikk nem tartalmaz olyan infót, amit eddig ne tudtunk volna (ugyanakkor nem garantál semmit), és én is tisztában voltam vele, mire fogadok. Maradjon csak. :)
2.
felegyi
Ez totál egyértelmű hogy 20 előtt biztos nem jön... de nem is szükséges, egy Pro 4k TV-n több mint kielégítő élményt nyújt, és még ez sincs minden háztartásban!
1.
LexerTheFirst
Gatyamadzag.. :-( Szerintem hagyjuk a fogadást, mert ez így elég unfair, és úriember nem fogad biztosra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...