Elbukta a Bajnokok Ligája-licencet a PES

  • Írta: fojesz
  • 2018. április 19.
  • Gyászhír
Link másolása
Véget ért az UEFA és a Konami tíz éve kötött, időközben megújított megállapodása, amelynek keretében kizárólag a japánok használhatták fel videojátékokhoz a Bajnokok Ligája-licencet.

Az idei Bajnokok Ligája-döntővel véget ér az UEFA és a Konami tíz éve kötött megállapodása, amely értelmében a videojátékos cégek közül kizárólag a japánok rendelkezhettek a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az UEFA-szuperkupa jogai felett. Először a 2008-ban megjelent Pro Evolution Soccer 2009-ben játszhattunk BL-meccseket, az UEFA többi tornájához később szerezte meg a jogokat a kiadó.

Aki kicsit is képben van focijáték-fronton, tudja, hogy nagy érvágás ez a Konaminak. A Pro Evolution Soccer-sorozat óriási lemaradásban van a rivális FIFA-hoz képest licencek terén, a Bajnokok Ligája jogai számítottak a legfontosabb ütőkártyának a kezében ezen a téren. Hogy mi volt a szakítás oka, és hogy mihez kezd ezután az UEFA és a Konami, azt nem tudni, de megjegyezték a bejelentéskor, hogy igyekeznek feltérképezni a további együttműködés lehetőségeit.

10.
10.
Tessék pontosabban utánajárni a híreknek, ne csak szolgamód, középfokú nyelvtudással fordítgassátok más oldalak cikkeit!

A szerződést a Konami mondta fel, új utakra térnek, a kiadó döntése volt, hogy nem hosszabbítanak!
9.
9.
Norbiii
Eszméletlen jó lett az idei Pes, jobban visszaadja az igazi focis hangulatot, mint a Fifa, viszont a Fifa árkádosabb, úgymond játszhatóbb, mint a Pes...Ha a Fifa megszerzi a BL licenceket, akkor az a Pes-nek egy nagy gyomros lesz, így is nagy már a hátránya, ami sajnálatos, mert nagyon jó fociszimulátor a Pes.

Pesben nagyon élvezetesek a BL meccsek, kíváncsi lennék arra, hogy milyen lenne a Fifában, remélem lesz ÉRDEMLEGES javulás a játékmenetben.
6.
6.
Sir Galád
5.
5.
salaxx
"hogy mi volt a szakítás oka,... nem tudjuk"... Nagy misztérium... Lejárt egy határozott idejű szerződés
1.
1.
Yanez
Online Fifa bajnokok ligája coming... oh yeah!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...