Komoly anyagi háttérrel startol a Fortnite Kínában

  • Írta: szlav
  • 2018. április 24.
  • Biznisz
Link másolása
Több mint 15 millió dollárt fektet a Tencent a battle royale-játék kínai debütálásába. A pénz felét tartalomgyártásra és a streamerek támogatására, a másik felét pedig az eSport-infrastruktúra kialakítására költenék majd.

Ma már egyszer szóba került a Tencent a Red Alert Online kapcsán, de úgy tűnik, hogy van még mit mesélni a cégről. A vállalat egy sajtókonferencián jelentette be, hogy ezennel Kínában is játszhatóvá vált a Fortnite, ezzel egy hatalmas új közösséget nyitva meg az Epic Games battle royale-játéka előtt. A kiadó azonban nem csak ül a babérjain, ugyanis 100 millió jüan (nagyjából 15,8 millió dollár) kezdőbefektetéssel segíti meg a játékot a keleti országban.

Ezt a jelentős összeget viszont nem csupán a játék fejlesztésére költik majd. A nyugati sikereknek hála Kínában is komoly prioritást élvez az, hogy minél széleskörűbben lehessen a játékot videóra venni, illetve streamelni - kéz kezet mos alapon tehát a pénz egy része az ottani tartalomgyártókhoz kerül majd.

Egyre nagyobb teret hódít az eSport is a battle royale műfajban, a Tencent pedig nem akar le maradni erről a lehetőségről sem. Az említett tőke másik fele tehát ezt a vonalat hivatott támogatni. 

Nem hiába a Tencent a világ legnagyobb videojátékokkal foglalkozó vállalata, tudják, hogy hova kell a pénzt tenni. Amellett, hogy a kínai óriáscég birtokolja az Epic Games részvényeinek 40 százalékát, náluk vannak a keleti kiadói jogok a konkurens PlayerUnknown's Battlegroundshoz is, ezzel hozzáférést nyerve mindkét mézescsuporhoz.

25.
25.
Mortis
#22: köszönöm. az első mondatod teljesen igaz. csak ugye amíg a társadalmak jó része melós, műkörmös, és postás marad, addig a professzionális sportnak - en bloc az életvitelszerű 'szórakoztatásnak- is lesz közönsége, akik eltartják őket. az iparosodással szükségessé vált az ilyen bohócok megléte ahhoz, hogy az emberek el tudják terelni a figyelmüket a gyászos életükről - ez remélhetőleg az automatizáció és a mentális erőforrás növekedésével meg fog szűnni valamikor: de mi még sanszosan nem érjük meg.

azzal viszont nem értek egyet, hogy az egyéni jobbá válni akarás baj lenne - persze kell mellé az ész, ami folyamatosan két lábbal a földön tart és az tény, hogy a szórakoztatóiparbeli sztároknál ez ritkán van jelen -, de az egyéni fejlődés hajt előre minket, mint fajt. ennek elvétele pl. a kommunizmus egyik legnagyobb hibája.
22.
22.
sasncore
#19: Szerintem ez egy proli duma, sokkal többet tesz egy orvos, prof, kutató, mérnök, tanár stb. az emberiségért mint egy izzadt sportoló. Még is ezek az egoista, csak győzni vágyó emberek vannak kiállítva a degenerált társadalmunkban valódi példaképnek. Ugyan olyan semmirekellő senkik mint az olimpikonok. Sportnak munka mellett volt értelme.
21.
21.
LexerTheFirst
#20: Reménykedjünk! Öröm ilyen értelmes beszélgetést folytatni ezen az oldalon, Haslerfan nélkül :-)
20.
20.
mestermagyar
#19: A sport eredetileg amúgy mindenféle játékot jelentett, a számítógép előtti 18-20. század találmánya az hogy ez transzformálták a mai értelmére. Még az is lehet hogy devolválódik idővel. Sokkal nagyobb az univerzum mint azt az emberek 100-200 éve feltételezték.
19.
19.
LexerTheFirst
#15: Ebben teljes mértékben egyetértek veled! Viszont abban szerintem megegyezhetünk hogy ennek valami más név kell! Sürgősen! Mert jelenleg biztos nem tart ott hogy egy lapon lehessen emlegni a sportokkal és azok kiválóságaival
16.
16.
mestermagyar
#15: Az egy másik dolog hogy valszeg jutni fog 99 orosz random gamergyerek minden 1 igazán példaképnek alkalmas személy mellé. Nincs ez máshogy a fizikai sportokban sem. Példakép lenne-e mondjuk az aki egy nyertes zsákolásra passzolta oda a labdát Jordannek és talán többet tett a meccs megnyeréséért mint a sztár maga?
15.
15.
mestermagyar
#14: Ez egy eléggé komplikált kérdés.

Először is szinte semmelyik igazán népszerű esportot sem toltam még csak hobbi szintjén sem ezért ne vedd úgy hogy a válaszomban a CSGO-k meg a LOL-ok mívelőiről tudnék szólni bármit is. Én úgy vagyok vele, hogy sportnak és esportnak egyaránt megvannak az gagyi, és a komplikált vállfajai.

- Egyik sportágban csak futsz oszt csá. Esportban ez annak a megfelelője hogy pl. a gyors reakcióidő az egyetlen tényező.

- Másik sportágban csapatban taktikázol komplikált mintákat figyelsz és kiszámíthatatlanul kell alkalmazkodnod. Esportban ez annak a megfelelője hogy pl. harcolsz egy 60vs60-as meccset tiszti hierarchiával.

Lehet-e példaképed? Szerintem igenis lehetséges. Viszont nem elég hozzá hogy jó játékos legyen. Valszeg Michael Jordannak más is a helyén volt mint hogy mindig zsákolt. Valszeg láttad az arcát. Valszeg nézted az interjúit. Valszeg láttad vagy leírta/elmesélte/megmutatta a küzdelmét a csúcsra. Én ezt ugyanúgy el tudom képzelni esport esetében is. Ha nem egy 15 éves tini pattanásokkal és kb. nulla egyéni gondolattal. De biztos hogy aki példakép, annak van egy nagyon színvonalas média-jelenléte is.
14.
14.
LexerTheFirst
#13: Nem értesz. Neked tudna lenni egy eSportoló a példaképed?
13.
13.
mestermagyar
#12: Mire akartál ezzel kilyukadni? Még mindig 2 felesleges szar játékról beszélünk. Mi a tökömért jobb a narancsgolyó dobálás? Mert "fizikai"? Tudod az emberek a technológia miatt léptek az e-sport útjára. Mert sokkal inkább előtérbe kerül az agy a működésünk során. Mert sokkal jobban tudunk játékokat kreálni, kis befektetéssel, nagyobb tömegek számára.

Ez az esport utálat ugyanolyan nevetséges 30+-os tudatlan barmok által tarhált hülyeség mint a "dedós minecraftos" és a "nekem aztán sosem lesz szaros okostelóm".
12.
12.
LexerTheFirst
#11: Példakép rengeteg embernek! Nekem is nagyon sokáig Michael Jordan volt a példaképem és rengeteget kosaraztam, egész tűrhető voltam benne, csak aztán jött a balesetem és a bal kezem véglegesen megsérült, így a kosárlabdának lőttek. Nem tudom te hogy gondolod, de ha történetesen valakinek egy eSportoló lenne a példaképe, szerintem ott bajok lennének. Ugyanolyan mint a Youtuber istenítés, káros
11.
11.
mestermagyar
#10: És aki megnyer egy futóversenyt az mivel viszi előbbre az emberiséget?
10.
10.
LexerTheFirst
#8: De az ha valaki megnyer mondjuk egy CS:GO meccset az mivel viszi előbbre az emberiséget?
9.
9.
Chrysh
#8: Bár az orosz barátaink tesznek annak érdekében, hogy a sportgyőzelem és érmek érdekében a doppingdömpingtől sem riadnak vissza, az olimpia ennél sokkal többről szól. Arról, hogy a nemzetek megmérethetik egymást anélkül, hogy egymás belét tépnék ki egy istentudja milyen hadszíntéren, szurkolni és örülni képesek saját vagy mások sikeréért.

Az amit az eSportban és az azzal kapcsolatos játékok "mérgező" társadalmában lehet látni, az nekem cseppet sem tűnik ilyennek.
8.
8.
mestermagyar
#7: Végsősorban: Ha versenyszinten sportolsz, az már inkább munka, csak kidolgozod (értsd: edzed) a beled is. Ha versenyszinten esportolsz, akkor az tulajdonképpen már inkább munka, csak kidolgozod (értsd: kijátszod) a beled is.

Ha feljutsz egy cég vezetői pozíciójába, akkor nem tapsol egy nemzet. Ha feljutsz egy országos dobogóra, akkor sztár leszel. Az előbbi legalább annyi erőbefektetést igényel mint az utóbbi.
7.
7.
Chrysh
#6: Tudtommal azért játszol egy játékkal hogy szórakozz nem pedig edzés szinten.

Hát igen valahol itt lehetne bűnösnek beállítani az eSportot, mert pl. van olyan multis játék amit nem bírok haverral játszani, mert meg van áldva azzal, hogy ő márpedig versenyezni fog, kompetitív akar lenni és pénzt keresni és ezt már az elején el akarja kezdeni, miközben én csak szórakozni akarok egy jót (annak ellenére, hogy kifogok egy pár ütnivaló f*szparasztot).

Mellesleg én adok egy voksot a Flashjobra :D
6.
6.
LexerTheFirst
#3: Nem is sztereotípia, inkább az hogy a gombnyomás nem sport. Megértem hogy figyelni kell közben meg tizedmásodperc pontosan gombot nyomni de ez ne legyen már egy szintén azzal amikor valaki igyekszik kihozni a testéből a maxot! Ez olyan mint a sakk. Azt se kellett volna sporttá emelni, a horgászatot még megértem, mert egy harcsa tudja csavarni a botot, de ez az eSportnak a versengésen kívül nincs az ég világon semmi köze a sporthoz. Ennyi erővel ha a haverommal azt játszuk hogy ki tudja több ideig simogatni az egyszemű köpködő kobráját akkor az is sport.. mert hát edzeni kell hogy tovább bírd. A recska sport? Nem. Nem is próbálják meg annak beállítani, de aki nagyon hisz az eSportban, ezek általában a gaming tartalmat gyártó youtuberek, azok azt mondják hogy valaki edz miközben lever 3 vagy 4 billentyűt egyszerre! Az pedig hogy ezekkel az idézetekkel megpróbálják közelíteni egymáshoz a két khm.. műfajt, a testmozgást és a játékot, szerintem ez annyira cikim Tudtommal azért játszol egy játékkal hogy szórakozz (kivéve a Souls-osok :-D) nem pedig edzés szinten.

De akkor tényleg.. gyerekek, nyissunk recskabajnokságot, már csak ennek is kéne valami ügyes név, hogy sportnak hasson a szórakozás :-D



Golden Dickstick
Kuplungsimogatás
Flashjob

Nektek melyik tetszik?
5.
5.
B-Shaggy
Gyönyörűen szóltál. El lehet ismerni a tehetséget és a tapasztalatot különböző versenyekkel, de csak azért, mert ezeket a versenyek valakik úgy döntöttek, hogy E-Sportnak nevezik, még nem sportolók azok, akik játszanak, és nem is való olimpiára. Sok helyen már így is túllőttek a célon, pl LoL profiknak koreában elvileg nem lehet barátnője, mert elvenné az időt meg az eszüket a játéktól. Az meg, hogy a Hearthstone meg a Fortnite nagy ESport címek legyenek, vicc. Lehetne mindkettőből kisebb-nagyobb bajnokságokat csinálni, de az hogy valaki egy halom pénzt kapjon olyan játékokért, ahol a véletlennek hatalmas szerepe van, abszurd.
4.
4.
B-Shaggy
#2: Gyönyörűen szóltál. El lehet ismerni a tehetséget és a tapasztalatot különböző versenyekkel, de csak azért, mert ezeket a versenyek valakik úgy döntöttek, hogy E-Sportnak nevezik, még nem sportolók azok, akik játszanak, és nem is való olimpiára. Sok helyen már így is túllőttek a célon, pl LoL profiknak koreában elvileg nem lehet barátnője, mert elvenné az időt meg az eszüket a játéktól. Az meg, hogy a Hearthstone meg a Fortnite nagy ESport címek legyenek, vicc. Lehetne mindkettőből kisebb-nagyobb bajnokságokat csinálni, de az hogy valaki egy halom pénzt kapjon olyan játékokért, ahol a véletlennek hatalmas szerepe van, abszurd.
3.
3.
Chrysh
#2: Szerintem akkor nyílik ki a sztereotípiákon élezett bicska, amikor valaki meghallja azt a szót, hogy eSport. Mármint, hogy "sport".

Viccen kívül ki kéne próbálni azt, hogy adunk ennek a válfajnak valami másfajta megnevezést, hogy ne legyenek ebből semmiféle félreértések, mert az mérhetetlenül groteszk számomra, hogy például a kínai kosárlabdázókat két meccs között DOTA eSportolók motivációs beszédével ösztökélték a jobb sportteljesítményre a pályán (ld. DOTÁról készült dokumentumfilm).
2.
2.
LexerTheFirst
#1: Ami régen LANparty volt az ma már eSport. Lehet csak én vagyok túl konzervatív, de amikor valaki mozgatja 6-7 ujját azt ugyan kérem ne emeljük a sport szintjére.. képzeljük csak el ahogy az olimpiai képen felállnak az úszók, a vívók stb és melléjük a kövérkés, szemüveges, olykor pattanásos "eSportolók". Félre ne értsetek, nincs bajom sem a szemüvegesekkel, se a pattanásos emberekkel, se azokkal akik túlsúlyosak, csak érzékeltetni akartam a különbséget. Régen is voltak gaming versenyek, de nem igyekeztek feltúrni a sport szintjére.
1.
1.
markoci555
streamerek támogatásánál már leszakadt a pofám (miért nézi valaki ahogy más játszik? miért nem játszik ő maga?), de amikor az esporthoz értem, egyszerűen nem tudtam mihez kezdjek
ez komoly? ez esport?
nem mennék bele abba hogy merre halad az egész esport irány, valamiért igazi sportnak akarják tekinteni és olimpiai szintekre emelni a sima játékokat, de amikor ilyen battle royale már esportnak számít ott valaminek be kéne kattannia, hogy nincs rendjén
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...