Korai még temetni a SteamSpy-t

  • Írta: szlav
  • 2018. április 29.
  • Biznisz
Link másolása
Valószínűleg sosem lesz olyan pontos a Valve platformján futtatott játékokat figyelő oldal, mint régen, a projektet vezető Sergely Galyonkin azonban pozitív hangvétellel nyilatkozott a SteamSpy jövőjével kapcsolatosan.

Pár hete már beszámoltunk arról, hogy a Valve szigorított a felhasználói adatok védelmén, s így gyakorlatilag ellehetetlenítette a SteamSpy létezését. A játékosstatisztikákat gyűjtő, valamint eladásokat becslő oldal a Steam-felhasználók nyilvános profiljaira támaszkodva számolt, miután azonban a Valve úgy döntött, hogy a profilok tartalmát privátra állítja alapértelmezettként, a SteamSpy eddigi adatgyűjtési módszere azonnal használhatatlanná vált.

A weboldalt fejlesztő Sergey Galyonkin bevallotta, hogy a Steam változtatásai óta nem mondható pontosnak a SteamSpy, de még nem kész feladni a projektet. Elmondása szerint egy olyan algoritmuson dolgozik, amely gépi tanulás segítségével saccolhatja meg a játékok eladásait. Ezzel a módszerrel például egészen pontosan sikerült kiszámolnia a nemrég megjelent Frostpunk piaci statisztikáit.

A SteamSpy főbb funkciói tehát ismét elérhetőek, így a vásárlók számát, az átlagos játékidőt és az ehhez hasonló adatokat most is böngészhetjük, de azért ne vegyünk készpénznek semmit. Galyonkin megemlítette, hogy dolgozik a további funkciók és statisztikák visszahozásán, illetve folyamatosan igyekszik azon, hogy az algoritmus minél pontosabb becslésekkel álljon elő.

8.
8.
markoci555
#7: igen ezt mondom, aki akarta eddig is privátra rakta magát, aki meg azt hiszi el tudja rejteni az új változással a játékszámát az irdatlan nagy tévedésben van, csak annyit ér el hogy nem látszik milyen játékai vannak, így még mindig azt gondolom teljesen értelmetlen volt az egész:
nem a változás, az maga oké, hanem hogy alapból titkosra van állítva
7.
7.
user101
Tökmindegy, eddig is privát volt a fiókom, szóval nem változott semmi... :)

Apropó privát fiók! Ott még a kitűzők sem látszanak, csak egy üzenet, hogy privát és kész!
3.
3.
crytek
#2: A jelszó az semmi..... steam mobil app megléte már ezer éve kell azt meg nem igen fogja feltörni senki sem hiába tudják a jelszavam nem férnek hozzá a steam guard kódhoz..
2.
2.
Ooorky
EU-s irányelvek meg egyéb izék.
+Akinek sok játéka van és nyilvános a profilja az rendszeres támadás alatt van, a Pistike123 jelszóval rendelkezőket általában sikeresen fel is törik...
1.
1.
markoci555
még mindig nem értem pontosan miért kellett, annyira emlékszem hogy egy idióta komment választ kaptam hogy menjek a hwsw-re... (mikor végigolvastam ott a cikket)

minek eltitkolni a játékokat alapból?
ha valaki ezt szeretné, privátra rakja magát
egyébként a steam kitűző miatt mindig lehet tudni valakiről hány játéka van
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...