Magyar siker a Kickstarteren!

  • Írta: sirdani
  • 2018. május 13.
  • Biznisz
Link másolása
A Gamekapocs számtalan alkalommal tudósított újabb és újabb kickstarteres kampányokról, így az alábbi hírről kiváltképp nagy örömmel számolunk be: komoly siker lett Kickstarteren a magyar fejlesztésű Black Geyser: Couriers of Darkness.

A rendkívül ígéretesnek tűnő alkotás lényegében egy izometrikus nézetű szerepjáték, melyben domináns szerepet kap a stratégiai elemekkel ötvözött csapatalapú harc. A kickstarteres leírás alapján a GrapeOcean alkotása leginkább a Baldur’s Gate, a Pillars of Eternity, az Icewind Dale és a Tyranny stílusára emlékeztet.

A Black Geyser: Couriers of Darkness egyik legfőbb érdekessége abban rejlik, hogy Isilmerald királyságában az NPC-k és a környezet viselkedése folyamatosan változik; a kapzsiság egyre jobban átjárja az egész birodalmat, melynek folyamatát a játékos döntéseivel lassíthatja vagy gyorsíthatja. Ennek hatására a számítógép irányította karakterek egyre bizalmatlanabbak, gyanakvóbbak és barátságtalanabbak lesznek, a kereskedőknél az árak egyre magasabbra szárnyalnak, illetve egy-egy nagyobb küzdelem után fosztogatók jelenhetnek meg, akik ellophatják a játékos elől a kiharcolt zsákmányt.

A csatákban egyszerre akár öt karakterrel is részt vehetünk, melyek mind egyedi skillekkel rendelkeznek, legyen szó akár a Cleric, Druid, Shaman, Necromancer, Wintermage vagy Spellweaver kasztokról.

A gyűjtés eredeti célkitűzése 50 ezer euró volt, melyet alig két hét alatt már túl is szárnyaltak a srácok, jelenleg 17 nappal a kampány vége előtt 1707 támogatótól egészen pontosan 56 038 eurót gyűjtöttek össze.

Az alábbi linkről elérhető részletes ismertető egyik érdekessége a támogatási szintek különböző kategóriái, melyek 5 eurótól kezdve egészen a 4 ezer eurós támogatásig tartanak. Utóbbi, vagyis a 4 ezer eurós támogatási szint a King’s Counselor nevet viseli, és a játék 60 digitális példánya mellett olyan exkluzív jutalmakat tartogat többek közt, mint a lehetőség, hogy a készítőkkel közösen tervezhessünk egy NPC-t, illetve elrejthetjük a nevünkkel ellátott üzenetünket a játék egyik katakombájában vagy kriptájában.

Az 50 ezres célt tehát már túllépték a készítők, lassan megközelítve a 60 ezer eurós határt, melynek elérése esetén részletesebb moddolhatóságot és szélesebb körű nyelvi támogatottságot biztosítanak.

A játék tervezett megjelenési dátuma 2019 augusztusa, mely során Windows, MacOS és Linux operációs rendszereken lesz elérhető a GOG és a Steam platformjáról.

14.
14.
Cooper911
Végre egy ilyen Pause-al megállítható Baldur's Gate like game!
A Grafika sem az a full 3D csillivilli, inkább a nagy elődöt idézi.
Már régóta vágyok egy ilyenre. Ráadásul magyar fejlesztés. Tuti vétel lesz.
13.
13.
markoci555
jól néz ki de a korrupciós dolog nekem csak egy sima átmagyarázása annak, hogy a játék nehezedik
10.
10.
Extol
Ja, az meg hogy kivételeznek egy nagyobb befektetővel meg gyomorforgató, Gabe Newell-el se lehetett találkozni a Half Life sorozatokban.
9.
9.
Extol
Szégyen lenne ha nem lenne magyar nyelv, szinkronnal! Pénz ide vagy oda, pláne h ekkora a siker. Én egyébként sosem fizetnék semmiért pluszban, kizárólag az elkészült termékért. Így legalább nem kerülne annyi hulladék a piacra, hogy az arra érdemes dolgokat úgy kelljen kibányászni. Mert ez az igazság, a tucathulladék, és a reduxok időszakát éljük már hosszú évek óta
7.
7.
BockÚr
Uh de játszanék egy ilyennel, kíváncsian várom a továbbiakat.
6.
6.
Zlathan
#5: Köszi! Ez igy nem tul biztató.. de reméljük a legjobbakat.
5.
5.
crytek
#1: Ha megsajnálják ezt a közeget lesz benne

"Additional languages are a tough case. Our investors support the 6 languages which give the most players. Negotiations are in progress to support additional languages such as Czech, Hungarian or Portuguese. Cannot guarantee them at the moment, but it will remain our goal and we want to add them regardless of the Kickstarter."
4.
4.
#2: Engem a rénszarvas vadászat érdekelne.
3.
3.
Thevon
#2: Na és a gazdag örökös asszony kaszt?
2.
2.
Blueberry
A csórbán vagy a vizvezeték szerelő játszható lesz?
1.
1.
Zlathan
Magyar nyelv lesz benne?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...