Bemutatkozott az Xbox Adaptive Controller

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 17.
  • Hardver
A Microsoft végül nem várta meg az E3-at, így hivatalosan is bemutatta a hét elején kiszivárgott vadonatúj, fogyatékkal élők számára készült Xbox-kontrollert, az Xbox Adaptive Controllert.

A hét elején jelentettük, hogy kiszivárgott anyagok szerint a Microsoft egy olyan vadonatúj Xbox One-kontrolleren dolgozik, amit kifejezetten olyan játékosoknak terveznek, akik valamilyen testi fogyatékosságuk miatt sajnos nem tudják rendesen kezelni a hagyományos kontrollert.

A pletyka igaznak bizonyult, a redmondiak nem is várták meg az idei E3-at, és hivatalosan is bemutatták az Xbox Adaptive Controllert, amit kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy többféle periféria is csatlakoztatható legyen rá, így mindenki a saját igényeihez tudja majd szabni a kontrollert.

Hogy mennyire komolyan vette a feladatot a Microsoft, azt jól jelzi, hogy a periféria kialakításában a The AbleGamers Charity, a The Cerebral Palsy Foundation, a Craig Hospital, a SpecialEffect és a Warfighter Engaged szakemberei is besegítettek, ezzel garantálva, hogy tényleg a lehető legszélesebb körben, a lehető legtöbb testi fogyatékosságból adódó hátrányt lefedve alakítsák ki az új kontrollert.

A kontroller gombkiosztása természetesen szabadon testreszabható és kizárólag a Microsoft Store-on keresztül lehet majd megvásárolni, 99,99 dollár ellenében.

9.
Dem Lac
Slik a játékról beszél és az a lényeg. :)
7.
Dem Lac
Megy a fütyiméregetés gyerekek ?

https://www.youtube.com/watch?v=IkqC8iUPQCs
6.
#5: https://www.youtube.com/watch?v=r0yobZojRHg
5.
frankdelgado
#1: Nagy cucc. A sony ezt màr rég megoldotta. A ds4 eleve fogyatékosoknak készült....
4.
thecook
Szép gesztus, hats off.
3.
delphijos
"bemutatták az Xbox Adaptive Controllert, amit NEM kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy többféle periféria is csatlakoztatható legyen rá, így mindenki a saját igényeihez tudja majd szabni a kontrollert"

Az a NEM nem kéne oda szerintem.....
2.
1.
Slik
na most mar a fogyatekkal eloktol is hallgathatjak, hogy nincs jatek a konzolra
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...