A Paradox felvásárolta a BattleTech stúdióját

  • Írta: szlav
  • 2018. június 6.
  • Biznisz
Link másolása
Mostantól a Paradox Interactive szárnyai alatt dolgozhat tovább a Harebrained Schemes. Olyan remek taktikai játékokat köszönhetünk a vicces nevű stúdiónak mint a BattleTech, vagy a modern Shadowrun-széria.

Hét és félmillió dollárért vásárolta meg a Paradox Interactive a taktikai játékairól ismert Harebrained Schemes stúdiót. Az eddig független fejlesztőcsoportként dolgozó társulat olyan nagy sikerű játékokat produkált mostanában, mint a Shadowrun Returns, a Shadowrun: Hong Kong, vagy éppen a MechWarrior univerzumában játszódó BattleTech. Az utóbbival nemrég tett próbát iNKARNATE, a véleményét ide kattintva olvashatjátok.

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy pontosan mit is jelenthet ez a felvásárlás a Harebrained-srácok következő projektjeire nézve. Habár a Paradox mostantól a cég részvényeinek 100 százalékát birtokolja, a svéd vállalat nyilatkozata szerint a fejlesztőcsapat továbbra is teljes önállóságot kap.

A sajtóközleményben nyíltan kijelentették, hogy nem kívánnak beavatkozni a stúdió belső dolgaiba, s a csapat kreatív részlege is teljesen szabad kezet kap. Az anyavállalat csupán üzleti szempontból kíván segíteni a fejlesztőknek, legyen szó akár kiadói feladatokról, vagy anyagi támogatásról. Nem ez lesz az első, hogy a két csapat együtt dolgozik, hiszen már a BattleTech megjelenésekor is a Paradox látta el a kiadó szerepét.

1.
1.
Stack
Reméljük sikerül bővíteni a Battletech univerzumot :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...