Mostantól szinte bármi megjelenhet a Steamen

  • Írta: fojesz
  • 2018. június 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Az elmúlt hetek botrányait követően a Valve úgy döntött, felhagy a játékok moderálásával, és lényegében bármit beenged a Steamre - egyedül az illegálisnak és trollkodásnak minősülő tartalmakat fogja eltávolítani a rendszerből.

Az elmúlt hetekben több eset is történt, ami miatt a Valve úgy döntött, újragondolja a moderációs elveit - nemrég például egy iskolai lövöldözést szimuláló játék került így reflektorfénybe. A helyzet kiértékelése végén érdekes eredmény született, a cég ugyanis arra jutott, hogy inkább feladja a moderálást, és mostantól bármit beenged a Steamre, ami nem illegális vagy nettó trollkodás.

Ahogy azt a csapat illetékese, Erik Johnson kifejtette, a közhiedelemmel ellentétben a moderálás sosem automatizáltan történt, hanem egy csapatuk vizsgálta be a felhasználók által bejelentett címeket, továbbá cáfolta azt is, hogy a döntéseiket bármilyen külsős szereplő befolyásolta volna. Azt viszont nem tagadta, hogy a moderálás komoly fejfájást okozott nekik, és sokszor még ők is belezavarodtak, hogy mit kellene moderálni és mit nem - és ugye arról még nem is beszéltünk, hogy egy-egy döntés egész biztosan felháborítja a játékosok egy részét.

Mindezek alapján azt a következtetést vonták le, hogy ezeket a döntéseket nem is nekik kell meghozniuk: "Ha játékos vagy, nem nekünk kellene eldöntenünk, hogy mivel játszhatsz, ha pedig fejlesztő, nem nekünk kellene megmondanunk, hogy mit készíthetsz." A Valve ezért a "minden jöhet" elve mellett döntött, és megjegyezte, a jövőben inkább olyan eszközök fejlesztésére törekedik majd, amelyek precízebb szűrési lehetőséget biztosítanak a játékosoknak. Hangsúlyozta persze, hogy a Steam tartalmai nem feltétlenül tükrözik majd a Valve értékrendjét.

16.
16.
Extol
#14: Úgy látszik hogy nem követted elég figyelmesen az eseményeket. Agony nem ment volna 18+ alá, tervben sem volt.
14.
14.
Ooorky
#6: Agony-hoz semmi köze a Steam moderálásnak, azt az ESRB miatt csonkították meg a készítők, hogy ne kapjanak 18+-os matricát a játék dobozára, mert akkor nem vették volna meg "edgy" kölyköknek az anyukák...
9.
9.
markoci555
nekem ez viszonylag jó hír is lehet, ha végre kidolgoznak egy normálisabb szűrőrendszert
én örülnék, ha a felfedező listámról végre kitennék pl az ilyen anime dating simulátorokat meg ilyeneket, mert ez volt az egyik indok, hogy abbahagytam a felfedezős nyomkodást... tudom hogy már most is van olyan hogy benyomhatod mit akarsz látni, mit nem, de NEM MŰKÖDIK
8.
8.
CitromH
#7: Elolvasva az első 3 hozzászólást, ez az én fejemben is megfordult. Szerintem csak a címig jutottak :)
7.
7.
Extol
Nem tudom egyébként leesett-e valakinek, hogy a cikk a korhatárra vonatkozó témával foglalkozik, nem az alacsony minőségű játékokkal.
6.
6.
Extol
Halleluja testvérek! Megjött az eszük! Agony-t f0ssá kellett csonkítani az idióta moderálás miatt, végre nem kell azon morfondírozni a fejlesztőknek hogy mit tegyenek be úgy hogy kiadható legyen a játék. Biztos perelik majd őket majd, de ez legyen az ő gondjuk
5.
5.
Csoki80
#1: Vagy pont emiatt marad meg 1-2 szuper játék ;-)
4.
4.
Kalap05 Férf1
Hát ez érdekes hozzáállás!
Egyébként valaki eltudná nekem pontosan magyarázni, hogy mik a követelmények, és mit kell tenni, hogy egy játék megjelenjen a Steam-en?
Előre is köszönöm a válaszokat!
3.
3.
XuChi
Eddig is rengeteg volt a szemét, na de eztàn.....

Idiótàk!!!!
2.
2.
zsocc-nrg
Fantasztikus... Nem tudom miért jó ez nekik. Inkább szedálni kéne azt a töménytelen mennyiségű retket ami beömlik meg szigorítani a szabályokon hogy ne lehessen minden ótvar minősíthetetlen szart felrakni. Nagyon bírom a Steam-et mint játékplatformot de ez egy orbitálisan nagy baklövés a Valve részéről...
1.
1.
Ooorky
Eddig is tele volt szeméttel, mostantól igazi pöcegödör lesz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...