Mostantól szinte bármi megjelenhet a Steamen

  • Írta: fojesz
  • 2018. június 7.
  • Bejelentés
Az elmúlt hetek botrányait követően a Valve úgy döntött, felhagy a játékok moderálásával, és lényegében bármit beenged a Steamre - egyedül az illegálisnak és trollkodásnak minősülő tartalmakat fogja eltávolítani a rendszerből.

Az elmúlt hetekben több eset is történt, ami miatt a Valve úgy döntött, újragondolja a moderációs elveit - nemrég például egy iskolai lövöldözést szimuláló játék került így reflektorfénybe. A helyzet kiértékelése végén érdekes eredmény született, a cég ugyanis arra jutott, hogy inkább feladja a moderálást, és mostantól bármit beenged a Steamre, ami nem illegális vagy nettó trollkodás.

Ahogy azt a csapat illetékese, Erik Johnson kifejtette, a közhiedelemmel ellentétben a moderálás sosem automatizáltan történt, hanem egy csapatuk vizsgálta be a felhasználók által bejelentett címeket, továbbá cáfolta azt is, hogy a döntéseiket bármilyen külsős szereplő befolyásolta volna. Azt viszont nem tagadta, hogy a moderálás komoly fejfájást okozott nekik, és sokszor még ők is belezavarodtak, hogy mit kellene moderálni és mit nem - és ugye arról még nem is beszéltünk, hogy egy-egy döntés egész biztosan felháborítja a játékosok egy részét.

Mindezek alapján azt a következtetést vonták le, hogy ezeket a döntéseket nem is nekik kell meghozniuk: "Ha játékos vagy, nem nekünk kellene eldöntenünk, hogy mivel játszhatsz, ha pedig fejlesztő, nem nekünk kellene megmondanunk, hogy mit készíthetsz." A Valve ezért a "minden jöhet" elve mellett döntött, és megjegyezte, a jövőben inkább olyan eszközök fejlesztésére törekedik majd, amelyek precízebb szűrési lehetőséget biztosítanak a játékosoknak. Hangsúlyozta persze, hogy a Steam tartalmai nem feltétlenül tükrözik majd a Valve értékrendjét.

16.
Extol
#14: Úgy látszik hogy nem követted elég figyelmesen az eseményeket. Agony nem ment volna 18+ alá, tervben sem volt.
14.
Ooorky
#6: Agony-hoz semmi köze a Steam moderálásnak, azt az ESRB miatt csonkították meg a készítők, hogy ne kapjanak 18+-os matricát a játék dobozára, mert akkor nem vették volna meg "edgy" kölyköknek az anyukák...
9.
markoci555
nekem ez viszonylag jó hír is lehet, ha végre kidolgoznak egy normálisabb szűrőrendszert
én örülnék, ha a felfedező listámról végre kitennék pl az ilyen anime dating simulátorokat meg ilyeneket, mert ez volt az egyik indok, hogy abbahagytam a felfedezős nyomkodást... tudom hogy már most is van olyan hogy benyomhatod mit akarsz látni, mit nem, de NEM MŰKÖDIK
8.
CitromH
#7: Elolvasva az első 3 hozzászólást, ez az én fejemben is megfordult. Szerintem csak a címig jutottak :)
7.
Extol
Nem tudom egyébként leesett-e valakinek, hogy a cikk a korhatárra vonatkozó témával foglalkozik, nem az alacsony minőségű játékokkal.
6.
Extol
Halleluja testvérek! Megjött az eszük! Agony-t f0ssá kellett csonkítani az idióta moderálás miatt, végre nem kell azon morfondírozni a fejlesztőknek hogy mit tegyenek be úgy hogy kiadható legyen a játék. Biztos perelik majd őket majd, de ez legyen az ő gondjuk
5.
Csoki80
#1: Vagy pont emiatt marad meg 1-2 szuper játék ;-)
4.
Kalap05 Férf1
Hát ez érdekes hozzáállás!
Egyébként valaki eltudná nekem pontosan magyarázni, hogy mik a követelmények, és mit kell tenni, hogy egy játék megjelenjen a Steam-en?
Előre is köszönöm a válaszokat!
3.
XuChi
Eddig is rengeteg volt a szemét, na de eztàn.....

Idiótàk!!!!
2.
zsocc-nrg
Fantasztikus... Nem tudom miért jó ez nekik. Inkább szedálni kéne azt a töménytelen mennyiségű retket ami beömlik meg szigorítani a szabályokon hogy ne lehessen minden ótvar minősíthetetlen szart felrakni. Nagyon bírom a Steam-et mint játékplatformot de ez egy orbitálisan nagy baklövés a Valve részéről...
1.
Ooorky
Eddig is tele volt szeméttel, mostantól igazi pöcegödör lesz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...