E3 2018: Az új Xbox a magasabb framerate-re hajt

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 16.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft az E3-as konferenciáján megerősítette, már dolgoznak a következő generációs Xboxon. Egy későbbi videóinterjúban Phil Spencer aztán elárulta, mi is a fő cél az új konzolnál.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője a Giant Bombnak adott interjúban elárulta, hogy véleménye szerint két komolyabb terület van, ahol mindenképpen fejlődnie kellene a konzoloknak, és így az új Xboxnak is. 

Az egyik a játékok töltési ideje, a másik pedig a napjainkat alapvetően meghatározó framerate-hajsza. Utóbbi kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a CPU és GPU közötti egyensúlyban jelenleg a PC kisebb csapást mért a konzolokra, így ebben mindenképpen fejlődni szeretnének.

Ami a játékok gyorsabb indítását illeti, az is régi álma Spencernek, aki szerint a nemrég bejelentett FastStart funkció már egyfajta előremutatás és javíthat majd ezen a helyzeten. A fícsört egyébként az Xbox Game Pass kapcsán fejlesztette ki a cég.

40.
40.
Yami
#39: "Az X erősebb mint a pro, de annyival drágább is. "
Az X ~50%-kal erősebb a Pro-nál, és csak 25%-kal drágább (megjelenési áron).
És ez csak a számítási teljesítmény, olyan hozzáadott plusz értékről mint a több és gyorsabb memória még nem is beszéltünk.
De ha megnézed a jelenlegi árakat, akkor ott jelenleg csak ~10.000Ft a különbség.
39.
39.
delphijos
#35: Nézd úgy ( bár ez a hasonlat azért sántít ) hogy a Ferrari a saját pénzén csinál egy autópályát Rómáig, hogy a vásárlói mehessenek rajta....

Amúgy én meg ezt a logikát nem értem. Egy konzol megvétele inkább egy szolgáltatás "rendszerhez" való csatlakozás ma már. Aztán hogy ki mit ad hozzá a sajátjához , az céges döntés kérdése. Az MS pl. csinált BC-t, a Sony meg többet költ tartalomra. A Netflix is azért költ egy csomó pénzt saját gyártásű filmekre , hogy az embereknek valami olyat nyújtson, amit mondjuk más nem. És nem fogja engedni a HBO-ra mondjuk... Másban az exkluzív tartalmon / szolgáltatáson olyan nagyon nem lehet versenyezni. Az hogy milyen a hardver, egy konzolnál ma már szinte mellékes. Szerintem a sima ps4 és a sima one között is minimális különbségek vannak. Az X erősebb mint a pro, de annyival drágább is. Ezekkel annyira nem lehet "kitűnni". Azért kevés az az elvakult "sebességmániás" aki cserélgeti folyamatosan a konzolját hogy épp melyik gyártó konzolja jobb. ( Valaki vett egy one-t, kidobta egy pro-ért, aztán ment X-re , és ha jönne egy jobb ps akkor meg oda...) Ha megnézed az Androidos telefonokat például - persze ott is vannak apró különbségek a hardverben, árban - de ott például a "saját" szolgáltatások nem nagyon jöttek be, ezért szinte meg sem tudják magukat különböztetni a gyártók. Ma veszel egy Samsungot, holnap egy Huawei-t, és ugyanott vagy. A vásárlót "megkötni" olyanokkal lehet, ami csak nálad van, másnál nem. Persze, biztos van millió ember akiket ez nem érdekel és azért döntenek mondjuk a box mellett mert szerintük jobb a kontroller. Természetes, van sok ilyen is. Az extra tartalom egy lehetőség.
35.
35.
Thor Vath
#34: Ja, nem belegondoltam. Inkább: Ferrarival csak Rómába mehetnél, Berlinbe nem. Így jobb :)
32.
32.
PaprikaJancsi
#31: Mondjuk ebben igazad van. Nekem, WiiU-s tulajként elég gyengének tűnt ez az új Smash, kB. ugyanaz pár plusz karakterrel és feature-rel.
31.
31.
RangerFox
#24: Ott volt a Smash meg bejelentették az új Pokémont. Nekik nem is kell több
29.
29.
frankdelgado
#21: Megint egy teljesen új és egyedi ötlettel àlltàl elő...
26.
26.
GAMEROD
Nem kell itt jósolgatni sem a hardverek, sem a játékok jövőiről, a világ jóval tágabb annál mint ami sokaknál a négy fal közül látszik. Mindennek megvan a maga piaca, a maga tábora, kinek nagyobb, kinek kisebb de megélnek belőle. Ami az egyiknek szar, az a másiknak pont a kedvence, meg fordítva. Még az a szerencse hogy nem mindenki egyforma, még akkor sem, ha a világ embereinek fele már elfajzottan klónnak tűnik.
24.
24.
PaprikaJancsi
#21: A Nintendo mondjuk a kezdeti lendületét szerintem el fogja veszteni, mert jelenleg a Nintendo Direct egy kalap szarral ért fel, és nem sok új vásárlót fognak becsalogatni.
23.
23.
s4jtqkac
#12: kimoderált üzenet
21.
21.
kamgecam
XBOX EXKLUZÍV JÁTÉKOK kellenek ms legalább feleannyi mint ami sonynál vagy nintendonál van, nem még egy konzol!
18.
18.
Galdech
#11: Tényleg mindegy. Nekem nem ér annyit az FPS-érték, hogy lemondjak olyan játékokról amik érdekelnek, tetszenek és adnak egy fajta élményt. Írom ezt úgy, hogy PC-n abszolút 60 volt a minimum. Konzolon eldobtam ezt az igényt. Szubjektív, én nem bántam meg.
15.
15.
frankdelgado
Sajnos az x nél a 4k meg az àr dominàlt, pedig làtszott h gyenge lesz a proci. Az fps szàm pedig igenis szàmit a 30 meg a 60 között kiüti az ember szemét a különbség. Remélem meg fogjàk oldani a problémàt.
12.
12.
frankdelgado
#8: Ez a komment viszont igen magasröptű. Egyértelműen kitűnik belőle a szakma magas fokú ismerete, a szóhasznàlat mutatja h az iró sok időt tölt elméje pallérozàsàval, és az iràs koherens a cikk témàjàval. 5 ösre minősítem.
11.
11.
friiboy
#1: Tényleg mind1? Nem tudom 100+ FPS után 30 fps-t már darabosnak látok. Be is halt nálam gyorsan a konzol szekció.
8.
8.
Dark_Temptation
#5: vicces, az ilyen értelmetlen buta komment. aki ezt nem látja be az sajnálatos módon buta mint egy tök :D
6.
6.
crytek
#5: Konzolharc.. Itt most senkit nem érdekel mi a multiplatform meg mi nem. A konzolt meg a legtöbb estben az exklúziv cimék adják el..
5.
5.
Stranger
Vicces, hogy ti állandóan az exkluzív címeken tekertek. Vagy konzolra ennyire nincs játék? Állandóan azt várjátok, hogy kedvenc kis cégeitek végre játékot készítsen?
Bár kétlem, hogy ne lenne... most miket jelentettek be? Jön a Cyberpunk, TES6, Red Dead Redemption 2, AC Odyssey, Metro Exodus, Rage 2, Shadow of the Tomb Raider, Battlefield V, Hitman 2, Doom Eternal, Dying Light 2, stb...

Lehetne még sorolni, jönnek teljesen új címek is. Aki ezek után exkluzívokért nyíg már csak azért teszi, hogy legyen min fanboykodni.
4.
4.
Slik
nagyon fontos, hogy az osszes multiplatform jatek magas fps szamon fusson

megjelenes elott bejelentenek 4-5 exlusive jatekot amibol 2-3at torolnek a maradek meg szar lesz
2.
2.
Dark_Temptation
helyes! hajtsanak is magasabb frameratere. kár hogy nincs rá játék XD
1.
1.
Galdech
Őszintén szólva 30 vagy 60 fps, nekem teljesen mindegy.
Töltési időre annyit, hogy engedni kellene HDD cserét és levan a gond SSD-vel vagy SSHD-val.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...