Saját játékstreaming platformot fejleszt a Google?

  • Írta: sirdani
  • 2018. június 30.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint igen. A legutóbbi lapértesülések alapján a Google egy olyan hardvert szeretne készíteni, amelynél különösen nagy hangsúlyt fektetnek a játékstreamingre.

A Kotaku információi szerint a Google már több megbeszélést is tartott a GDC-n és a 2018-as E3-on felbukkanó játékfejlesztőkkel a téma kapcsán. A zártkörű eseményeken a vállalat a saját streaming elképzeléseit vetette össze a játékfejlesztők ötleteivel.

Továbbá kiderült az is, hogy a Google folyamatosan lehetséges partnereket keres a jövőbeli projektjéhez, illetve egyes vállalatok teljes felvásárlását sem tartják elképzelhetetlennek.

A Nintendo Life forrásainak köszönhetően már február óta tudunk arról, hogy a Google Yeti kódnéven futó projektjével próbál betörni a játékospiacra, ám eddig még nem derült ki, hogy az elképzelés pontosan mit takar.

A Yeti elvileg egyfajta játékstreaming lehetőség lenne, mely segítségével a nagy gépigényű játékokat is képesek lehetnénk futtatni alsó kategóriás PC-ken.

Ugyan még elképzelhető, hogy a projektből semmi sem lesz, az azonban mindenképpen árulkodó nyom, hogy a vállalat nemrég igazolta le az egyik iparági veteránt, Phil Harrisont. Harrison számos vezetői pozíciót töltött be 1992 és 2008 között a Sony berkein belül, míg 2012 és 2015 közt a Microsoftnál tevékenykedett.

8.
8.
LexerTheFirst
#6: Nyugodtan trollkodj, 4-5 év múlva hidd el minden stream lesz, mert sokkal olcsóbb lesz. Még ha über pc-t csinálsz, akkor aki streamet játszik valószínűleg annak is ugyanolyan minősége lesz.
7.
7.
Ja valami 2800 vagy 3000 kemény pénzt fizetek az 1000 Mb-os netért.Spóroltam is rá negyven évig!
6.
6.
Extol
Aki meg bírja fizetni a gyors hozzáférést annak gépre is futja.
5.
5.
LexerTheFirst
#1: Főleg hogy az 5G hálózat már késleltetés nélkül tud ilyet csinálni. Szóval egyáltalán nem szerepelt le.
4.
4.
PaprikaJancsi
#1: A technológia fejlődik, én örülök, ha próbálkoznak.
3.
3.
Talán attól hogy a net sem 512kb-2Mb hanem 200-1000 Mb
2.
2.
crytek
#1: Mitől szerepelt volna le? Attól mert nem ez az egyetlen dolog ami van még él és létezik. Nvidia saját cucca, ps now élnek és virulnak...
1.
1.
Extol
A játékstreaming már leszerepelt, mitől lenne más most?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...