CS:GO - búcsúzik a ládáktól Belgium és Hollandia

  • Írta: sirdani
  • 2018. július 14.
  • Hír
Az utóbbi hónapokban rendkívüli változásokon esett át néhány országban a videojáték-ipar törvényi szabályozása, melynek keretén belül a loot boxok is szerencsejátéknak számítanak. A kiadók lépéskényszerbe kerültek.

Furcsa patch érkezett a Counter-Strike: Global Offensive-hez; Hollandiában az előző hónapban kikapcsolt Steam Market-kereskedési funkciók újból elérhetőek lettek, ám a helyi játékosok nem nyithatnak ki több loot boxot.

A szabályozás hátterében az áll, hogy Netherlands Gaming Authority a múlt hónapban úgy döntött, hogy a játék loot boxai megsértik az ország szerencsejátékkal kapcsolatos törvényeit, így a Valve június 20-i dátummal változtatni kényszerült a világ egyik legnépszerűbb akciójátékának jutalmazási szabályain. Belgiumban is hasonló folyamatok zajlottak, ahol kifejezetten a CS:GO, az Overwatch és a FIFA 18 loot boxait sérelmezték.

A szabályozások végeredményeként a mai naptól mindkét országban elérhető a játék Steam Market felülete, ahol a kereskedelem tovább folytatódhat. A belga és holland játékosok azonban jelenleg nem nyithatnak ki egyetlen loot boxot sem, mivel az ilyen jellegű, szerencsén alapuló jutalmazási rendszer továbbra is sérti a szerencsejáték helyi szabályozását.

A jelenlegi megoldása a Valve-nak nyilván nehezen emészthető a CS:GO-fanoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódott a játékélményhez, ám ezzel a kiadó egyelőre sikeresen le tudta zárni az üggyel kapcsolatos jogi problémáit.

A CS:GO legutóbbi frissítése egyébként más változásokat is hozott, melyeket az alábbi linken lehet elérni részletekbe menően.

8.
Extol
Támogatom. 6 éve tolom a CS:GO-t és sosem volt ilyen ládanyitási kényszerem
5.
markoci555
én nem nagyon nyúlnék hozzá, csak legyen 18+

aki a statisztikák ismerete után is nyitogatja a ládákat, az megérdemli hogy több tíz eurókat vesszen rajta
4.
mestermagyar
"A jelenlegi megoldása a Valve-nak nyilván nehezen emészthető a CS:GO fanoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódott a játékélményhez"

Magyar fordítást én adok hozzá:

A jelenlegi megoldása a Valve-nek nyilván nehezen emészthető a steam belső piacán munkát vállaló fiatal kereskedő-tanoncoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódik a napi jussuk megkereséséhez.

Komolyan emberek, ez igazából erről szól. Ennyi az egész. :D Szegény szegény gyerek nem kereshet pénzt azzal hogy játszik, mindjárt leszakad a világ.
3.
delphijos
Egyetértek. Engem nem zavar ha lehet egy játékban vásárolni, mindenkinek szíve joga eldönteni hogy akar-e pénzt költeni mondjuk egy skin-re, de az hogy nem tudod mit kapsz a pénzedet előre, az nekem is kimeríti a szerencsejáték fogalmát. Mellékes az a tény hogy “valamit” biztos kapsz. A lényeg hogy nem tudod hogy mit.
2.
KőbányaKispest
Ideje volt már hogy visszaszoritsák a lopást. Igy is túl sokáig tartott a nyitogatás.
1.
TheFlash
nagyon helyes, elegge elkurvult a valve az utobbi evekben... Tf2 bol is kiveszik azokat a szar crateket? Nem tul fair hogy 2,5 (vagy 5?) euros kulcsert nyitsz egy uveg hugyot snipernek ami er 0.01 centet es mar 3x megvan
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...