CS:GO - búcsúzik a ládáktól Belgium és Hollandia

  • Írta: sirdani
  • 2018. július 14.
  • Hír
Link másolása
Az utóbbi hónapokban rendkívüli változásokon esett át néhány országban a videojáték-ipar törvényi szabályozása, melynek keretén belül a loot boxok is szerencsejátéknak számítanak. A kiadók lépéskényszerbe kerültek.

Furcsa patch érkezett a Counter-Strike: Global Offensive-hez; Hollandiában az előző hónapban kikapcsolt Steam Market-kereskedési funkciók újból elérhetőek lettek, ám a helyi játékosok nem nyithatnak ki több loot boxot.

A szabályozás hátterében az áll, hogy Netherlands Gaming Authority a múlt hónapban úgy döntött, hogy a játék loot boxai megsértik az ország szerencsejátékkal kapcsolatos törvényeit, így a Valve június 20-i dátummal változtatni kényszerült a világ egyik legnépszerűbb akciójátékának jutalmazási szabályain. Belgiumban is hasonló folyamatok zajlottak, ahol kifejezetten a CS:GO, az Overwatch és a FIFA 18 loot boxait sérelmezték.

A szabályozások végeredményeként a mai naptól mindkét országban elérhető a játék Steam Market felülete, ahol a kereskedelem tovább folytatódhat. A belga és holland játékosok azonban jelenleg nem nyithatnak ki egyetlen loot boxot sem, mivel az ilyen jellegű, szerencsén alapuló jutalmazási rendszer továbbra is sérti a szerencsejáték helyi szabályozását.

A jelenlegi megoldása a Valve-nak nyilván nehezen emészthető a CS:GO-fanoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódott a játékélményhez, ám ezzel a kiadó egyelőre sikeresen le tudta zárni az üggyel kapcsolatos jogi problémáit.

A CS:GO legutóbbi frissítése egyébként más változásokat is hozott, melyeket az alábbi linken lehet elérni részletekbe menően.

8.
8.
Extol
Támogatom. 6 éve tolom a CS:GO-t és sosem volt ilyen ládanyitási kényszerem
5.
5.
markoci555
én nem nagyon nyúlnék hozzá, csak legyen 18+

aki a statisztikák ismerete után is nyitogatja a ládákat, az megérdemli hogy több tíz eurókat vesszen rajta
4.
4.
mestermagyar
"A jelenlegi megoldása a Valve-nak nyilván nehezen emészthető a CS:GO fanoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódott a játékélményhez"

Magyar fordítást én adok hozzá:

A jelenlegi megoldása a Valve-nek nyilván nehezen emészthető a steam belső piacán munkát vállaló fiatal kereskedő-tanoncoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódik a napi jussuk megkereséséhez.

Komolyan emberek, ez igazából erről szól. Ennyi az egész. :D Szegény szegény gyerek nem kereshet pénzt azzal hogy játszik, mindjárt leszakad a világ.
3.
3.
delphijos
Egyetértek. Engem nem zavar ha lehet egy játékban vásárolni, mindenkinek szíve joga eldönteni hogy akar-e pénzt költeni mondjuk egy skin-re, de az hogy nem tudod mit kapsz a pénzedet előre, az nekem is kimeríti a szerencsejáték fogalmát. Mellékes az a tény hogy “valamit” biztos kapsz. A lényeg hogy nem tudod hogy mit.
2.
2.
KőbányaKispest
Ideje volt már hogy visszaszoritsák a lopást. Igy is túl sokáig tartott a nyitogatás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...