Rendkívül népszerű a NES Classic

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 2.
  • Biznisz
Link másolása
A 2016-ban kiadott retrokonzol júniusban újból visszakerült a boltok polcaira, és azóta is hihetetlenül magas eladási számokat produkál; 2018 júniusa során többet adtak el belőle Amerikában, mint bármelyik másik konzolból.

Korábban írtunk róla, hogy a 2016 novemberében piacra dobott Nintendo Classic Mini a folyamatos készlethiány, majd az ideiglenes kivezetés után júniustól újra kapható lesz a boltokban. Mivel korábban is már-már rekord gyorsasággal kelt el szinte az összes legyártott darab, borítékolható volt, hogy újból nagy sikert fog aratni, azt azonban talán senki sem gondolta, hogy ekkorát.

Az amerikai értékesítési adatok szerint júniusban a legtöbbet eladott konzol a NES Classic volt, megelőzve a PlayStation 4-et, az Xbox One-t, és házon belül a Nintendo Switchet is. Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy a túlságosan nagy kereslet miatt június végén csak pár napig lehetett megvásárolni a gépet.

Ugyan az 59 dolláros ár sokkalta alacsonyabb és vonzóbb, mint a jelen generációs konzolok hardver és szoftver árai, ám a sikerhez nyilván hozzájárult az igencsak komoly nosztalgiafaktor is, hiszen a NES Classicnak köszönhetően olyan klasszikusokat játszhatunk újból végig, mint a Pac-Man, a The Legend of Zelda, a Donkey Kong, vagy a Metroid.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...