Kimarad a Google Play kínálatából a Fortnite

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 4.
  • Hír
Link másolása
Igaznak bizonyultak a korábbi feltételezések, a Fortnite androidos verzióját nem tölthetjük le a Google saját alkalmazásboltjából, hanem közvetlenül az Epictől kaparinthatjuk meg a klienst. Tim Sweeney elárulta, hogy mi ennek az oka.

Ahogy az várható volt, a Fortnite: Battle Royale közelgő androidos verziója megkerüli a Google Playt, és közvetlenül az Epic Games saját weboldaláról vagy alkalmazásán keresztül tölthetik le a játékosok. A stúdió vezérigazgatója, Tim Sweeney a The Verge magazinnak elmondta, hogy "az Epic minden platformon közvetlen kapcsolatot szeretne teremteni az ügyfeleivel". Legalábbis ahol ez megoldható - az Apple App Store-ját nem lehet megkerülni például.

Sweeney szerint az internet és a digitális forradalom nagyszerű dolog, hiszen már nincs szükség fizikai forgalmazásra és közvetítőkre - ezzel a döntésük valódi okára utalt. Mint ismert, a keresőóriás minden tranzakció után 30 százalékot tesz sebre a Google Playen forgalmazott játékok után, ami nem tetszik az Epicnek. A fennmaradó 70 százalékból kéne fedezniük a játékok fejlesztésének, üzemeltetésének és támogatásának költségeit. Habár a Google üzletpolitikája nem egyedi, a konzolok esetében azonban még racionálisnak is mondható a rendszer, hiszen ott partnerséget köthetnek a gyártóval.

Az Android egyike azon kevés platformnak, ahol közvetlenül az Epictől tölthetik le a klienst - megkerülve a Google Playt -, és minden bevétel hozzájuk csoroghat be. Ehhez persze az kell, hogy a mobileszközön engedélyeznünk kell a külső forrásból származó alkalmazások futtatását. Ez elképzelhetetlen iOS-en, pedig ha megtehetnék, ott is meglépnék ugyanezt - árulta el Sweeney, immáron az Eurogamernek.

13.
13.
Cooper911
Akinek nem tetszik, hogy nem googleplay-en keresztül jön az ne játszon vele oszt csók.
12.
12.
FiveSalmon69
#11: Nem hiszem, hogy ez megtörténhet. 1. Az epic nem valószínű, hogy kizárólag mobilokra szánt címet készítene. 2. Ha ez meg is történne, az iOS még mindig ott van, és ha azon népszerű lenne a cím, az android sem akarna kimaradni. 3. Egy fejlesztőt sem köt semmi, hogy androidra csak a google playen lehetne kiadni appokat, (ami ugye google termék), ergo ha a google beintene, akkor annak könnyen lehetnének (szerintem) jogi következményei, amelyek a googlet fogják negatív értelemben érinteni. 4. Nem úgy látom, hogy bármennyire is meghatotta volna google-t ez a bejelentés, ma is körülbelül 15 youtubeos fortnite reklámot láttam 14 videó alatt...
11.
11.
Juha
Annyi, hogy annyira népszerű már a cím, hogy nincs "közvetítőre" szükségük. Persze ha egy új ip-t indítanak majd, és a gugli beint, akkor visszaüthet még ez. SZERINTEM.
10.
10.
Elijah Baley
#9: +1
Én sem értem mi ezzel a problémája pár embernek. Pcn sem jelentett problémát senkinek hogy nem a steamről kellett letölteni hanem közvetlen az epictől.
9.
9.
GemForge
A fiaim egyik kedvence a Fortnite, a haverjaikkal való ökörködést szoktam néha bámulni csupán. 3n úgy látom, hogy a fejlesztőkbek tök igazuk van. Készítettek vmi egészen szuper és népszerű programot, amely teljesen ingyen is maximálisan élvezhető bárkinek, és még reklámokat sem kell közben bámulni. Sztem teljesen jogos, hogy ha egyszer lehetőségük van rá, akkor nem gazdagítják tovább a nagy G-t.
8.
8.
FiveSalmon69
#6: Ez a 10 éve bevett szokás duma meg alapból sántít, már a kezdetektől több száz olyan cég van aminek az androidos appjait csak és kizárólag a honlapjukról lehet letölteni, a google play megkerülésével. Annyi a különbség, hogy most egy népszerű, ismert termékről van szó, és úgy érzik jogos a felháborodásuk. Pedig nem. A googlet meg nehogy már elkezdjük sajnálni, egy nap youtubeos bevételókből felvásárolhatnák az epicet.:D Na jó ez csak vicc, de csak félig.
7.
7.
hadzsime
Nem értem miért vagytok ki akadva. Képzeljétek már magatokat a helyükbe:
Megtarthatják azt a 30%-ot és ez csak annyiba fáj nekik, hogy néhány felhasználó durcáskodni fog, mert 2 gombbal többet kellett megnyomnia.
6.
6.
Malzatar
Az itt olvasott kommentekre csak egyetlen kérdés jutott eszembe: nem lehet akkor szerintetek letölteni a játékot androidos rendszerekre? És akkor ott az a 30%, azért nem a fejlesztő cég dolgozott meg? Szerintem meg nincs semmi bonyolult ebbe.Mellesleg amit a "10 éve bevett szokás"? Szerintem ez most olyan mint az öltözködési trend: változik, és változhat nem kell emiatt másokat lenézni amikor például nem a te pénzéről van szó.
5.
5.
shatterhand
#1: Te is odaadnad biztos azt a 30%-ot:)
4.
4.
Razielhu
#3: Az a 30% nagyon sok pénz, én sem értem miétr ilyen meglepő h nem akarják a bevétel harmadát másnak oda adni.
A játék meg ugyanúgy letölt majd rendesen mintha Google Playről menne
3.
3.
FiveSalmon69
Nem tudom mit vagytok úgy oda, adott a lehetőség ki is használják. Megnézném ti mikor mondanátok nemet arra ha mondjuk nem kellene áfát fizetnetek... vagy ha 600 milkával többet kereshetne a cégetek. Képmutatás ezerrel.
2.
2.
PaprikaJancsi
1.
1.
McDuff
Napi 2 milliót hoz nekik csak az iOS-ből, dollárban,hogy ez az összeg a tiszta hasznuk vagy még ezen osztozik az Apple-lel az Epic, az nem derült ki,de akkor is szép summa.
Azt most itt sírnak,hogy ők nem akarják követni azt a trendet ami már majd 10 éve bevett szokás…hogy miért? Mert kapzsik ők is mint a többi.
Gizi néni se a piac előtti busz megállóban árulja a paradicsomát hanem szépen bemegy és bérel a piacon egy platzot. Jó hogy nem már azt kérik,hogy rootold meg a telefont a kedvükért,mert a csúnya Google lehúzza őket és nekik semmi se marad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...