My Memory of Us - a háború gyermeki szemmel

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A Juggler Games fejlesztésében készülő side-scroller puzzle-játékban a második világháború okozta borzalmakat élhetjük át, ám az objektív és száraz történelmi tények helyett egy gyerek fantáziájának szubjektív élményein keresztül.

Az alapvetően monokróm (illetve helyenként vörös) látvánnyal operáló játékban központi szerephez jut a metaforikus ábrázolás, melynek során egy gyerek megpróbál értelmet találni az emberiség egyik legsötétebb pillanatában; a lengyelországi zsidók gettóba zárásában. Így válnak a német katonák értelem nélküli robotokká, az antiszemitizmus pedig egy felfoghatatlan és misztikus hajtóerővé.

A Juggler Games vezérigazgatója, Mikołaj Pawłowski elmondása szerint „a My Memory of Us története az egész stúdió számára személyes, mivel a nagyszüleink is hasonló elnyomással szembesültek a második világháború során. Ez a játék mondhatni a mi ódánk mindazért a több millió emberért, akik ezekben az időkben éltek vagy haltak meg."

A játék rendkívülinek ígérkező atmoszférájához jócskán hozzá fog járulni a narráció, melyet Patrick Stewart előadásában hallgathatunk végig. „Amikor eljött az idő, hogy narrátort keressünk, Patrick Stewart volt a tökéletes választás. A csodálatos színészi karrierje közel hat évtizedre nyúlik vissza, és már a kezdetek óta hihetetlen és érzelmekkel teli a munkája. Tehetsége és képessége a tökéletes egyvelege a mindent átható reménynek és komolyságnak, az előadási stílusa tökéletesen passzol a játékunkhoz.”

Annak ellenére, hogy a My Memory of Us egyértelmű fikció, minden egyes részletét valós események, személyek és helyszínek ihlették, akárcsak a játék kezdetén szereplő kedves kis várost, mely a háború előtti Varsó hű másolata kíván lenni.

A játék 2018. október 9-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, melyeket valamivel később egy Nintendo Switch-es átirat is követni fog, egyelőre még tisztázatlan megjelenési dátummal. Az érdeklődők számára további információk érhetőek el a játék hivatalos honlapjáról.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...