Hivatalosan is bejelentették a Diablo III-at Switchre

  • Írta: sirdani
  • 2018. augusztus 16.
  • Bejelentés
Link másolása
A közel hat éve megjelent alkotás Nintendo Switch-átirata a fejlesztők ígérete szerint egy teljes értékű port lesz, kiegészítve pár apróbb módosítással, kiegészítővel, és persze a Nintendo platformján elhagyhatatlan zeldás kozmetikai tartalmakkal.

A Nintendo Switchre érkező Diablo III Eternal Collection alcímmel érkezik, melynek alapból része a Reaper of Souls és a Rise of the Necromancer kiegészítő. A játék szinte egy az egyben azt az élményt fogja elhozni a Nintendo konzoljára, mint amit PC-re és a többi masinára, ám azért apróbb különbségek még akadnak.

Az egyik ilyen adalékot rögtön a Nintendo-exkluzív The Legend of Zelda stílusú tartalmak jelentik; megkapjuk a franchise-ból ismert gonosz Ganondorf páncélját, lesz egy cucco (csirke) petünk és egy Triforce portrékeretünk, illetve egy pár Echoes of the Mask szárnyunk, amit a karakterünk viselhet.

A fan-service dolgok mellett azonban van érdemi változás is; mivel a játék már hat éve elérhető, a fejlesztők nem kényszerítenek rá minden olyan játékost, aki már más platformon végigvitte a játékot, hogy játssza végig a történeti kampányt, így most már enélkül is neki lehet vágni a jóval pörgősebb Adventure Mode-nak.

A többi konzolos verzióhoz hasonlóan a játékban megtalálható az online multi mellett a négy személyes local co-op lehetőség is, melyhez remek hír, hogy a játékot játszhatjuk egy Joy-Connal és Pro Controllerrel is.

A Diablo III Season-lehetőségeket leszámítva a játék minden egyes részlete elérhető lesz offline módban is, míg az online funkciókat a Nintendo jövő hónaptól induló fizetős szolgáltatásával kötik majd össze.

Ami pedig a mentett állásunkat illeti; amennyiben használjuk a Diablo III felhőalapú mentési funkcióját, úgy lehetőségünk lesz az egyik Switchről a másikra átvinni eredményeinket, azonban a PC-s vagy más konzolos verziók mentései nem lesznek elérhetőek a Nintendo konzolján.

A grafikával és a teljesítménnyel kapcsolatban megjegyezhetjük, hogy igazán igényes portról van szó. A játék ugyanis 60 fps-sel fog futni natív 720p-s felbontáson, illetve dokkolt üzemmódban 960p-n. A felbontástól eltekintve semmilyen különbség nem lesz a két verzió között.

A Diablo III Nintendo Switch-verziója elvileg még 2018 őszén elrajtol.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...